loading
close
SON DAKİKALAR

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: 15 Temmuz yargıda bir dönüm noktasıdır

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: 15 Temmuz yargıda bir dönüm noktasıdır
Tarih: 21.09.2018 - 17:31
Kategori: Siyaset

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Cumhur İttifakı önem verdiğimiz bir siyasal mutabakat. Bunun korunması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"(Devlet Bahçeli'nin İstanbul'dan aday çıkarmayacağız açıklaması) "Uzun zamandır iktidar partisiyiz. Çok büyük iddiaya sahibiz. Türkiye'nin birinci partisiyiz. Her ilde, her ilçede aday çıkaracak şekilde çalışılıyor. Her seçim bölgesinde seçime girilecek şekilde çalışmalar yürütülüyor. Talimatlar da bu şekildedir. Şunu unutmamak lazım, Cumhur İttifakı önem verdiğimiz bir siyasal mutabakat. Bunun korunması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İki parti söz konusu. Belli konularda ayrı görüşlerimiz olabiliyor. Bu durumları ilkesel mutabakat ile karıştırmamak gerekir. Yerel seçimlerde de ittifakın somut bir mekanizmaya dönüşüp dönüşmeyeceğini göreceğiz. Bu formulün olup olmaması Cumhur İttifakı'nın sarsılması anlamına gelmez. Bahçeli, bir takım arkadaşları görevlendirdiklerini, görüşme yapabileceklerini söylediler. Bizde de Kurtulmuş ve Özhaseki bu konudan sorumlu kişilerdir. Nihai karar Bahçeli ve Sayın Genel Başkanımız Erdoğan'ın bir araya gelmesiyle ortaya çıkacaktır. Çalışmalarımız oyumuzu artırmak yönünde devam ediyor.

(Erdoğan ve Bahçeli'nin görüşme takvimi) Takvim her an olabilir. Daha yerel seçimlere var. Tartışmalar sürüyor. AK Parti olarak şu öneriyi veriyoruz diyebileceğim bir noktada değiliz. Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek mi, henüz belli bir takvim yok. Programların uygunluğuna göre her an bir araya gelebilirler. Heyetler görüşürler, bunda bir mahsur yok. Olunca da sizi bilgilendiririz. Müzakere şeklinde olacaktır. Olgunlaşınca liderler bir araya gelecektir.

(Dursun Çiçek'in 'İktidarı indirin yargılayalım diyen başsavcılar var' iddiasına yanıt) Vahim bir açıklama. Vesayetin zihinlerde nasıl dolaştığını gösteren bir açıklama. CHP'den bununla ilgili bir yalanlama, kınama gelmemesi de dolaylı onamadır. Yassıada zihniyetinin CHP'de ne kadar diri olduğunu gösteriyor. Buna karşı teyakkuz içinde olmak lazım. İktidardan indirin, biz gerekeni yaparız yaklaşımının hukuksal olmadığını düşünüyoruz. Son derece ahlak dışıdır. Bu, başsavcıların ortaya çıkarılması gerekir. Savcılar bunları ortaya çıkarmalı. Bununla ilgili yargısal girişimler de yapılacak. 15 Temmuz yargıda bir dönüm noktasıdır. İhtilali selamlayan hakimler, savcılar dönemi kapanmıştır. Bu mücadeleyi kirleten savcı ya da hakim varsa, Yassıada zihniyetini yaşatanlar varsa gereken mekanizmaların çalışarak ortaya çıkarması bir vazifedir.

(Enis Berberoğlu'nun serbest bırakılması) Yargı kararını verdi ve suçlu buldu. Bu tabloda ortaya çıkan durum budur. Bizim de bunun dışında söyleyeceğimiz bir şey yok. Bundan sonrası da hukuk kuralları içinde seyrine devam edecektir.

(MHP'nin af teklifi) Paketi göreceğiz. TBMM’nin üyesi bir parti bu teklifi getiriyor. Tabii ki değerlendirmelerimiz olacak. Cumhurbaşkanımız bu konuda net konuştu. Devlete ve kişilere karşı işlenen suçlar meselesi ayrı. Bizim buradaki ilkelerimizde bir değişiklik yok. Hiçbir MYK ya da MKYK’da bu konu görüşülmedi.

Duruşumuzda bir değişiklik yok. Şu ana kadar af kapsamının içine sokulmak istenen maddeler konusunda aynı düşünmediğimizi söyledik. Pazartesi günü göreceğiz, değerlendireceğiz. Değerlendirmemiz şimdiye kadar Cumhurbaşkanımız kadar açıklanan ilkeler çerçevesinde olacaktır.

(CHP'nin İş Bankası hisseleri) Atatürk'ün her mirası Türk Milletinin ortak malıdır. Atatürk'ün mirasını doğru anlamak lazım. CHP doğal mirasçı görüyor kendini. Atatürk'ün mirasını tek bir partinin görürsek indirgeme bir yaklaşım olur. Her türlü mirasının devlette temsil edilmesi gerekir. Biz buradan pay almıyoruz, sembolik diyorlar, orada neden oturuyorsun?"

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları