loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li Belediyeler Kıyağa Doymuyor

AKP'li Belediyeler Kıyağa Doymuyor
Tarih: 03.03.2015 - 14:21
Kategori: Siyaset

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin SGK skandalının ardından şimdi de Tuzla Belediyesi’nde vergi skandalı gündemde…

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin SGK skandalının ardından şimdi de Tuzla Belediyesi’nde vergi skandalı gündemde…

Tuzla Belediyesi’nin bünyesindeki sosyal tesislerde verdiği hizmet ve elde ettiği gelir neticesinde yıllardır vergi dairesine herhangi bir bildirim ve ödeme de bulunmadığı, üstüne üstlük kendisine kesilen cezadan memnun olmayan belediyeye İstanbul Vergi Dairesince özel formül üretildiği iddia ediliyor.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, iddiayı Meclis gündemine taşıyarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle önerge vererek iddialara yanıt istedi.

Tuzla Belediyesi sosyal tesislerinin hangi tarihlerde faaliyete geçerek, hizmet sunmaya başladığını, tesislerde yemek yiyen ve karşılığında fiş alamayan vatandaşlar tarafından BİMER vasıtasıyla vergi dairesine yapılmış kaç ihbar bulunduğunu soran Öğüt, önergesinde ayrıca şu soruları yöneltti:

-İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı ihbarları değerlendirip, söz konusu tesislere ekipler göndererek araştırma da bulunmuş mudur? Araştırma ne zaman gerçekleşmiştir?

-Vergi dairesi görevlilerinin tesislerin kurulduğu yıldan beri vergi dairesine bildirilmediği, herhangi bir vergi ödenmediğini saptadığı ve ceza tutanağı düzenlediği doğru mudur? Düzenlendi ise Belediyeye ne kadar ceza kesilmiştir?

-Tuzla Belediyesi’nin Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB) Başkanı Adnan Ertürk vasıtasıyla İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’na baskı yapıyor ve ceza tutanağının iptal edilmesini talep ettiği doğru mudur? 
 
-Yapılan işlemlerin BiMER’den ihbar kanalıyla gelmiş olması ve buna yönelik ceza tutanağı düzenlenmiş olması sebebiyle olayın doğrudan kapatılamadığı bunun yerine İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığının sosyal tesisleri yeni açılmış gibi göstererek işlem yapmayı ve geçmiş cezayı silmeyi önerdiği doğru mudur?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları