loading
close
SON DAKİKALAR

Afrin'de hayatını kaybeden askere icra gönderen avukatın bürosu yakıldı

Afrin'de hayatını kaybeden askere icra gönderen avukatın bürosu yakıldı
Tarih: 13.02.2018 - 16:24
Kategori: Gündem

Afrin harekatında yaşamını yitiren astsubay Musa Özalkan hakkında, 2009 yılındaki bir kaza nedeniyle mahkemenin hükmettiği 109 bin liralık alacak için başlatılan haciz işleminin ardından avukat Emine Gün’ün bürosu saldırıya uğradı.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, Adalet Bakanlığı’nın hakkında suç duyurusunda bulunduğu Avukat Gün’ün Yozgat Yerköy’de bulunan bürosu kundaklandı ve ateşe verilerek yakıldı. Bir grup gece saatlerinde ofise girerek, önce mobilyaları parçaladı, evrakları yırttı ve ardından da büroyu ateşe verdi. Avukat Gün ise polis eşliğinde ilçeyi terk etti.

Gün, yaptığı açıklamada, icra yenilemesinin, davacı çiftinin talebi üzerine yapıldığını, kendisiyle ilgili bir durumun söz konusu olmadığını söyleyerek, aldığı 18 bin lira avukatlık vekalet ücretini Mehmetçik Vakfı’na bağışlamıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Özalkan haciz kararını ‘saygısızlık’ olarak nitelendirmiş ve “Şehidimize yapılan saygısızlıktır. Gerekli talimatlar verildi. Terbiyesizliği yapan hakkında gereken yapılacak. Bu kimsenin haddine değil. Devlet böyle acze düşemez” demişti.

ÇIRAY: DEVLET ÖDESİN

Öte yandan İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Özalkan’ın borçlarının devlet tarafından ödenmesine ilişkin kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı’na sundu. Çıray’ın teklifi ile, ‘’Terörle mücadele esnasında hayatını kaybetmiş olan TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapanların kamuya olan borçları affedilir, gerçek ve tüzel kişilere olan borçları ise devleti tarafından karşılanır” hükmü getiriliyor.

HACZEDİLEMİYOR

Borçlar ve İcra İflas Kanunu uyarınca, TSK ve zabıta hizmetlerinde malul olanlara bağlanan emeklilik maaşları ile görev başında yaşamını yitiren askerlerin ailelerine verilen tazminat ve ikramiyelerin haczedilemediği ortaya çıktı. Bu nedenle hem avukat hem de icra işlemi yapan adliye personeli hakkında işlem başlatıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları