loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'nin yeni genel başkan yardımcıları belli oldu

AKP'nin yeni genel başkan yardımcıları belli oldu
Tarih: 25.11.2015 - 23:57
Kategori: Siyaset

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası alınan kararlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası alınan kararlara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Partisinin yeni genel başkan yardımcılarını açıklayan Çelik, düşürülen Rus uçağı ile ilgili olarak; "Türkiye'nin yaptığı işin Rusya'ya karşı bir husumet ya da düşmanca bir tavır gibi algılanmasına yönelik haberlerin hepsi gerçek dışıdır. Türkiye, açık ve net bir şekilde daha önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde kendi hava sahasını korumuştur. Egemen ve hür her devletin yapması gerekeni yapmıştır. Bu son derece tabiidir" dedi.

64. Hükümet'in kurulmasıyla birlikte kabineye giren genel başkan yardımcılarının yerine geçecek isimler MYK toplantısında belirlendi.

Toplantı sonrası parti genel merkezinde açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik yeni isimleri şöyle açıkladı:

Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na Fatma Betül Kaya,

Arge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na Recep Akdağ,

Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na Mehdi Eker,

Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na da Mehmet Doğan Kubat getirildi.


Düşürülen Rus uçağı

Gündemdeki Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili de konuşan Çelik, "Türkiye'nin yaptığı işin Rusya'ya karşı bir husumet ya da düşmanca bir tavır gibi algılanmasına yönelik haberlerin hepsi gerçek dışıdır. Türkiye, açık ve net bir şekilde daha önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde kendi hava sahasını korumuştur. Egemen ve hür her devletin yapması gerekeni yapmıştır. Bu son derece tabiidir" dedi.

Çelik "Hiç kimse yanlış bir algıya kapılmasın. Türkmenler, bize yakın, bize uzak şeklinde değerlendirilecek değil bizim bizatihi parçamız olan unsurlardır. Bu çerçevede de hükümetimizin girişimleri devam etmektedir" diye konuştu.

"Rusya, bizim için düşman bir ülke değil"

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin hiçbir devletin düşmanı olmadığını vurgulayan Çelik:

"Yapılan iş sadece kendi savunmamızı gerçekleştirmektir. Bu çerçeveden baktığımızda düşmanca bir tavır, provokasyon ve benzeri ifadelerle değerlendirilmesini, konuyu gerçekten saptırmak olduğunu düşünüyoruz. Kuşkusuz Rusya, bizim için düşman bir ülke, hasım bir ülke değildir. Olup biten angajman kurallarının yerine getirilmesinden, kendi hava sahamızı korumaktan ibarettir. Bu Rusya'ya dönük bir eylem de değildir."

İHA ve AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları