loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li İnceöz'e göre 43 kişinin ölmesi ufak bir şey!

AKP'li İnceöz'e göre 43 kişinin ölmesi ufak bir şey!
Tarih: 01.07.2016 - 09:39
Kategori: Siyaset

TBMM'de İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya istifa çağrısı yapan milletvekillerinin tepkileri üzerine söz alan AKP Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, 'Hayret bir şey ya! En ufak bir şeyde 'Hükümet istifa etmedi' Türkiye'ye önerdiğiniz çözümler bunlar mı?' dedi.

TBMM'de İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya istifa çağrısı yapan milletvekillerinin tepkileri üzerine söz alan AKP Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, skandal bir açıklama yaparak "Hayret bir şey ya! En ufak bir şeyde 'Hükümet istifa etmedi' Türkiye'ye önerdiğiniz çözümler bunlar mı?" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırıya ilişkin bilgilendirmesinde, saldırıda güvenlik zafiyetinin olmadığını iddia etmesinin ardından muhalefet vekillerinden itiraz geldi. Ala, açıklamasını yaptıktan sonra muhalefeti dinlemeden Genel Kurul salonundan ayrıldı.

Muhalefet milletvekilleri Bakan Ala'nın TBMM'yi terk etmesine tepki gösterdi. Ala'nın gidişinin ardından Meclis'te sert tartışmalar yaşandı.

CHP’li Gök, “Türkiye önemli bir terör saldırıyla sarsılmışken bir hükümete, bir İçişleri Bakanı arıyoruz ama yok. Bakan Meclis’e arka sıralardan geliyor, bir bakıyoruz kaçmış” diye konuştu. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, dışarı çıkan İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı davranışından dolayı kınadı.

MHP adına kürsüye çıkan Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir’in konuşması sırasında Bakan Ala’nın Genel Kurul salonundan çıktığı görüldü. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Ala’nın bu tavrını eleştirerek, “Efkan Ala’yı bu tutumundan dolayı kınıyorum” dedi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise Efkan Ala’ya yönelik “Neden korkuyor, niye kaçıyor? İstifa etmesi gereken kişi istifa etmeyip kaçıyor” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin Efkan Ala'ya gösterdiği bu tepkilerden sonra AKP Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz söz alarak, "Hayret bir şey ya! En ufak bir şeyde "Hükümet istifa etmedi, şu istifa etmedi, bu istifa etmedi" Türkiye'ye önerdiğiniz çözümler bunlar mı?" dedi.

İlknur İnceöz'ün konuşmalarına ilk tepki CHP'den geldi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, "Ufak bir şey mi? 43 tane insan öldü! 300 tane insan öldü! Ne kadar ufak görüyorsunuz can kayıplarını!" dedi.

Efkan Ala 'nın istifasını istemeyi ise "abartılı" olarak değerlendiren AKP'li İnceöz'e tepkiler sosyal medyada artıyor.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları