loading
close
SON DAKİKALAR

Altı oku indirmek yıldızları takmak!

Altı oku indirmek yıldızları takmak!
Tarih: 16.09.2014 - 00:00
Kategori:

Yalçın Bayer; CHP yeni yönetimi görev bölümü yapmış, halkla ilişkiler ve tanıtım ile sorumlu genel başkan yardımcılığı, yeni transfer, MSP geleneğinden Bekaroğlu'na verilmiş.

CHP yeni yönetimi görev bölümü yapmış, halkla ilişkiler ve tanıtım ile sorumlu genel başkan yardımcılığı, yeni transfer, MSP geleneğinden Bekaroğlu'na verilmiş.
Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı, İhsanoğlu'ndan sonra bir başka 'zade'yi (oğul), bu sefer de kalıcı bir unsur olarak CHP'ye dahil etmiş oluyor.
İhsanoğlu, seçim sonuçlarını gördükten sonra "Bende söz bitti" dedi ve sahneden çekildi, zaten, "misafir oyuncu" kadrosundan "oyuna" dahil olmuştu, görevini yaptı. "Sanki" CHP'li seçmeni daha radikal muhafazakâr açılımlara hazır hale getirdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yapılan olağanüstü kurultayın bir hesaplaşma üzerinden neticeleneceği umulurken, tam tersi oldu, İhsanoğlu adaylığının devamı olarak Cumhuriyet ve Atatürk ile imtizaç edememiş bir başka politik figür, bu sefer de başka görev yokmuş gibi, CHP'nin halkla ilişkileri ve tanıtımını yapmakla görevlendirildi. Bir başka deyişle, Türk toplumuna, "Biz artık eski CHP değiliz, yeni CHP'yi size, Erbakan'ın 'rahle-i tedrisi'nden geçmiş Bekaroğlu tanıtacak" deniyor.
Kılıçdaroğlu, hem İhsanoğlu ve arkasından da Bekaroğlu hamleleri ile dümeni başka sulara kırıyor. Burada bir başka tuhaf durum Muharrem İnce'nin "Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmak için çalışacağım" demesi, eğer öyleyse, ne gerek vardı kurultay yapmaya; bir sürü insanı seferber etmeye. Amaç, Bekaroğlu'nu işe dahil etmek idi ise o başka tabii!..
Eski CHP'nin sembolü 'Altı Ok'tu. Kamuculuk, toplumculuk, planlama, yurt, vatan, say (emek) tevhid-i tedrisat, üretim, laiklik, gibi değerler üzerinden yön tutardı. Anlaşılan, artık bu değerler ile ilişkiler tasfiye sürecine girdi. Yeni CHP'de, ABD ve AB bayraklarında bulunan ve başka 'manaları' sembolize eden yıldızlara öykünme dönemi mi başladı!..

GÜNÜN SÖZÜ

"17-25 Aralık bir dönemin miladıdır ki, Erdoğan ve AKP bu tarihlerde manen, ahlaken ve vicdanen bitmiştir. Asıl paralel AKP ve ortağı PKK'dır."
Devlet BAHÇELİ

'Okullarda ibadethane açılabilir ama ibadet zorunlu değil!'

Sayın Bakan doğru söylemiyor

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "İbadethaneler ilkokullardan itibaren mi kurulacak" sorusu üzerine birçok okulda öğretmenlerin ve isteyen öğrencilerin ibadet edebilmeleri için ayrılan yerler bulunduğunu, ancak bunların genellikle bodrum katlarında uygunsuz yerler olduğunu söyledi. Nabi Avcı, "Onu netleştirmek için yönetmeliğimizde gün ışığı alabilir yerlerde bunların açılması gerektiğini vurguladık. İhtiyaç olan okullarda bu tip hizmetler verilecek" diye konuştu.
Gazetecilerin "Zorunlu mu" sorusu üzerine Avcı, "İbadet etmek zorunlu değil" karşılığını verdi.
"Okullarda ibadethaneyi zorunlu hale getirecek misiniz?" sorusuna Avcı, "İhtiyaç olan yerlerde açılabilir. Ama ibadet zorunlu değil" karşılığını verdi.
Oysa ki geçen cumartesi günü çıkan yönetmelikte madde şöyle:
"(2) (Değişik: RG-13/9/2014-29118) Okulda, ibadet ihtiyacı için doğal aydınlatmalı uygun mekân ayrılır." Yani zorunlu. Yani 'açılabilir' değil.
Maksut BALMUK

Kanolalı zeytinyağına dikkat!

MİLAS'tan eski belediyeci ve gazeteci-yazar Nevzat Ç. Tüfekçi "Yalçın Bey, yeni bir sahtekârlık başladı. Zeytinyağına kanola yağı karıştırılıyor, kimse fark etmiyor" dedi. Milas ve Bodrum pazarlarında pazarcılık yapan bir esnaf bunu kendisine iletmiş. Son yıllarda Türkiye'de ekimi artan kanola yağının zeytinyağına karıştırıldığını kendisi de görmüş. Tüfekçi şöyle devam ediyor: "Görüntü olarak, aynı zeytinyağı gibiydi. Zeytinyağını bilmeyenler için, zeytinyağı yerine alınabilecek bir yağ görünümündeydi. (Kanola yağı: genetiği değiştirilmiş kolza bitkisinden elde edilir, nötr özelliğinden dolayı gıda sanayisinde, kızartma veya konserve yağı olarak kullanılır.) Asıl üzüntü kaynağı olan ise kalitesi ve lezzeti ünlenen yörenin memecik zeytinyağının bu sahtekârlığa alet edilmesi. Kanola yağının alışı 3.5 TL, satışı 6-7 TL. Kaliteli bir zeytinyağının satış fiyatı ise 10 liradan aşağı değil."
Tüfekçi, zeytinyağını kanoladan başka ayçiçek yağı ile tağiş ve taklit edenlerin arttığını, bunun için sıkı bir denetim yapılması gerektiğini söyledi.

BİLİYOR MUSUNUZ?

-CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger'in Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'a "THY bünyesinde istihdam edilmek üzere 200 adet İranlı pilotun seçildiği ve bu pilotların mülakatının Hırvat kaptan Boris Praprotnik tarafından yapılacağı iddialarının doğru olup olmadığını" sorduğunu...
-İSTANBUL 3. havalimanının 'hukuksuz ve plansız olarak başlatılan inşaatlarına' karşı yürütmenin durdurulması için mimarlar, şehir plancıları ve inşaat mühendisleri tarafından yargıya gidildiğini...
-İÜ İletişim Fakültesi Dekanlığı'nın, 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması 'şüphelilerinden' Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e, bugün üniversitenin merkez binası Cemil Birsel Salonu'nda 'fahri doktora' vereceğini açıklamasının sosyal medyada tartışma yarattığını...

Korutürk sıkıştırdı Davutoğlu kızdı

-IŞİD terör örgütünün elinde rehin tutulan Musul Başkonsolosluğumuz personeli ve ailelerinden oluşan 49 kişi ile ilgili CHP İstanbul Milletvekili ve eski Büyükelçi Osman Korutürk'ün bu konudaki uyarı demeçlerine Başbakan kızdı. "Muhalefet bizi üç aydır her gün açıklama yapmaya zorluyor. Hâlâ eski bir diplomat sorumsuzca bunu dile getiriyor ve istiyor ki, bunun karşılığında diplomatlarımız zarar görsün. Bundan memnun mu olunacak?" dedi. Korutürk ise buna karşılık şu yanıtı verdi: "Davutoğlu'nun 'rehinelere zarar gelmesini istediğim' yolundaki çirkin ithamına cevap vermeye dahi gerek duymuyorum. Böyle akıl ve etik dışı bir suçlama ancak bunu yapanın içinde bulunduğu sağlıksız ruh halini gösterir! Hükümeti üç aydır bu konuda açıklama yapmaya zorladığımız ise doğru değildir."

Ergene'nin kirliliği Marmara'ya

-ODALAR ve çevreciler, Ergene'nin sanayi kirliliğinin Çorlu'nun Şerifli Deresi'nden Marmara'ya verilmesi kararını mercek altına aldı. 20 Eylül'deki toplantı için Türkiye Barolar Birliği "Ergene Hayata Dönsün" kampanyasını başlattı.
-KARDEŞLİK Köprüsü yerine ulaştı; Çanakkale'nin yardımları Yezidiler için Sur Belediyesi'ne ulaştırıldı.

Yalçın Bayer - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları