loading
close
SON DAKİKALAR

Ali Tatar Edebiyat Ödülü

Ali Tatar Edebiyat Ödülü
Tarih: 05.11.2015 - 00:00
Kategori:

Ahmet Tatar; Yarbay Ali Tatar’ı anma etkinlikleri çerçevesine bu yıl edebiyat ödülünü ekledik.

Yarbay Ali Tatar’ı anma etkinlikleri çerçevesine bu yıl edebiyat ödülünü ekledik.

Edebiyatın, Ali’yi yaşatma ve onun mücadelesini devam ettirme konusunda çok önemli bir mecra olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle amacımız “Ali Tatar Edebiyat Ödülü”nü geliştirerek devam ettirmek.

Bu ödül etkinliğinin ilkini, kısa öykü dalında gerçekleştiriyoruz.

Konusunda yetkin bir değerlendirme jürisinin yönlendirmeleri ile elimizden geldiğince etkinliği, duyurmaya çalıştık. Mümkün olabildiği kadar farklı toplumsal kesimlerine ulaşmaya çalıştık.

Bu yıl ki süreçten çok şey öğrendiğimizi ve daha da öğreneceğimizi söyleyebilirim. Edindiğimiz deneyimler önümüzdeki yıllarda daha iyi çalışmalar yapmamız için bize yol gösterici bir nitelik taşıyor.

Öykü ödülü için başvurular 25 Ekimde sona erdi. Toplam başvuru sayısı 54 oldu. Başvurular tasnif edilerek jüri üyelerine teslim edildi. Değerlendirme devam ediyor.

Değerlendirmenin sonuçlarını, Ali Tatar’ın Hakka yürüyüşünün 6.yıl dönümü olan 19 Aralık 2015 tarihinde açıklayacağız.

11.Şubat 2016 tarihinde ise ödül töreni yapılmasını planlıyoruz. Bu törenin edebiyat dünyamızın emekçileri ile severlerinin bir araya gelmesi için bir vesile olmasını umuyoruz.

Yüreklerinde harmanladıkları öykülerini bu etkinlik için sunan 54 edebiyat aşığı katılımcıya şükranlarımı sunuyorum. Hepsinin emeğine sağlık.

Bu girişim için, bizi cesaretlendiren, duyurulmasında emeği geçen, destekleyen, başta jüri üyeleri olmak üzere bütün dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ahmet Tatar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları