loading
close
SON DAKİKALAR

Alp Gürkan'ı şoke eden haber: Yetki belgesindeki imza sahte çıktı

Alp Gürkan'ı şoke eden haber: Yetki belgesindeki imza sahte çıktı
Tarih: 19.09.2014 - 19:08
Kategori: Gündem

Soma faciası sonrası şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ile Genel Müdürü Ramazan Doğru arasında tartışma konusu olan yetki belgesindeki imza sahte çıktı.

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından tutuklanan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ile Genel Müdür Ramazan Doğru arasında, karşılıklı suçlamaya yolaçan yetki belgesindeki imzayla ilgili kriminal inceleme sonuçlandı. 4 ay sonra gelen rapora göre imzanın Ramazan Doğru'ya ait değil. Bu sonucun ardından Manisa Barosu'nun Alp Gürkan için bir kez daha suç duyurusunda bulunacağı açıklandı.
Geçen 13 Mayıs'ta Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait ocakta meydana gelen yangın sonrasında 301 işçi hayatını kaybetti. Türkiye'yi yasa boğan olay sonrasında, kurtarma çalışmalarının tamamlanmasıyla başlayan adli süreçte ise, aralarında şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdürü Ramazan Doğru ile İşletme Müdürü Akın Çelik'in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı.
İMZA DOĞRU'YA AİT ÇIKMADI
Soruşturma sırasında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, olaydan sonra gözaltına alındığında, tek sorumlunun Genel Müdür Ramazan Doğru olduğunu, Yönetim Kurulu'nun bu görevi ona devrettiğine dair karar belgesini savcılara sunmuştu. Bunun sonrasında ise, soruşturmaya dahil eden Ramazan Doğru da gözaltına alınmıştı. Doğru ifadesinde, Yönetim Kurulu belgesindeki imzanın kendisine ait olmadığını ileri sürmesine rağmen tutuklanmıştı.
Tutuklamaların ardından savcılık yönetim kurulu belgesini de kriminal incelemeye gönderdi. Yaklaşık 4 ay sonra rapor geldi. Rapora göre, belgedeki imza, Ramazan Doğru'ya ait çıkmadı. Bu sonuç soruşturmanın seyri için de önemli bir karar oldu. Bu sonucun ardından Manisa Barosu'nun da Soma Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan için bir kez daha suç duyurusunda bulunacağı açıklandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları