loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li Kılıç Kılıçdaroğlu'na açtığı davayı kaybetti

AKP'li Kılıç Kılıçdaroğlu'na açtığı davayı kaybetti
Tarih: 22.12.2014 - 15:06
Kategori: Siyaset

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AKP’li eski bakan Kılıç hakkında 'Ev hortumcusu, Araba hortumcusu' dedi, Kılıç hakaret diye dava açtı, Yargıtay’da kaybetti...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AKP’li eski bakan Kılıç hakkında “Ev hortumcusu, Araba hortumcusu” dedi, Kılıç hakaret diye dava açtı, Yargıtay’da kaybetti...

Yargıtay, “ Siyasi Hüviyete mensup şahıslar kendilerine yönelik sert, ağır ve hatta incitici eleştirilere katlanmalılar” diye yerel mahkemenin mahkumiyet kararını bozdu.

AKP’li Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bana ev hortumcusu, araba hortumcusu” dedi diye tazminat davası açtı ve yerel mahkeme tazminat davasını kısmen kabul etti.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun avukatı Şenal Sarıhan yerel mahkemenin kararını Yargıtay’da temyiz etti.

Yargıtay 4.Hukuk Dairesi Avukat Şenal Sarıhan’ın temyiz istemini karara bağlarken Kılıçdaroğlu ile Kılıç’ın siyasi kimliklerine dikkat çekti. Kararda, AİHM’nin kararlarına da atıfta bulunularak,” ifade özgürlüğünün sadece zararsız ve ilgilenmeye değmez olarak görülen bilgi ve fikirler değil, aynı zamanda rahatsız eden, şaşırtan ve gücendiren ifadelerin de bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiği” kaydedildi.

Yargıtay’ın kararında, “ Siyasi hüviyete mensup şahıslar kendilerine yönelik sert, ağır ve hatta incitici eleştirilere katlanmalılar” görüşüne de vurgu yapılarak, yerel mahkemenin kararı Kılıç aleyhine, Kılıçdaroğlu lehine bozuldu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları