loading
close
SON DAKİKALAR

Ağustos travması!

Ağustos travması!
Tarih: 31.08.2016 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; İstanbul Valiliği açıklama yapıyor: 'Şehitlerin mukaddes hatıralarına duyulan saygıdan dolayı Zafer Bayramı 94. yıldönümü resepsiyonu iptal edilmiştir.'

İstanbul Valiliği açıklama yapıyor: “Şehitlerin mukaddes hatıralarına duyulan saygıdan dolayı Zafer Bayramı 94. yıldönümü resepsiyonu iptal edilmiştir.”
Vatandaş soruyor:
- Zafer Bayramı zaten bu ülkeyi esaretten kurtaran şehitlerin mukaddes hatıralarına saygı için değil miydi?
Valiliğin vereceği cevap yok. Gelelim bisikletlilere...
Bisikletliler Derneği, hiçbir siyasi ve sosyal aidiyeti olmayan... Bisiklet sporunu geliştirmek için kurulmuş bir dernek...
Bu dernek, güzergâh vererek, 30 Ağustos günü İstanbul’da toplu bir bisiklet gezisi için izin istiyor... İstanbul Valiliğinin cevabı aynen:
- Söz konusu etkinliğin düzenlenmesi valiliğimizce uygun görülmemiştir.
Valilik etkinliği şu güzergahta değil bu güzergahta yapın, demediği gibi etkinliği neden uygun görmediğini de açıklamıyor
Belli ki... 30 Ağustos kutlamalarına katılımın artmasına karşıdırlar.
***
Bu bayramda askeri geçit töreni yapılmadı. Sebebini Savunma Bakanı Fikri Işık izah etti:
- 15 Temmuz gecesi yaşanan, uçakların alçak uçmasından, tankların sokaklara çıkması gibi görüntülerden oluşan travmadan dolayı!
Ancak geçenlerde Yenikapı’da miting yapılırken savaş gemileri açıkta demirlemiş, o hiç travma yaratmamıştı. Cumhuriyeti ve zaferleri kutlamak.. Ülkeyi yöneten ekipte travma yaratan budur...

TERK

Habertürk’te önceki akşam son gelişmeler tartışılıyor. Söz gereği yokken ikide bir Atatürk’e geliyor. Cumhuriyet dönemi eleştiriliyor. İktidar sözcüleri Atatürk’ü överek söze başlıyor, lastikli cümlelerle sözü AKP övgüsüne getiriyor. 30 Ağustos gecesi Atatürk ve Cumhuriyet’in hedef tahtası yapılması mide bulandırıyor. Ece Üner’in dengeleme çabaları, İsmail Saymaz ve Saygı Öztürk’ün sağduyulu konuşmaları yetersiz kalıyor. Çünkü konuklar dengeli çağırılmamış. Sonunda emekli tümgeneral Semih Çetin harikulade bir özet yaptıktan sonra stüdyoyu terkediyor. Çünkü konuşmak ve anlatmakla varılacak bir nokta kalmamıştır. Kendisini yürekten kutluyoruz...

Anıtkabir’de iktidarın katıldığı törene gelen komutanların üstü aranmış... Vatanı emanet ettiği komutanlara şahsen güvenmemek de bu iktidara mahsus bir özellik olsa gerek!

Akif Kökçe

İZMİR

İzmir’de, darbe girişiminin ardından kapatılan İzmir Üniversitesi’nin bir grup eski çalışanı basın toplantısı düzenledi. Bu çalışanlar haklarında herhangi bir soruşturma başlatılmadığını, FETÖ ile bağlarının bulunmadığını anlattılar. Kapatılan üniversitenin yerine İzmir Demokrasi Üniversitesi adıyla yeni bir devlet üniversitesi kurulduğunu hatırlatan sözcüler; “Tüm çalışanların, yeni kurulan İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde yeniden istihdam edilmesini istiyoruz. Kapatılan kurumda çalıştığımız süre boyunca kazandığımız tüm özlük haklarımızın eksiksiz olarak tarafımıza verilmesini talep ediyoruz” diye konuştu. YÖK bu sesi duyuyor mu? Uyuyor mu?

Küba dostumuzdur!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın gençlerin yakasında Che rozeti gördüğünde Latin Amerikalı devrimci Che Guevara için ‘katil ve eşkıya’ demesi hem tarihe hem Küba’ya karşı büyük ayıp oldu. Ankara’daki Küba Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals, “Küba’nın en büyük düşmanları bile böyle bir ifade kullanmadı” dedi ve devam etti:
- Che Guevara sadece Küba değil, Latin Amerika’nın siyasi ve tarihi mirasının parçasıdır. Che Guevera’ya ‘katil’ diyerek, benim Devlet Başkanım Fidel Castro’ya karşı da aynı ifadeyi kullanmış oluyorsunuz.
Büyükelçi ekliyor:
- Meclis Başkanı’nın ‘katil’ ve ‘eşkıya’ olarak bahsettiği Che Guevara, Atatürk’ün kitaplarını okuyordu...
Küba’da Atatürk’ün büstleri vardır. Atatürk’e hayrandırlar. Mart 1997’de Habitat toplantısı için İstanbul’a gelen Fidel Castro, yaptığı konuşmada: “Atatürk’ün yaptıklarını ben asla başaramazdım” demişti.
Avukat Ziya Yergök yerinde bir hatırlatma yapıyor. Diyor ki:
- Meclis Başkanı’nın ayıbını örtmek için TBMM bünyesinde kurulmuş olan “Türkiye-Küba Parlamentolar Arası Dostluk Grubu” na da görev düşer...
Bu yıl mart ayında kurulan Türkiye Küba Parlamentolar Arası Dostluk Grubunun Başkanı Markar Eseyan... Başkanvekili Muharrem İnce... Genel Sekreter Ayşe Nur Bahçekapılı... Bu tür dostluk grupları sadece karşılıklı gezi için kurulmazlar. Kendilerinden yara alan dostluğu onarmaları bekleniyor.

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları