loading
close
SON DAKİKALAR

Akkaya:''Bu, büyük bir uzlaşıdır''

Akkaya:''Bu, büyük bir uzlaşıdır''
Tarih: 22.07.2014 - 16:38
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:''Bu, büyük bir uzlaşıdır. Belki de 90 yıllık cumhuriyet tarihinde, 65 yıllık çok partili döneme baktığımız zaman böylesine bir uzlaşının olmadığını görüyoruz''

“Dışişleri Bakanlığı izin verirse, hukuk uygun gelirse bir grup CHP milletvekili arkadaşımız Gazze’ye gidecekler ve Gazze’de olup bitenleri tam çıplaklığıyla, tüm dünyaya anlatacaklar”

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, cumhurbaşkanlığı seçimi için Karadeniz Bölgesi’ndeki seçim çalışması kapsamında geldiği Çorum’da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde “toplumsal uzlaşının adayı” olarak ifade ettikleri Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanıtmak ve oy talebinde bulunmak için kampanya yürüttüklerini ifade eden Akkaya, İhsanoğlu’nu hem partililere hem de halka tanıtmak için Türkiye’nin 7 bölgesinde de çalışma yürüttüklerini söyledi.

“Yaptığımız çalışmalarda ve halkla olan diyaloglarda, gün geçtikçe Ekmeleddin İhsanoğlu’nun halk nezdinde karşılığının olduğunu görüyoruz” diyen Akkaya, şöyle devam etti:

“Bu bizi umutlandırıyor. Halkımızın vatandaşlık görevini yerine getirerek sandığa gitmesini bekliyoruz. Parti yöneticilerimizle karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Sonuçta bir partinin adayı değil, toplumsal uzlaşmanın adayıdır. Herkes taşın altına elini koymak zorunda. Her renkten, her rengi temsil eden bir aday var. Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı, Türkiye’nin sosyal politikalarına yol gösterici olmalı. Yolla, ihalelerle ilgilenmemeli ama yol gösterici olabilmelidir.”

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’nun, yaklaşık 1,5 ay süren istişareler sonunda belirlendiğine dikkati çeken Akkaya, “Bu, büyük bir uzlaşıdır. Belki de 90 yıllık cumhuriyet tarihinde, 65 yıllık çok partili döneme baktığımız zaman böylesine bir uzlaşının olmadığını görüyoruz. Destek veren partileri gördüğümüzde, geçmiş dönemde partilerin bir araya gelmesinin bile hayal edilemediği bir durumla karşı karşıyayız. Tüm bunlar, bu işin ciddiyetinin ne kadar önemli olduğunun da bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Parti olarak yaptırdıkları kamuoyu araştırmalarına değinen Akkaya, “Bizim 10 gün önce yaptırmış olduğumuz kamuoyu araştırmasında, o kadar geriden başlamamıza rağmen 2 puan geride olduğumuz görülüyor. Ayrıca 30 büyükşehirden 25′inde CHP’nin de desteklediği adayın, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, AK Parti adayının önünde olduğu görülüyor” diye konuştu.

İhsanoğlu’nun ilk turda seçilmesinin sürpriz olmayacağını dile getiren Akkaya, “Bunun için gece gündüz demeden, Türkiye’nin her tarafında, tüm il ve ilçe örgütlerimiz, genel başkanımızdan en alt kademedeki üyelerimize, gönüllülerimize kadar herkes için ‘sorunları ve problemleri de ötelemeden buzdolabına koyduk, kokmasın, varsa onları da seçimden sonra tekrar ortaya çıkaralım’ diye ama şu anda birlik, beraberlik, dayanışma zamanıdır. O anlayışla çalışıyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında, İsrail’in Gazze saldırılarına da değinen Akkaya, şunları söyledi:

“İsrail’in Filistin’e yapmış olduğu insanlık dışı, tabiri caizse soykırımı buradan, örgütümüzle beraber bir kez daha lanetliyor, kınıyoruz. Masum insanların, özellikle çocukların öldürüldüğü bu süreç, dünyanın gözleri önünde sürüyor ve medeni ülkeler de ne yazık ki buna çok ciddi bir tepki vermiyorlar. Dünyada bu katliama ‘dur’ diyecek birliktelik ne yazık ki çıkmadı. Aynı şey Türkiyemiz için de geçerli. Kişiliksiz dış politika sonucunda ülkenin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz ne yazık ki.”

Akkaya, bir grup CHP milletvekilinin Gazze’ye gitmek için hazırlık yaptığını belirterek, “Dışişleri Bakanlığı izin verirse, hukuk uygun gelirse bir grup CHP milletvekili arkadaşımız Gazze’ye gidecekler ve Gazze’de olup bitenleri tam çıplaklığıyla, tüm dünyaya anlatacaklar. Bunun için hazırlık yapıyorlar ama CHP milletvekillerinin oraya gitmesi ancak izinle olabilir. Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz” dedi.

Akkaya, bir basın mensubunun, emniyetteki “paralel yapı” operasyonuyla ilgili sorusu üzerine, şunları kaydetti:

“O operasyon aslında Meclis’te başlamıştır. Çünkü soruşturma komisyonunun kurulması geciktirilmiş, soruşturma komisyonunun toplanması da geciktirilmiştir. İlk toplantıda dosyalar savcılığa iade edilmiştir. Esas orada başlamıştır. Cumhurbaşkanlığı seçimine endeksli, cumhurbaşkanlığı seçiminden önce birtakım gerçeklerin ortaya çıkmasına yöneliktir. Emniyete yapılan operasyonlar da bunun bir parçasıdır. Çünkü emniyet güçlerinin elinde ciddi bilgiler ve veriler olduğu, yapılan bu operasyonun bir sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Dolayısıyla 10 Ağustos’tan önce o verilere başkalarının ulaşmaması adına büyük bir ihtimalle bu operasyon başlatılmıştır. Türkiye’de hukuk devleti yoktur. Bunu Ergenekon ve Balyoz davalarında gördük. İnsanlar 4-5 yıl boyunca sadece tutuklu olarak kaldılar ve sahte delillerle onlar zindanlarda çürümeye terk edildiler. Vefat edenler oldu, intihar edenler oldu, yapılan bu operasyon da onun bir devamı, sonucudur.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları