loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'nin İzmir adayı Nihat Zeybekci: HDP demokratik, seçimlere giren legal bir partidir

AKP'nin İzmir adayı Nihat Zeybekci: HDP demokratik, seçimlere giren legal bir partidir
Tarih: 08.02.2019 - 13:09
Kategori: Siyaset

AKP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Nihat Zeybekci, yaşam tarzı tartışmalarının bir yobazlık örneği olduğunu belirtti. Zeybekci, AKP iktidara olarak yerli içki üretimini desteklediklerini ve ithal edilen içkilerde bu nedenle vergi artırımına gittiklerini söyledi...

AKP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Nihat Zeybekci, T24'ten Şirin Payzın'a konuştu.

“Atatürk bağımsızlığın sembolüdür”

Laik ve Atatürkçü seçmene de mesaj veren Zeybekci “Atatürk yüzde 25’lik bir partinin insafına mı kaldı, Atatürk anti-emperyalist duruşuyla bağımsızlığın sembolüdür, 82 milyonun kahramanıdır ama herkesin sevme şekli başkadır” dedi.

“Şarap, içki üretimini koruyarak geldik”

Şirin Payzın’ın “AK Parti’ye yönelik genel bir önyargı var, şarap üretimine teşvik vermeyi düşünür müsünüz?” sorusuna da “alkollü içki üretimini destekleyerek geldik, hükümet olarak yerli içki üretimimizi, diğer ülkelerden ithal edilen ürünlerin üzerine koyduğumuz vergilerle koruyarak geldik” sözleriyle yanıtladı.

Zeybekci, Kürt seçmenin de belirleyici olduğu İzmir’de “Kürt seçmene ne mesajınız var” sorusuna, “Kürt vatandaşlarımızı bir kimlikle tanımlamak ayrıştırmaktır” sözleriyle karşılık verdi.

AKP'nin İzmir adayı, Payzın’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “HDP eşittir PKK” açıklamasının Kürt seçmen nezdinde sıkıntı yaratıp yaratmadığı sorusuna, “HDP demokratik, seçimlere giren legal bir partidir. Ama terörü bir kez lanetlemeleri gerekir” diye yanıtladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları