loading
close
SON DAKİKALAR

AKP Sözcüsü: Cumhurbaşkanı'na o parmağı sallayamazsınız. Büyükelçilerin önünde Meclis'e zarar gelmesin diye susuyorsak bunu zaaf sanmasınlar

AKP Sözcüsü: Cumhurbaşkanı'na o parmağı sallayamazsınız. Büyükelçilerin önünde Meclis'e zarar gelmesin diye susuyorsak bunu zaaf sanmasınlar
Tarih: 24.04.2018 - 16:33
Kategori: Siyaset

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan parti sözcüsü Mahir Ünal, AKP'de milletvekili aday adaylığı başvurularının bugün itibariyle başladığını, 29 Nisan Pazar sona ereceğini açıkladı.

Ünal'ın açıklamaları şöyle:

"Dünkü 23 Nisan özel oturumu tam bir ibretlik durum oluşturdu. TBMM'nin 20 Temmuz'da aldığı kararı TBMM'nin çatısı altında konuşan Genel Başkan'ın sivil darbe olarak nitelendirmesi, diğer yandan TBMM'yi hedef alan bir darbe girişimini 'kontrollü darbe' olarak nitelendirmesi her şeyi özetliyor.

Grup Başkanvekilliği soytarılık yeri değildir, seçilmiş Cumhurbaşkanı'na parmak sallama yeri değildir. Yüzde 52 ile seçilmiş Cumhurbaşkanı'na o parmağı sallayamazsınız. O parmağa sahip çıkmanızı öneririz. O sallanan parmağın arkasındaki iradenin o kişinin olmadığını da biliyoruz. Cumhurbaşkanına parmak sallayanlar çok iyi bilsinler ki, biz aman istikrar bozulmasın, büyükelçilerin önünde Meclis'e zarar gelmesin diye susuyorsak bunu zaaf sanmasınlar. Böyle hadsizlik, terbiyesizlik olamaz, bunu kabul etmeyiz. Bugün Hz Musa olmaktan bahsediyor, bizi Firavun diye nitelendiriyor. Firavun'u bilmez, Musa'yı bilmez. Kendisinden Firavun da, Musa da olmaz. Olsa olsa Musa'ya ihanet eden bir samira olur. Biz Musa'yı da, Firavun'u da biliriz, Samira'yı da biliriz. Lidere sadakati de, davayı da biliriz. Biz yol arkadaşına sadakati biliriz. Bunların bizle konuşurken kendilerinin farkında olması gerekir.

Faizlerden, İngiltere'deki tefecilerden bahsetti. Yalanları söylemekten vazgeçmiyor, rahatsızlık da hissetmiyor. Biz geldiğimizde 86 lira faize gidiyordu şimdi ise 12 lirası gidiyor. O gün mü daha iyi, bugün mü? Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bunun eseri var mı, var. SSK. 25 bin lira ödeyerek Galoş alıyordu insanlar bunun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde. Bunun Genel Müdürlüğü döneminde hastanelere girenler hastaneye özel kıyafetle giriyordu. Dolayısıyla kaset ile gelen, 15 Temmuz kaçkını, her seçimde millet tarafından yenilgiye uğratılmış birisinin kayığından bahsediyoruz. Birileri bu kayığa binmek istiyorsa onlara da hayırlı olsun diyoruz. Kuvayi Milliyeciyiz diyor, sen de onlardan eser var mı? Bunun ne CHP ile, ne Atatürk ile bir alakası kalmamıştır."

Partimize aday olma işlemlerini bugün itibarı ile başlatıyoruz. Erkek adaylardan 6 bin kadın adaylar ve 18-25 yaş arasındakilere 3 bin, engel durumu olanlardan bin lira özel aydat alınması kabul edilmiştir.

Soru&Cevap

(3 dönem kuralı) 3 dönem kuralı MKYK kuralına bırakılmıştı, MKYK bu yetkisini MK'ya devretti. 

(Büyük Birlik Partisi ile ittifak görüşmesi) Genel Başkan ve sözcüler vasıtasıyla kapımız herkese açık olduğunu söyledik. BBP'nin Cumhur İttifakı'na açık desteği oldu. Bizim bu açıklamalardan sonra BBP ile görüşmelerimiz zaten devam ediyor. Elitaş ve benim katımımla görüşeceğiz. Netleşmiş bir ittifak çerçevesi yok. Daha MHP ile de bir ittifak çerçevesi oluşturacağız. İttifak protokolü dediğimiz teknik bir detay için çalışmamız olmadı. BBP ile bir görüşmemiz var, Hüda Par ve DP ile bir görüşme şu an için söz konusu değil.

Soru: Bu toplantının ardından bir görüşmeye katılacaksınız. BBP ile görüşme olacak. İtttifak ne boyutta olacak? Hüdapar ile görüşme olacak mı?

Biz daha önce hem genel başkanımız hem de sözcüler tarafından bizim görüşmeler konusunda herkese kapımızın açık olduğunu ifade ettik. BBP’nin daha önceden bir deklarasyonu oldu. BBP’nin bu konuda cumhurbaşkanımızı ve cumhur ittifakını desteklediği yönünde açıklamaları oldu. Bugün sayın Mustafa Destici ile Mustafa Elitaş ve benim bir görüşmemiz gerçekleşecek. Görüşmelerimiz devam ediyor. Henüz netleşmiş bir ittifak çerçevesi yok. MHP ile de bir ittifak çerçevesi oluşturacağız. Karşılıklı görüşmelerimiz bizim niyetlerimizi kamuoyuyla paylaşmamızın yanı sıra protokol çalışılacak teknik bir detay. Bizim BBP ile görüşmemiz var. Demokrat Parti ve Hüdapar ile görüşme söz konusu değil.

Soru: CHP’de Muharrem İnce’nin ismi konuşuluyor… 15 vekilin İYİ Parti’ye geçtiği basın toplantısında CHP’li vekillerin üzgün yüz ifadesi tartışma konusu oldu.

Güneş Motel vakası mahşeri vicdanda büyük bir yara açtı. Herkes aynı anda bir travmatik etki gibi Güneş Motel’i hatırladı. Neden? Çünkü insan kendi iradesinin herhangi bir şekilde, kendi iradesiyle seçilmiş bir milletvekilinin böyle bir pazarlığın içinde olmasından rahatsızlık duyuyor. Her zaman parayla olmaz pazarlık. Güneş Motel parayla oldu belki ama bugün bu pazarlığın içeriği, hangi çerçevede hangi nüfuzları içerdiğini görüyoruz. Biz burada ahlaki sorun gördüğümüz için sert tepki verdik. Öyle birilerinin köşesinde yazdığı veya söylediği gibi eğer bir panik durumu varsa bu panik durumu ‘erken yakalandık’ diyen ana muhalefetin bir panik durumu var. Biz son derece rahatız. Az önce ben yukarıda tanıtım medyanın sunumlarını yaptım. Biz zaten sahadan yeni gelmişiz. Kongrelerimizi yaparken 60’ın üzerinde miting gerçekleştirmişiz. 80 90 bin kişilik mitingler yapmışız. Bizim saha ile kampanya ile bir sorunumuz yok. Yani yan yana gelen üst üste alt alta görüşme, ittifak, adayınız kim… Bir de biz her şeyi kamuoyunun önünde yaptık. Bizim bütün görüşmelerimiz kamuoyunun önünde gerçekleşti. Bugün BBP ile görüşeceğiz. Yaptığımız her iş şeffaf. Biz bu işi neden şeffaflaştırdık? Gizli kapaklı işler olmasın. Bunlar ama eski kirli alışkanlıkları, bunların eski kapı arkasında iş görme alışkanlıkları hala gizli kapaklı bir takım işler çeviriyorlar.  15 tane milletvekiline hadi bakalım istifa et diyorsunuz. İstifa ettiler de ne oldu? Dün gidip İYİ Parti’nin sıralarına oturmadılar. Sosyal medya hesaplarına girin hala CHP’de gözüküyorlar. ‘Kiraya verildi’ deyince kızıyorlar. Mülkiyetleri esas kendileri söz konusu partide gözüküyor. Bunu söylediğimiz zaman niye kızıyorsunuz? Burada ahlaki sorunu varken sessiz mi kalalım? Temsilin etiğini korumak tabi ki siyasetçi olarak bize düşüyor. Burada mesele bir siyasi ahlak meselesidir. Bizim tepkimizin nedeni de buradaki siyasi ahlaksızlığadır. Hem siz ilkeler ittifakından bahsedeceksiniz, sonra kalkacaksınız kiralık işler yapacaksınız. Buna hepimiz tepki göstermeliyiz. Bu tepki gösterilmesi gereken bir şeydir. Zaten bunu o milletvekillerinin o gün gözyaşlarına gördünüz. Hangi tehditle oraya gönderildiler bilmiyorum ama bazı milletvekilleri sessiz ve derinden ağlıyorlardı."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları