loading
close
SON DAKİKALAR

Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı, MHP’den istifa etti

Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı, MHP’den istifa etti
Tarih: 04.06.2018 - 19:29
Kategori: Yerel

Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı, Alpullu Şeker Fabrikasının satışına sessiz kalan MHP’den istifa ettiğini açıkladı.

Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı, MHP'den istifa ettiğini açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Kırcı, istifasının nedeninin partisinin Alpullu Şeker Fabrikasının satışına sessiz kalması olduğunu ifade etti.

Siyasi hayatını bağımsız olarak sürdüreceğini belirten Kırcı, "Belde halkım ve şahsım Alpullu Şeker Fabrikasının satılmaması için mücadele vermiş, partim ve genel başkanım sayın Devlet Bahçeli satış kararına dair hiçbir açıklama yapmamış ve tepki vermemiştir. Bu durum bölge halkımın tepkisini çekmiş ve şahsıma baskıların yoğunlaştığı bu günlerde, 1 Haziran'da satışın gerçekleşmesi siyaset yaptığım partim Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa etme kararı almama sebep olmuştur" dedi.

Saim Kırcı'nın açıklaması şöyle:

"30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Milliyetçi Halk Partisi'nden Alpullu Belediye Başkan adayı oldum. Yapılan seçimlerde halkımızın göstermiş göstermiş olduğu teveccühünden dolayı başkan seçildim. Seçildiğim günden bugüne kadar belediye meclis üyelerim ve çok değerli personelim ile birlikte belediyemizin imkanları dahilinde güzel hizmetler yaptığımızın inancındayım. 4 yıldır çalışmayan ve çalışması için verdiğimiz mücadele sonucunda fabrikanın 2017 yılında üretime geçerek çalışmış olmasının sevinci maalesef kursağımızda kaldı. Neden mi? Çünkü Alpullu denince şeker fabrikası, şeker fabrikası denince Alpullu akla gelen, fabrika ile özdeş olmuş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1926 yılında kurduğu ve ilk şekerin üretildiği yer Alpullu Şeker Fabrikasıdır. 21 Şubat 2018 tarihinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'ye ait, içinde Alpullu Şeker Fabrikamızın da yer aldığı 14 fabrikanın satış yöntemiyle ayrı ayrı özelleştirilmesine ilişkin ilan çıkması, şahsımı ve belde halkını derinden üzmüştür. Belde halkım ve şahsım Alpullu Şeker Fabrikasının satılmaması için mücadele vermiş, partim ve genel başkanım sayın Devlet Bahçeli satış kararına dair hiçbir açıklama yapmamış ve tepki vermemiştir. Bu durum bölge halkımın tepkisini çekmiş ve şahsıma baskıların yoğunlaştığı bu günlerde, 1 Haziran'da satışın gerçekleşmesi siyaset yaptığım partim Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa etme kararı almama sebep olmuştur. Bu vesile ile adaylığım ve başkanlığım sürecinde bana destek veren tüm milliyetçi hareket partililere teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Bundan sonraki siyasi hayatımı bağımsız olarak sürdüreceğimi kamuoyuna saygı ile duyururum."

Alpullu Belediye Başkanı Kırcı, Alpullu Şeker Fabrikasının 4 yıl aradan sonra yeniden üretime geçmesi üzerine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Alpullu şeker fabrikası yöremizin can damarı. 4 yıldan beri çalışmayan fabrika nedeniyle bölgemizde işsizlik hasıl olmuştur. Çiftçimiz, işçimiz nakliyecimiz, besicimiz mağdur olmuştur. Fabrikamız eskiden bölgemizin kalkınmasında lokomotif rol oynamış, binlerce insana iş aş olmuş. 2 bin 300 nüfuslu bir yerde görev yapıyoruz. Şeker fabrikası kurulduktan sonra Alpullu oluşmuştur. Alpullu kozmopolit bir yerdir. Şeker fabrikası terbiyesi almıştır, tam bir cumhuriyet kasabasıdır. Alpullu, Mustafa Kemal Atatürk’ün bir eseridir. Biz de onun bıraktığı yerden bir şeyler koymaya çalışıyorsak ne mutlu. Fabrikanın açılması için uğraşlarımız sonucuna ulaşmıştır. Fabrikanın açılmasında emeği geçen herkese başta çiftçimize teşekkür ediyorum. Şeker fabrikası faaliyetteyken burası 3 bin 900 nüfuslardaydı. Bu fabrikanın yanına irili ufaklı fabrikalar çekebilseydik bugün Alpullu da Torku gibi Turhal gibi ilçe olacaktı.”

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, Kırcı'nın istifası sonrası açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Üküş, şu ifadeleri kullandı:

"Alpullu Şeker fabrikasının satışı başkan Saim Kırcı'yı MHP'den istifaya götürdü. Alpullu Belediye Başkanı MHP'den istifa etti. MHP'den istifa eden Saim Kırcı da #Tamam diyor.

MHP Şeker fabrikalarının satışına sessiz kalarak AKP'nin yerli ve milli sanayimizin yok edilmesi projesine destek oldu. Bütün yerli ve milli kaynakları emperyalistlere peşkeş çeken AKP'ye koltuk değneği olan MHP'den herkes istifa etmeli. Saim Kırcı başkan Alpullu'ya sahip çıkıyor.

Alpullu demek Şeker fabrikası demek, Alpullu Şeker fabrikası demek Mustafa Kemal Atatürk demek. Cumhuriyetin ilk fabrikalarından, ilk şeker üreten fabrikalardan. Alpullu demek pancar çiftçisi demek. Alpullu Şeker fabrikasına sahip çıkmak vatana sahip çıkmak demektir.

Şeker fabrikaları vatandır vatan satılamaz. Şeker fabrikalarına ve Atatürk'ün kurduğu Alpullu Şeker fabrikasına sahip çıkmak için MHP'den istifa eden Saim Kırcı'yı kutluyorum. Bütün ülkesini milletini seven insanları Şeker fabrikalarına sahip çıkmaya çağırıyorum. Sessiz kalmayalım. Sessiz kalmayarak MHP'den istifa eden Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı herkese örnek olmalı. Şeker fabrikalarını ABD şirketlerine kurban eden AKP-MHP ittifakı mutlaka yenilmeli. 24 Haziran'da AKP-MHP ittifakı kaybedecek. Şeker işçisi, pancar üreticisi kazanacak. Türkiye kazanacak."

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Hüseyin.Bağcı

kardesim.saim..kırcı.telofonunun.numarasını.bilmediğim.icin.ulaşamadık.1962.2.tertip.terzi.h.Bağcı.saygılarımı.sunarım

21.01.2021, 20:42
Yorum Yap

Facebook Yorumları