loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'ye seçim mitinglerini yasaklayan Almanya, HDP'ye izin verdi

AKP'ye seçim mitinglerini yasaklayan Almanya, HDP'ye izin verdi
Tarih: 26.05.2018 - 08:38
Kategori: Dünya

Almanya, Halkların Demokrasi Partisi'nin bugün (26 Mayıs) Köln'de düzenleyeceği mitinge izin verdi. Almanya'nın kararına tepki gösteren AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit eden herkese her eylem serbest, tek engellenen AK Parti" dedi.

Almanya, 'Türkiye'deki seçimler için Almanya'da seçim kampanyası yasağı kararı' almasına rağmen, HDP'nin bugün Köln'de düzenleyeceği açık hava mitingine izin verdi. Konuya ilişkin AKP'den tepki geldi. Yeneroğlu, "Almanya'nın Türkiye'deki seçimlerle ilgili taraf tuttuğunu, Türkiye'nin iç işlerine karıştığını ve kesinliklikle ikili ilişkilerimizi zedeleyecek bir tutum içinde olduğunu özellikle kamuoyunun bilmesini istiyoruz" dedi.
 
'YASAK SADECE AK PARTİ İÇİN GEÇERLİ'
 
Almanya'nın çifte standartlı tutumunu eleştiren Yeneroğlu, "Türkiye'yi tehdit eden her türlü unsur Almanya'da rahatlıkla her türlü eylemi yapabilirken, sözde seçim kampanyası yasağı sadece AK Parti için geçerli" dedi.
 
Yeneroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halk oylaması sürecinde AK Partili vekiller havaalanında karşılanıp halkla temas etmesinler diye peşlerine polis takılırken, 24 Haziran seçimleri öncesi görüyoruz ki HDP'li milletvekilleri Almanya'da terör örgütü PKK yapısının organizasyonuyla Almanya'nın her yerinde açık hava mitingleri, salon toplantıları yapmaktalar ve özellikle de Türkiye'nin iç güvenliğini tehdit eden unsurlarla birlikte Almanya'nın sessiz kaldığı bir seçim kampanyasını en güçlü biçimde yürütmekteler."

'İKAZ ETTİK, FAKAT KİMSE ORALI DEĞİL'

Alman hükümetini son haftalarda yapılan programlarla ilgili defaatle ikaz edip bilgilendirdiklerine işaret eden Yeneroğlu, "Kendilerini yasağı uygulaması, hukuk devleti ilkelerine riayet edip kendi belirledikleri kuralları uygulamaları noktasında ikaz ettik fakat görmekteyiz ki şimdiye kadar kimse oralı değil. Önümüzdeki günlerde HDP'li milletvekilleri yine PKK'nın organizasyonuyla Almanya'nın her yerinde programlarını sürdürmekteler." ifadelerini kullandı. Yeneroğlu, yarın Köln'de HDP'nin düzenlemeyi planladığı açık hava mitingiyle ilgili, "Bunun tabii ki kabul edilmesi mümkün değil. Almanya'nın Türkiye'deki seçimlerle ilgili taraf tuttuğunu, Türkiye'nin iç işlerine karıştığını ve kesinliklikle ikili ilişkilerimizi zedeleyecek bir tutum içinde olduğunu özellikle kamuoyunun bilmesini istiyoruz." dedi.

Almanya'daki Türk toplumuna açık çağrıda bulunan Yeneroğlu, "Vatandaşlarımız bu oyunu görsün, ona göre oyunu versin. Türkiye aleyhtarlarının faaliyetlerini gören Türkiye sevdalılarını sandıkta tepkilerini koymaya davet ediyorum" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları