loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li Mustafa Şentop, 'çıkış yolu'nu açıkladı: Seçimlerin yenilenmesi

AKP'li Mustafa Şentop, 'çıkış yolu'nu açıkladı: Seçimlerin yenilenmesi
Tarih: 18.06.2018 - 08:40
Kategori: Siyaset

TBMM Anayasa Komisyonu'nun AKP'li Başkanı Mustafa Şentop parlamento ve cumhurbaşkanının 24 Haziran sonrası farklı partilerden olma olasılığını değerlendirirken "Aradaki ihtilaf düşmanlığa varırsa belirlediğimiz bir çıkış yolu da var" dedi ve bu çıkış yolunun seçimlerin yenilenmesi olduğunu aktard...

Türkiye, 24 Haziran'da erken seçime giderken parlamentoda çoğunluğu sağlayamama ihtimaline dair konuşan Şentop'tan yeni bir erken seçim açıklaması daha geldi. Şentop, cumhurbaşkanı ve parlamentodaki çoğunluğun farklı olması durumu için "Birbiriyle husumet içinde bulunmayan bir parlamento ve cumhurbaşkanıyla sistem iyi işler" yorumunu yaparken bir de 'çıkış yolu' olduğundan bahsetti. Parlamento ve cumhurbaşkanının arasındaki durumun düşmanlığa gitmesi durumunda yeniden seçim yapılabileceğinin işaretini veren Şentop, "Böyle bir ihtimal de görmüyorum ben" diye ekledi.
 
Hürriyet'ten İpek Özbey'e konuşan Şentop'un açıklamalarının ilgili kısmı şöyle:
 
 Bu sistem, Cumhurbaşkanlığını ve meclisi farklı taraflar kazanırsa da işler mi?
 
 Bu sistem en iyi, cumhurbaşkanının siyasi partisinin çoğunlukta olduğu bir parlamento yapısıyla işler. Parlamento yapısının farklı bir durumda olması halinde de iyi işler diyebilirim ama bu ancak sistemin yerleşmesinden sonrası için geçerli. Yani 2023, 2028… 24 Haziran seçimlerinde, Meclis’te cumhurbaşkanının siyasi partisinin çoğunlukta olması çok önemli; bir kuruluş dönemi bu. Aksi halde sistem kör topal başlar, Türkiye 7 Haziran’daki gibi yeni bir duraklama dönemine girer.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları