loading
close
SON DAKİKALAR

Akıllı soygun!

Akıllı soygun!
Tarih: 22.11.2015 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Dürüst bankacılar alınmasın sakın... Onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine ...

Soyguncular ellerinde silahlarla kapıdan şimşek gibi girer.
Genç olanı müşteri ve memurlara felsefi bir şekilde bağırır:
“Kımıldamayın, para devletindir ama hayatınız sizindir.”
Herkes hızla yere uzanır… Soyguncular çarçabuk paraları yüklenip dışarıda bekleyen araca atlar ve kaçarlar. Saklanacakları eve varınca iki soyguncudan genç olanı:
- Abi, hadi gel şu paraları sayalım, der.
Daha yaşlı olanı:
- Aptal olma, der, bu kadar para oturup sayılır mı? Akşam TV haberlerinde kaç para olduğunu öğreniriz...
Soyguncular bankadan kaçtıktan sonra Şube Müdürü, Şube Şefine hemen polisi aramasını söyler... Şef:
- Aklıma parlak bir fikir geldi müdürüm, der, iç ettiğimiz ama hesaplarda gösteremediğimiz 80 milyon var ya.. Çalınan paraya ekleyelim, soyguncuların üzerinde görülsün...
Akşam TV haberlerinde banka yetkilileri kasalardan 100 milyon çalındığını açıklar. Soyguncular oturup parayı sayarlar... Topu topu 20 milyon çıkar! Anlarlar durumu. Yaşlı soyguncu:
- Biz hayatımızı tehlikeye atıp 20 milyon çalabildik. Banka Müdürü kafayı çalıştırıp 80 milyon götürdü. Ah ulan okuyup banka müdürü falan olmak vardı, der.
Dürüst bankacılar alınmasın sakın... Onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine ...

G20
Bu da G20 toplantılarından kalan bir fıkra...
Antalya’da dünya liderlerine verilen yemekte Alman Başbakanı Angela Merkel’in başındaki garson bir türlü servis yapmayınca Merkel meraklanarak sormuş:
- Neden servis yapmıyorsunuz?
- Eğilemiyorum, demiş garson
- Aa neden?
Garson:
- Bize her şeyi öğrettiler ama eğilmeyi asla, demiş garson, biz “Dik dur eğilme” sloganlarıyla büyütüldük, eğilemiyoruz...
Alman Başbakanı bu ilkeli duruştan çok etkilenmiş, gözyaşlarını tutamamış... (Facebook’tan)

Çinli yerine yanlışlıkla Koreli dövenler
Rusya yerine yanlışlıkla Hollanda’yı protesto etmiş!
O da bir şey mi?
Bunca yıldır da muhalefet yerine iktidarı destekliyorlar!
Akif Kökçe

KARAR
Saygın bir bilim adamının... Rennan Pekünlü’nün “Din - Bilim Çatışması - Kaynak Yayınları” adlı kitabını okurken İstanbul’daki Takiyüddin Rasathanesiyle ilgili daha önce duymadığınız kimi bilgilere rastlıyoruz... 1577 yılında gökte beliren kuyruklu yıldız ve bir yıl sonra hem Avrupa hem İstanbul’da baş gösteren veba salgını Takiyüddin’in kurduğu gözlemevini çekemeyenler için iyi fırsat olur. Belaların sebebi olarak gözlemevi gösterilir. Şeyhülislam Kadızade Ahmet Şemsettin Efendi bu görüşleri destekler. Gözlemeviyle ilgili iddialar bu kadarla kalmaz. Şu iddia da eklenir:
“Takiyüddin ve gözlemevi çalışanları geceleri meleklerin bacaklarını gözlüyorlar”
En etkili şikâyet bu olur... Padişah emir verir... Kaptan -ı Derya Kılıç Ali Paşa bugünkü Tophane semtinde bulunan rasathaneyi denizden topa tutarak yıkar. Bilime giden yol da yıkılmıştır o anda...

BEKLEYİŞ
Onat Kutlar, bu ülkenin yetiştirdiği soylu aydınlardandır. 1965’te Türk Sinematek Derneği’ni ve Yeni Sinema dergisini kurdu. Türkiye’yi kaliteli sinemayla tanıştırdı. Senaryo ve öyküler yazdı... İshak adlı eseriyle Türk Dil Kurumu ödülünü kazandı. “Bahar İsyancıdır” kitabı hâlâ başucumuzdadır.
Onat 1994 yılının 30 Aralık akşamı, Taksim’de, Cafe Marmara’da dostlarıyla oturmuş, eşi Filiz’in gelmesini beklerken vestiyerde patlayan bombayla ağır yaralandı. 11 Ocak 1995 günü hayata gözlerini yumdu. Yan masada oturan arkeolog Yasemin Cebenoyan ise aynı olayda hayatını kaybetti.
O günlerde İBDA - C gibi örgütlerin “Yılbaşı gâvur âdetidir” yollu kampanyası yoğundu. Cinayetin bu tür örgütlerce işlendiği sanılır. Sonraki yıllarda yakalanan iki PKK militanı cinayeti üstlendi ama pek inandırıcı olmadı.
Bu yıl Onat’ın ölümünün 20’ nci yılı... Eşi, değerli sanatçı Filiz Kutlar onu sahnede tek kişilik anlamlı bir oyunla anıyor: Bekleyiş... Oyun müziğinin altındaki imza Fazıl Say...
İkinci Dünya Savaşı’nın bitmek üzere olduğu günlerde bir kadının sevdiği adamın dönüşünü bekleyişini anlatıyor oyun. Savaştan dönen askerlerin sesleri genç kadının odasına ulaşırken, seyirci bekleyişin acılarını genç kadınla birlikte yaşıyor. Filiz Kutlar zor bir rolü baştan sona başarıyla oynuyor.
Bekleyiş 25 Kasım, 2 Aralık, 16 Aralık akşamları 20:30’da Beyoğlu Maya Sahnesi’nde tekrarlanıyor. İzlemenizi tavsiye ederiz... (Tel: 0530 880 65 31)

Yaşarken yalnızca kendine iyiliği dokunanın, öldüğünde tüm dünyaya iyiliği dokunur..
Tertullianus

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları