loading
close
SON DAKİKALAR

Aliağa'da ücretsiz sinema günleri

Aliağa'da ücretsiz sinema günleri
Tarih: 28.07.2015 - 14:39
Kategori: Yerel

Her akşam beyaz perdeden seçme filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunan Aliağa Belediyesi, bu kez izleyenlere bol kahkahalı bir sinema keyfi sunmaya hazırlanıyor.

Her akşam beyaz perdeden seçme filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunan Aliağa Belediyesi, bu kez izleyenlere bol kahkahalı bir sinema keyfi sunmaya hazırlanıyor.Son yılların en iyi Türk yapımı komedi filmlerinden biri olarak gösterilen 'Çalgı Çengi' adlı sinema filmi, Aliağa Belediyesi'nin 'Sinema Günleri' etkinlikleri kapsamında beyaz perdeye yansıtılacak. 

29 Temmuz Çarşamba günü saat 21.30'da Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu'nda gösterime girecek olan film ücretsiz olarak izlenebilecek.

İşler Güçler, Düğün Dernek, Kardeş Payı gibi komedi filmleri ile tanınan Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in başrollerini paylaştığı filmde Erdal Tosun, Tuna Orhan, Cahit Gök, Hazal Kaya, Bora Akkaş ve Şinasi Yurtsever gibi sevilen oyuncular rol alıyor

Yönetmenliğini sinema dünyasının başarılı ismi Selçuk Aydemir'in yaptığı filmin senaryosu ise şu şekilde gelişiyor: "Salih ve Gürkan, düğün, kına gecesi gibi organizasyonlarda müzisyenlik yaparak hayatını kazanan Ankaralı iki teyzeoğludur. Gürkan (daha solist ve jön fakat aynı zamanda klarnet icra eden) ve Salih (sesi ve fiziğiyle değil, her parçayı çalabilen piyano-orguyla müzisyenlik peşinde) bir ikili olarak, sıraaltı bir organizatörün kendilerine pasladığı virane işlerle ekmek doğrultmaya çalışmaktadırlar.

Teyzeoğulları, alışık oldukları üzere yine Bağcılar-Güneşli hattında bir yerlerde ve muhtemelen yer altındaki bir düğün salonuna doğru yola çıkarlar. Gittikleri yerde kendilerini karşılayan düğün sahibinin, hazırlanmaları için kendilerini evin kömürlüğüne bırakması, o güne kadar itilip kakılmaya alışmış kardeşler için bile ciddi hayal kırıklığıdır, fakat bu sefer 'kulis'te davetsiz misafirleri olacaktır.

Aynı saatlerde, iki maföz tip, yakaladıkları banka güvenlik görevlisini gözden uzak bir yerde sorgulamak üzere bu izbe mahalle köşesinde bulabildikleri en kuytu mekan olan kömürlüğe tıkmışlardır. Güvenlik görevlisinin dengesiz mayfa elemanına diklenmesi sonucu öldürülmesi, kardeşlerin müzisyenlik hayatını kaydırır. Artık cesedi sahiplenmekle, kendi cesetlerini teslim etmek arasında bir seçim yapmak durumundadırlar. Maföz tipler vurdukları adamın cesedini sabaha dek ortadan kaybetmelerini isteyince, teyzeoğulları en akıllıca fikir olarak ancak cesedi sırtlayıp eve götürmeyi bulurlar. Evlerinde bir cesetle ikamete başlayan teyzeoğullarının bu misafirperverliği, cesedin kapalı kaldığı yerde fena halde sıkılması ile kısa sürecektir"

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin Adı: Çalgı Çengi
Tarih: 29 Temmuz Çarşamba
Oyuncular: Murat Cemcir, Ahmet Kural, Erdal Tosun, Tuna Orhan, Cahit Gök, Hazal Kaya, Bora Akkaş, Şinasi Yurtsever
Yönetmen / Senaryo: Selçuk Aydemir
Yapımcı: Salih Özsarı
Görüntü yönetmeni: Gökmen Tosun
Süre: 90 dk.
Tür: Komedi

ALİAĞA'DA 'ÜCRETSİZ SİNEMA GÜNLERİ'

Sinema şölenine ev sahipliği yapan Aliağa Belediyesi'nin devam eden etkinlik takvimi şöyle:
30 Temmuz - Ip Man 2
31 Temmuz - The 9th Company ( 9 Rota )
01 Ağustos - A.R.O.G
02 Ağustos - Hababam Sınıfı Askerde


Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları