loading
close
SON DAKİKALAR

Akşam'ın 'CHP'li Başkan karakol bastı' haberine Beylikdüzü Belediyesi'nden açıklama

Akşam'ın 'CHP'li Başkan karakol bastı' haberine Beylikdüzü Belediyesi'nden açıklama
Tarih: 13.08.2017 - 12:57
Kategori: Medya

AKP'ye yakınlıyla bilinen Akşam gazetesinin 'CHP’li Başkan karakol bastı' başlıklı manşetine CHP’li Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’ndan yalanlama geldi.

AKP'ye yakınlıyla bilinen Akşam gazetesinin 'CHP’li Başkan karakol bastı' başlıklı manşetine CHP’li Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’ndan yalanlama geldi.

Akşam haberinde, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu “Gürpınar Stadyumu'ndaki sosyal tesisin işletmecisi Emin Cesaret’i çıkarmak isteyen İmamoğlu, bunu kendi desteğiyle kurulan ‘Evimiz Beylikdüzü Vakfı’ üyeleriyle yapmak istedi. Vakıf üyeleri, ‘Bu tesislerde gençler kötü alışkanlıklara alıştırılıyor. Burada bonzai satılıyor’ diye kara kampanya başlatıp imza standı açtı. Standın tesislerin önünde açılmasına tepki gösteren işletmecilerle vakıf üyeleri arasında tartışma çıktı, olaya Gürpınar Polis Merkezi ekipleri müdahale etti” sözleriyle hedef aldı.

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Hükümete yakın Akşam gazetesinin iddialarına tek tek yanıt verildi.

“İŞTE BU YALAN HABERİ YAPTIRAN GERÇEK MOTİVASYON KAYNAĞI BUDUR”

“Haberde verilen bilgilerin istisnasız tümü yalandır. Bu haberle, hem belediye kurumuna ve başkanına hem de değerli polis teşkilatımıza hakaret edilmiş ve bu iki kurum da aşağılanmıştır” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Konuyla ilgili tüm yasal haklarımızı saklı tutuyoruz. Haberde verilen bilgiler gerçek dışı olduğundan sadece özet yaparak bu açıklamaya sığdırmaya gayret edeceğiz.

1) Gürpınar Sosyal Tesisleri adlı spor alanının herhangi bir işletmecisi yoktur. Ayrı ayrı mahkeme kararlarıyla bu tesisin işgal altında olduğu mahkemelerce kanıtlanmıştır. Talep edilirse bu mahkeme kararları tüm basın kuruluşlarına ulaştırılabilir. İBB ile Beylikdüzü Belediyesi arasında söz konusu alanın mülkiyet hakkı konusu görüşülmektedir. İşletmeci olduğu iddia edilen kişiler, bu görüşmelerin uzamasını fırsat bilen işgalci bir gruptur. İlginç olan ise bu grubu mahkeme kararlarına rağmen kimin ya da kimlerin koruduğudur.

2) Haberdeki isimde bir vakıf Beylikdüzü’nde yoktur ama aynı isimde bir dernek vardır. STK hem Beylikdüzü Belediyesi hem de İBB ile ortak çözüm arayışlarında olan ve bu iki kurumun resmi görevlileri tarafından muhatap alınan bir STK’dır. Evimiz Beylikdüzü Derneği, haberde bahsedildiği gibi bu tesisin önünde kampanya yapmamıştır. Bu ifade de gerçek dışıdır.

3) Yine haberde bahsedildiği gibi ‘karakol basma’ ‘ polise hakaret’ gibi karalamalar ne kurumumuzun ne de başkanımızın yaşam kültüründe yoktur. Bu tip yaklaşımları tümden reddediyor ve en şiddetli şekilde kınıyoruz.

4) Karakol basılması gibi ağır bir suçlamanın diğer muhatabı da Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü’dür. Yalan haberde adı geçen karakolda o an Beylikdüzü Emniyet Müdürü Niyazi İnci’nin de bulunduğu belirtilmemiş. 2 ay önce yaşandığı iddia edilen bu olayla ilgili ne emniyet müdürü Niyazi İnci ne de karakoldaki polisler şikayetçi olmamıştır.

5) Karakol basılması gibi ağır bir suçlamaya rağmen, herhangi bir şikayet olmamasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bu yalan habere özellikle bu pencereden bakılmalıdır.

6) Yalan haberde, elinde sigarayla karakoldan çıkan bir kişinin fotoğrafı gösterilerek ‘İmamoğlu’nun adamları rahat tavırları ile sigara içerek karakoldan çıktı’ deniliyor. Söz konusu fotoğraftaki kişi belediye personeli değil uzun yıllardır Gürpınar Karakolu’nda görev yapan bir polis memurumuzdur.

7) Böylesine ağır suçlamalar içeren bir haberi hazırlayan muhabirin ve sıralı sorumluların, haberde suçlanan kişinin yani belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ya da belediyenin kurumsal görüşüne başvurmaması ise gazetecilik açısından vahim bir durumdur.

8) Yalan haberin giriş cümlesinde bile belediye başkanı İmamoğlu, haberle hiç ilgisi olmayan Adalet Yürüyüşü’ne katılmakla suçlanıyor. İşte bu yalan haberi yaptıran gerçek motivasyon kaynağı budur ve bilinçaltındaki bu gerçek satırlara da yansımıştır.

9) Beylikdüzü Belediyesi, haberde adı geçen görevlilerimiz ve Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ayrı ayrı bu haberi yapan kişi ile ilgili yasal haklarını kullanacaktır.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve olaya konu parti üyelerinin polis ifadeleri ise şöyle: 



Vİşne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları