loading
close
SON DAKİKALAR

Altay; 'Peşmerge'den tezkereye evet diyenler sorumlu'

Altay; 'Peşmerge'den tezkereye evet diyenler sorumlu'
Tarih: 31.10.2014 - 13:01
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Peşmerge’nin geçişindeki Habur görüntülerini yorumlarken tezkereye “evet” diyenlerin sorumluluğunu hatırlattı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Peşmerge’nin geçişindeki Habur görüntülerini yorumlarken tezkereye “evet” diyenlerin sorumluluğunu hatırlattı.

“Tezkeredeki “hayır”ımızın doğruluğu şimdi kanıtlanıyor”

“Keşke tezkereye “evet” diyen MHP o günkü uyarılarımızı görebilseydi”

“Bugünkü ikinci Habur görüntülerinin siyasi yorumunu biz değil MHP yapmalıdır”

“Buradaki siyasi sorumluluk tezkereye evet diyenlerin omuzundadır”

“Yaşanan manzaralar Kürt sorununun çözümüne de katkı sunmaz, bilakis olumsuz reaksiyonlara yol açar”

Grup Başkanvekili Engin Altay, Kobani’ye giden peşmergenin Türkiye topraklarından geçişi ve bu geçişte yaşanan manzaraların CHP’nin tezkereye karşı çıkışının doğruluğunu gösterdiğini söyledi. “Bugün yaşanan ve ‘İkinci Habur’ yorumu yapılan manzaraların siyasi sorumluluğu o günkü oylamada tezkereye ‘evet’ diyen siyasi parti MHP ve iktidarın omuzlarındadır” diyen Altay’ın açıklamaları şöyle :

“TAVRIMIZIN HAKLILIĞI ORTAYA ÇIKIYOR: Tezkereye birkaç önemli noktadan karşı çıktık. Meclis’teki oylamada da bu karşı çıkış gerekçelerimizi ve uyarılarımızı yaparak ‘hayır’ oyu kullandık. Böyle bir tezkerenin doğru olmadığını, bunun bölge barışına katkı yapmayacağını söyledik. ‘Topraklarımıza yabancı asker postalı değmesin, topraklarımızda yabancı asker konuşlanmasın’ dedik. Ayrıca, ‘Suriye ‘nin toprak bütünlüğü korunmalı’ dedik. Bugün gelinen noktada tezkeredeki ‘hayır’ oyumuzun doğruluğu yaşananlarla test ediliyor, doğrulanıyor.

KEŞKE MHP UYARILARIMIZI ANLAYABİLSEYDİ: Keşke o zaman tezkereye evet diyenler, yani muhalefet partisi MHP ve iktidar partisi AKP neye evet dediklerini bizim uyarılarımızla görebilselerdi. Özellikle bir muhalefet partisi olarak MHP bizim yaptığımız uyarıları anlayabiliseydi, görebilseydi. Çünkü MHP ve AKP oylarıyla kabul edilen tezkerede yabancı askeri unsurların Türkiye’de konuşlanabilmesi ve Türkiye’nin yabancı unsurlarla operasyona katılması ibareleri vardı. Biz buna ulusal çıkarlarımız çerçevesinden bakarak çok net şekilde karşı çıktık.

YORUMU SORUMLULARI YAPMALI: Bugün gelinen nokta ve topraklarımızda yaşanan manzaralar haklılığımızı ortaya koyuyor. Bugün topraklarımızda peşmerge geçişi nedeniyle yaşanan manzaraların siyasi sorumluluğunun da MHP ve iktidar partisinin omuzlarında olduğu çok açıktır. Dolayısıyla bugünkü manzaraların siyasi yorumunu biz değil öncelikle MHP yapmalıdır.

KOBANİ’YE DUYARSIZ DEĞİLİZ: Tezkereye ilişkin sergilediğimiz tavır Kobani’de yaşananlara duyarsız kaldığımız anlamına da gelmez. Zaten biz Kobani için ayrıca bir ‘Milli Tezkere’ önerisi de yaptık. Ancak kabul edilen tezkerede biz ülkemiz çıkarları ve bölge barışı için doğru olan ne ise onları söyledik.

KÜRT SORUNUNA KATKI YAPMAZ: Şunu da söylemek gerekir: Bugün Türkiye topraklarında yaşanan ve Habur görüntülerine benzeyen manzaralar Kürt sorununun çözümüne de, iş barışa da katkı sunmaz. Bilakis olumsuz reflekslere ve reaksiyonlara yol açar. Bu da ülkenin genel anlamda huzurunu bozar. Özünde herkesin ve özellikle siyaset kurumunun oldukça dikkatli ve sağduyulu olması gereken bir süreçten geçiyoruz. Biz CHP olarak bu sorumluluğun bilinci ile hareket edip kararlarımızı alıyoruz.”

Vilşne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları