loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener: İnşallah seçimden sonra yeni bir 94 krizi yaşamayız

Akşener: İnşallah seçimden sonra yeni bir 94 krizi yaşamayız
Tarih: 15.01.2019 - 10:26
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

"Öyle bir medya duvarıyla karşı karşıyayız ki, birkaç TV dışında sözlerimizi veren yok. Türkiye gerçeği bu. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günüydü. Mesleğini hakkıyla yapan tüm basın çalışanlarını kutluyorum. Cumhurbaşkanı son 16 yıldır uyguladığımız reformlar basının özgürlükçü yapıya kavuşmuştur dedi. Şaka gibi. Burası neresi bilmiyorum ama Türkiye olduğunu sanmıyorum.

İYİ Parti bugünlere ambargoları aşarak geldi. Söyleyecek sözü olan ne yapar eder milletine ulaşır. Hakikat er geç ortaya çıkar hak yerini bulur. İYİ Parti cesaretle emekle alın teri ve inançla buralara gelmiştir. Ekranlarda 24 saat bizi gösterin diyecek halimiz yok. Ne yaparlarsa yapsınlar biz bir yolunu bulur sözümüzü milletimize ulaştırırız.

İktidar hakikatin önüne ne duvar örerse örsün milletimiz er ya da geç olanı görüyor. Milletimizin gerçek gündemi ekonomi. Neden? Çünkü gerçeğin kendisini yaşıyor. İktidar istiyor ki herkes onların anlattıklarını konuşsun. Milletin gündemi aş, iş, ekmek. Tablo ortada. Enflasyon 16 yıl aradan sonra yüzde 20’nin üzerinde. Resmi makamlara göre 4 milyon işsiz var. İş bulmaktan ümidini kestiği için başvuru yapmayanları da eklediğinizde rakam 6 milyona ulaşıyor. Geçenlerde 100 kişinin alınacağı iş için tam 4 bin kişi müracaat etti. Damadın dengelendik dediği manzara bu. Milleti kandırmak için eski rakamları sunuyorlar. Milletimizi aldatmayın diyorum. Türkiye için taş üstüne taş koyan her kimse Allah razı olsun. Cumhuriyet tarihinde yapılan ne varsa yakıp döküyorsunuz. Dünya ekonomileri büyürken biz de büyümüşüz. Havuzun suyu yükselirken biz de yükselmişiz. Millete masal anlatmaktan vazgeçin.

Her şey bu kadar güllük gülistanlıksa neden her hafta sürekli yeni ekonomik paketler açıklıyorsunuz…İşler iyiye gitmiyor. Bu paketlerin hiçbiri de çözüm olmuyor. Ekonominin dümenindekiler bu işi bilmiyor. Ülkede tarımın hali ortadayken, Ziraat Bankası’nın borazan müteahitlerin, yandaş medyanın, spor kulüplerinin desteklenmesi için kullanılması yazıktır ayıptır günahtır. Spor takımlarına destek için mi yoksa kendi kurdukları takımların milyonlarca dolarlık transferleri için mi bu kaynağı ayırıyorlar bilemiyoruz. İstihdamı, üretimi artırmadıkça her hafta paket açıklamak zorunda kalırsınız. Damat bu işlerden anlamaz ama bunlar seçime kadar zaman kazanılması için yapılan yatırımlardır.

İnşallah seçimden sonra yeni bir 94 krizi yaşamayız. Türkiye'de 80 milyonluk elektrik faturasını ödeyemeyecek yaklaşık 10 milyon nüfus var. Bir sürü rakam sıralıyorsun ama gerçek bu. Çalışanların yüzde 43’ü asgari ücretli. Türkiye 2019’a 10 yıldır ürettiği ekonomik problemlerle girildi ve bunun faturası vatandaşımıza kesiliyor. Milletimiz kullandığı su için 5 elektrik ve internet için 7 çeşit vergi ödüyor. Pırlantadan vergi alınmazken kitaptan yüzde 18 vergi alınıyor. Vergi de ve gelir de adalet Türk milletinin mutlaka gözetmesi gereken bir haktır. Bugüne kadar yaptığımız çağrılarda asgari ücret zammı gerçekleşti. 24 Haziran seçimlerinden önce, düşmüş kredi ve kredi kartı borçlarını biz devlet olarak satın alacağız dedik. Bize kaynağı nereden bulacaksınız dediler. Bize inanmadılar ama bugün daha küçük çaplı bir işi yapacaklarını açıkladılar. Buradan uyarıyorum. Kaynağı doğru bulmanız lazım. Kaynağı doğru kullanmak gerekir dedim. Ama iktidarın çarçur politikaları devam ediyor.

Hasta garantili hastaneler için 12 milyon dolar lira. Bu parayla 3 tane Yavuz Sultan Selim köprüsü yapılabilir. Türkiye ve milletimizin parasını 5 müteahhite verdiler. Dünya 5’ten büyüktür. Türkiye de bu 5'liden büyüktür. Adalet mi bu.

(Trump'ın 'Kürtlere saldırırsa Türkiye'ye ekonomik olarak mahvederiz' sözleri) Cumhurbaşkanının dostu sayın Trump'a seslenmek isterim: Türk devleti Kürtlerle değil teröristlerle mücadele ediyor. Türkiye mazlumlara hep kucak açmıştır. Türk milleti saldırmaz, katletmez. Herkes kendi geçmişine bakacak. Türkiye bölgeye girerse ülkesini tehdit edenlere haddini bildirmek için girer. 
 
60'ta Türkiye Kıbrıs'a harekat hazırlıklarına başlar. ABD Dışişleri, Başbakan İsmet İnönü'ye mektup yazar. 'giremezsiniz, silahlarımızı kullanamazsınız' der. İsmet İnönü, 'Yeni bir dünya kuruşlur Türkiye'de dünyada yerini bulur' der.
 
Trump sosyal medya üzerinden mesaj veriyor. Türkiye'den açıklamaları peş peşe geliyor. Güvenli bölge yok, tehdit bırakmayız, deniyor. Aynı günün akşam cumhurbaşkanı Trump'la görüşüyor. Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulması konusunda görüş alışverişinde bulundular deniyor.
 
55 yıl önce ABD başkanın had bildiren devlet duruşu vardı, şimdi istenilen noktaya gelien bir Türkiye var. Cumhuriyet tarihi Demirel'in, Ecevit'in, Erbakan'ın, Türkeş'in dik duruşlarının örnekleriyle doludur. Yakışmıyor sayın Erdoğan. Huzrunuzda uyarıyorum, dün akşam yaptığını konuşimanın sonunda saraydan yapılan açıklama Suriye'de bir terörsit devletinin kapısını anahtarı bizzat Erdoğan tarafından çevrilmiştir. Mehmetçiğin postalının değdiği yerde gül biter Türk tarihi şahittir. Muhalefetin kahir ekseriyeti bu harekatın arkasındadır.
 
Uzmanlık alanları var. Kendi yaptıklarını başkaları yapmış gibi anlatıyorlar. Sanatta kültürde geri kaldık diyor. Eğitimdeki niteliksizliği anlatıyor. Bunların sorumlusu kim muhalefet mi? Bunların sorumlusu 16 senedir ülkeyi yöneten AKP yöneticileridir. Uydurma rakamlarla enflasyonu düşük göstermeye çalışsanız da bunların doğru olmadığını biliyoruz. Kombi altta yanıyor, eczacılar ilaç getiremiyor. Milletin çektiği sıkıntıya mı, gelen faturaya mı, boş cüzdana mı Damat Berat’a mı inanacağız?
 
Asıl zillet nedir biliyor musunuz? Türk Milleti’nin binlerce yıllık değeri, kıymeti, Bozkurt işareti yapabilmek için, Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alanlardan izin almaktır. Bozkurt bir siyasi parti sembolü değildir. Sağcısıyla-solcusuyla, doğusuyla-batısıyla, Büyük Türk Milleti’nin sembolüdür. Atatürk'ün bastırdığı paradan, cumhuriyetin ilk heykellerine, her yerde izi vardır. Bozkurt, Ergenekon’dan çıkarken, birilerinden izin mi istedi? Alparslan Türkeş ve Ebulfez Elçibey, Bozkurt işareti yapmak için, birilerinden icazet mi aldı? Türk milliyetçilerine şirin görünmek için, seçim otobüsünde eğreti Bozkurt işareti yaparken, o sana sordu mu da, şimdi sen ona soruyorsun? Asıl zillet budur. Bozkurt kimseden izin almaz. Yabancılar bu yüzden Mustafa Kemal’e Bozkurt demiştir.
 
Ben, Meral Akşener, AK Partili kardeşlerime sesleniyorum, MHP’li kardeşlerime, CHP’li kardeşlerime, Saadet Partili kardeşlerime, Demokrat Partili kardeşlerime, Büyük Birlik Partili kardeşlerime sesleniyorum, bozkurt hepimizindir. Kimseden izin istemeyin. Asıl zillet, özgürlüğün sembolü bozkurtun işaretini yapabilmek için, izin istemektir. Bozkurt özgürlüktür, baş eğmemektir, direnmektir. Ve bozkurt işareti yapmak için, önce bozkurta yakışır bir duruşa sahip olmak gerekir."
 
Akşener grup toplantısında 7 belediye başkan adayını daha açıkladı. O isimler şöyle:

Sakarya: Cihan Kolip

Kocaeli: Serdar Kaman

Konya: Oğuz Şimşek

Kastamonu: Levent Dikmen

Ağrı: Taner Söylemez

Rize: Yakup Özkan

Rize Güneysu: Sefer Özel
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları