loading
close
SON DAKİKALAR

Almanya 3-0 Slovakya

Almanya 3-0 Slovakya
Tarih: 27.06.2016 - 01:30
Kategori: Spor

EURO 2016 son 16 turunda Slovakya'yı 3-0 mağlup eden Almanya çeyrek finale yükseldi...

EURO 2016 son 16 turunda Slovakya'yı 3-0 mağlup eden Almanya çeyrek finale yükseldi... Lille Metrepole Stadyumu'nda oynanan mücadelede 8.dakikada Boateng'in golüyle perdeyi açan Panzerler 43'te Beşiktaş'ın yıldızı Gomez, 63'te Draxler'in attığı golle rahat bir galibiyet aldı ve adını çeyrek finale yazdırdı. Almanlar'ın çeyrek finaldeki rakibi yarın akşam oynanacak İtalya-İspanya maçının galibi olacak.

STAT: Pierre Mauroy
HAKEMLER: Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (Polonya)
ALMANYA: Neuer, Hector, Hummels, Boateng (Dk. 72 Höwedes), Kimmich, Khedira (Dk. 76 Schweinsteiger), Kroos, Mesut Özil, Müller, Draxler (Dk. 72 Podolski), Gomez
SLOVAKYA: Kozacik, Pekarik, Skrtel, Durica, Gyömber (Dk. 84 Salata), Hrosovsky, Skriniar, Hamsik, Weiss (Dk. 46 Gregus), Kucka, Duris (Dk. 64 Sestak)
GOLLER: Dk. 8 Boateng, Dk. 43 Gomez, Dk. 63 Draxler (Almanya)
SARI KARTLAR: Dk. 13 Skrtel, Dk. 90+1 Kucka (Slovakya), Dk. 46 Kimmich, Dk. 67 Hummels (Almanya)
Almanya 3-0 Slovakya / MAÇIN ÖZETİ
Maça hızlı başlayan Almanya, 8. dakikada golü buldu. Soldan Kroos'un kulladığı köşe vuruşunda savunmanın uzaklaştırmak istediği topa Boateng ceza sahası dışından gelişine vurdu, defansa da çarpan meşin yuvarlak kalecinin sağından filelerle buluştu: 1-0

Ataklarına devam eden Almanya, 13. dakikada Skrtel'in, Gomez'i itmesiyle penaltı kazandı. Topun başına geçen Mesut Özil, rakip kalenin sağ tarafına etkili bir vuruş yapsa da kaleci Kozacik iyi uzanarak meşin yuvarlağın filelere gitmesine izin vermedi. 

Oyunda üstünlüğünü sürdüren Almanlar, ilk yarı bitmeden farkı ikiye çıkardı. Maçın 43. dakikasında topla birlikte soldan içeri kat eden Draxler'in altıpasa çıkardığı topa Gomez dokunarak, Slovakya ağlarına gönderdi: 2-0
İlk yarıda başka gol olmadı ve Almanya devre arasına 2-0 üstün girdi.

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde bulunduran Almanya, 63. dakikada skoru 3-0 yaptı. Duran top organizasyonunda içeri yapılan ortada Hummels kafayla indirdi, Draxler kale alanından sert bir voleyle meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-0
Sonraki dakikaları rölantiye alan Almanya, maçtan 3-0 galip ayrılarak, çeyrek finale adını yazdırdı. Slovakya ise turnuvaya veda etti.

Almanya, çeyrek finalde İtalya-İspanya maçının galibiyle 2 Temmuz Cumartesi günü TSİ 22.00'de Fransa'nın Bordeaux şehrinin aynı isimli stadında karşı karşıya gelecek. Öte yandan, Almanya Milli Takımı forması giyen Gana asıllı Jerome Boateng 63. milli maçında ilk golünü attı. Geçen sezon Beşiktaş forması giyen Mario Gomez ise bu maçta fileleri havalandırarak, Jürgen Klinsmann'ın (5 gol) Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde en fazla gol atan Alman futbolcu rekoruna ortak oldu. 

Mario Gomez'den tarihi gol!
EURO 2016 son 16 turunda Slovakya karşısında takımın 2. golünü atan Mario Gomez, turnuvadaki ikinci golünü kaydederken, Alman efsane Jürgen Klinsmann'ın da gol rekorunu yakaladı.

Mario Gomez, Klinsmann'dan sonra Avrupa Futbol Şampiyonalarında 5 gole ulaşan ilk isim oldu.

İlk olarak grup etabında Kuzey İrlanda karşısında ilk golünü atan Alman yıldız bugün de Avrupa Şampiyonası'ndaki ikinci golünü Draxler'in müthiş asistinde Slovakya'ya attı.

Maç sonu da açıklamalarda bulunan Gomez, "Hocam bana güveniyor ve çok iyi oynuyoruz. Net bir hedefimiz var, o da kupayı kazanmak. Takımlar bize karşı full savunma yapıyor ama çok iyi oynuyoruz. Daha da fazla gol atabiliriz" şeklinde konuştu.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları