loading
close
SON DAKİKALAR

Ali Koç'tan başkanlık açıklaması

Ali Koç'tan başkanlık açıklaması
Tarih: 30.05.2015 - 13:44
Kategori: Spor

Fenerbahçe'de başkan ve yönetim kurulunun belirleneceği, Seçimli Olağan Genel Kurul başladı. Seçim ise yarın yapılacak.

Fenerbahçe'de başkan ve yönetim kurulunun belirleneceği, Seçimli Olağan Genel Kurul başladı. Seçim ise yarın yapılacak.

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın yönetimine girip girmeyeceği ve başkan adayı olup olmayacağı çok tartışılan Ali Koç, kongrenin ilk gününde kürsüye çıktı. Koç, Aziz Yıldırım'ın mahkeme sonuçlanıncaya kadar başkan kalması fikrine sonuna kadar katıldığını belirtti ve kendisinin de daha sonra çocukluğundan beri hayal ettiği başkanlık görevine gelmek istediğini söyledi. Ali Koç, kürsüye gelince ve "Başkan olmayı düşünüyorum" dediği anda salon Koç'u ayakta alkışladı.

İşte Ali Koç'un konuşmasından satır başları:

"Kongremizin hepimiz için hayırlı olmasını dilerim. Geçen cumartesinden beri başkanım sayın Aziz Yıldırım'la istişare halindeydik. Bana olan güveninden dolayı ona teşekkür ediyorum. İçten ve samimi şekilde hem bugünümüzü hem geleceğimizi konuştuk."

"Mahkeme sonunçlanıncaya kadar..."

Özel durumlardan dolayı, başkanımızın davetini çok istememe yerine getiremedim. Ama bundan sonra elimden geldiğince, kulüp izin verdiğince hep destek tam desteğe hazırım.

Mahkeme kararı sonuçlanıncaya kadar başkan kalması gerektiği kararına sonuna kadar katılıyorum. 3 Temmuz'u sonuna kadar, içeride yaşayan insanlardan biriyim. Bu davanın bir şike davası olmadığını söyledik. Bizim için bu davadan olumlu sonuç almak, şampiyonluktan çok daha önemlidir.

"BAŞKANLIK" DEDİ, SALON AYAĞA KALKTI

Çocukluğumdan beri hayalim olan başkanlığı bugün olmasa da, ileride icra etmeyi düşünüyorum. Taşın altına elimizi koyarak bunu yapacağız.

"'ALİ KOÇ BAŞKAN FENERBAHÇE ŞAMPİYON' DEMEK KADAR..."

Salondakilerin tezahüratları üzerine: Keşke her şey, "Ali Koç başkan, Fenerbahçe şampiyon" demek kadar kolay olsaydı.

Alex de Souza krizi

Fenerbahçe kongre üyesi Aram Markaoğlu kongrede yaptığı konuşmada "Alex ne hainlik yaptı gol atmaktan başka ne yaptı?" ifadelerini kullanınca kongre üyelerinin tepkisiyle karşılaştı. Yoğun tepki sonrası gözyaşlarına hakim olamayan Markaoğlu, "Bana tepki göstermeyin ben Fenerbahçeliyim" ifadelerini kullandı.

Markaoğlu'nun konuşmasının FB TV tarafından yayınlanmaması da sarı lacivertli taraftarların yoğun tepkisine neden oldu.

Fenerbahçe'de kongre ve seçim heyecanı nedeniyle tüm gözler Ülker Sports Arena’da. Genel kurulda konuşmalar devam ediyor.

İMZALAR RESMEN VERİLDİ

Fenerbahçe'de artık Aziz Yıldırım ve Hulusi Belgü resmen aday oldu. Başkanlık için Aziz Yıldırım 733, Hulusi Belgü ise 350 imza verdi.

SALON KRİZİ: 'ÇABUK BİTİRELİM'

Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ten üyelere, kongreyi olabildiğince çabuk bitirme ricası geldi.

Küçük, "İstanbul'daki seçim mitinglerinden dolayı basket maçımız Abdi İpekçi'den Ülker Arena'ya bu salona alındı. Akşam saat 21.30'da maçımız var. Salonun yeniden maç oynanabilir hale getirilmesi zaman alacağından kongrenin bugünkü bölümünü saat 3, 3 buçuk gibi bitirmek istiyoruz. Bu yüzden konuşma yapacak üyelerimizden konuşmalarını kısa tutmalarını rica ediyoruz. " dedi.

İŞTE YILDIRIM'IN EN BÜYÜK KOZLARI

Fenerbahçe Başkanlığı'na yeniden aday olan Aziz Yıldırım'ın yeni yönetim kurulu listesinin en önemli kozları Önder Fırat, Murat Özaydınlı ve Oğuz Balaban...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yarın kongre üyelerinin oylarına sunacağı yeni yönetim kurulu aday listesine üç ünlü isim girdi...

Aziz Yıldırım-Önder Fırat

Geçmiş yıllarda da sarı lacivertli kulüpte yöneticilik yapan Önder Fırat ve Murat Özaydınlı ile Oğuz Balaban, yeni dönemde Yıldırım'ın en önemli kozları olacak.

Murat Özaydınlı

Fenerbahçe camiasının yakından tanıdığı yüksek inşaat mühendisi Önder Fırat, ABD'de John F. Kennedy Üniversitesi'nde MBA yaptı.

2012 yılına dek çeşitli dönemlerde Fenerbahçe'de yöneticilik görevlerini üstlenen yüksek makine ve endüstri mühendisi Murat Özaydınlı, İngiltere'de Bradford ve Leeds üniversitelerinde eğitim gördü.

Oğuz Balaban da iş dünyasının önemli isimleri arasında...

ALİ KOÇ YÖNETİME GİRMEDİ

Aziz Yıldırım'ın son yönetim kurulunda yer alan Turan Şahin ile geçtiğimiz aylarda yollarını ayıran Ahmet Özokur ve Deniz Tolga Aytöre yeni dönemde yok. Ayrıca, Yıldırım'dan sonra başkanlık koltuğuna oturacak isim olarak gösterilen Ali Koç da yeni listeye girmedi.

Yıldırım’ın 12. kongresi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, ilk olarak 14-15 Şubat 1998’deki kongrede aday oldu ve Vefa Küçük’ü 1 oyla geçip başkanlık koltuğuna oturdu. Ancak Küçük’ün oluşturduğu yönetim kurulu ile çalıştı. 4 ay sonra olağan üstü kongreye giden Aziz Yıldırım bu kez tek başına aday oldu ve kendi yönetimiyle seçildi. Yıldırım daha sonra 2000, 2001, 2002, 2004, 4-5 Mart 2006, 24-25 Haziran 2006, 2009, 2012 ve 2013 yıllarındaki seçimlerden zaferle ayrıldı.



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları