loading
close
SON DAKİKALAR

AKP eğitimi de ‘özelleştirdi’

AKP eğitimi de ‘özelleştirdi’
Tarih: 22.03.2018 - 13:32
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in itiraf niteliğindeki, “Devletin üzerindeki kamu hizmeti verme yükü önemli ölçüde özel okullara devredildi. Özel okullarımızın sayısı 10 bine yaklaştı” açıklaması, eğitimde özel okulların payını gözler önüne serdi. ...

Erdoğan’ın paralı eğitime son verileceği yönündeki açıklamaları resmi verilerde karşılık bulmadı. BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında özel okulların okullaşma oranı yüzde 1,86 iken bu oran 2017 sonunda yüzde 10’lara kadar ulaştı. Özel okula giden öğrenci sayısında ise 2018’de 2012 yılına göre 12 kat artış yaşandı. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü verilerine göre 2017-2018 eğitim öğretim döneminde bin 777 yeni özel okul açıldı.

‘Asıl olan parasız eğitimdir’

Yeni sistem ile özel okulların okullaşma oranının daha artacağını belirten Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Nusret Sulkalar, “Liselere giriş sınavına üç aydan daha az bir zaman kalmasına rağmen yaşanan belirsizlikler de özel okullara yönelimin artmasına neden oldu” ifadelerini kullandı. MEB’in, özel okulların tüm taleplerini yerine getirdiğinin altını çizen Sulkalar, “Bunun karşılığında da özel okullar yeni sisteme desteklerini açıktan ifade ettiler” dedi. Türkiye’de okullaşmanın özellikle imam hatipler üzerinden sağlandığına dikkat çeken Sulkalar, “Son yıllarda artan özel okul sayıları da okullaşma oranında ‘iyileşmeye’ neden oluyor. Ancak asıl olan laik ve bilimsel eğitim sistemi oluşturmak ve bunu devlet eliyle öğrencilere sağlamaktır” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları