loading
close
SON DAKİKALAR

Akkuyu reklamındaki pilot: Beni kandırdılar

Akkuyu reklamındaki pilot: Beni kandırdılar
Tarih: 17.04.2015 - 15:13
Kategori: Gündem

Akkuyu reklamındaki pilot: Beni elektronik reklamı diye kandırdılar.

Akkuyu reklamındaki pilot: Beni elektronik reklamı diye kandırdılar.

Akkuyu nükleer santraline ilişkin televizyon reklamlarında ve bu reklamlardan üretilmiş billboardlarda pilot olarak görünen tiyatrocu Ayhan Kanal, 'sol bir dünya görüşüne sahip olduğunu' ve 'elektronik firmasının reklamı' denilerek kandırıldığını söyledi.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre Akkuyu’daki nükleer santrale ait televizyon reklamında pilot rolünü oynayan tiyatrocu Ayhan Kanal, bir elektronik firmasının reklamı diye kandırılarak, bu filme dahil edildiğini ileri sürdü. Yapımcı şirkete dava açmaya hazırlanan Kanal, “Ben sol bir dünya görüşüne sahibim. Politik tiyatro yapıyorum. Nükleer santrale karşıyım. Bu bakımdan, AKP ’nin bile reklamında oynamaktan daha kötü bir durum, benim için. Bana bunu söylemeleri gerekirdi” diyor.

Tiyatrocu Ayhan Kanal, iddiasına göre, geçen 22 Şubat’ta Mayadroom adlı reklam firması tarafından bir reklam çekimi için davet edildi. Kendisinden bir elektronik firmasının reklamında pilot rolünü oynaması istendi. Kanal da Türk Hava Yolları’nın simülasyon merkezinde yapılan çekime katılarak, filmde oynadı. Fakat Kanal, on gün önce TV’yi açınca, oynadığı reklamın Akkuyu’daki nükleer santrale ait olduğunu fark etti. Bu reklamın dünya görüşüyle taban taban zıt olduğunu ifade eden Kanal, “Ben sol bir dünya görüşüne sahibim. Politik tiyatro yapıyorum ve muhalif bir geçmişim var. Tüm ilişkilerim bunun üzerine kurulu. Nükleer santrale karşıyım. Bu bakımdan, AKP’nin bile reklamında oynamaktan daha kötü bir durum, benim için. Çünkü etkileri daha uzun süreye yayılacak. Güncel politikadan bile daha çirkin bir yatırım. Bana bunu söylemeleri gerekirdi” diyor. Aldatıldığını iddia eden Kanal, Oyuncular Sendikası ve kimi avukatlarla görüştüğünü ve dava açmayı düşündüğünü ifade ediyor. Mayadroom adlı şirketin yetkilileri ise bir açıklama yapmak istemediklerini kaydediyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları