loading
close
SON DAKİKALAR

Ambargo yok kuyruk var... Tanzim satış noktalarındaki kuyruklara 'CeHaPe dönemi' göndermesi: Karneye de bağlayın!

Ambargo yok kuyruk var... Tanzim satış noktalarındaki kuyruklara 'CeHaPe dönemi' göndermesi: Karneye de bağlayın!
Tarih: 11.02.2019 - 18:20
Kategori: Gündem

Ekonomik krizin nedeninin stokçular, halciler ve pazarcılar olduğunu söyleyen iktidar belli merkezlerde tanzim satış noktaları kurdu.

İktidar eknomik kriz olmadığını iddia etse de enflasyonla birlikte gıda fiyatlarında da yaşanan artış yurttaşları isyan ettiriyor. Çarşıya pazara çıktığında zamlı fiyatları gören yurttaşlar 31 Mart yaklaşırken oy istemeye sokağa çıkan AKP'li adaylara da tepki gösteriyor.

Ekonomik kriz olmadığını iddia eden AKP iktidarı, fiyatların yükselmesinin nedenini de marketçilere, pazarcılara, halcilere bağladı. Çare olarak tanzim satış noktaları açan iktidar, buralarda sebze ve meyve satışlarına başladı. 

İstanbul'da 50, Ankara'da 15 noktada tanzim satış noktaları kuruldu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada temizlik maddelerinin de tanzim satış noktalarında satılacağını duyurdu.

Tanzim satış noktalarında meyve ve sebze alımında kota uygulanıyor. 2 kilodan fazla satış yapılmıyor. Satış noktalarında oluşan kuyruklar sosyal medyada gündem oldu.

Sosyal medya kullanıcıları Erdoğan'ın CHP'ye yüklenmek için, 2. Dünya Savaşı yıllarında ve Kıbrıs Barış Harekatı sonrası uygulanan ABD ambargosu nedeniyle oluşan kuyrukları miting meydanlarında kullandığını hatırlattı.

Tanzim satışının yıllar önce CHP belediyelerinde uygulandığı, AKP kadrolarının iktidarıyla kaldırıldığı gündeme geldi.

Sosyal medyadaki tepkilerden bazıları şöyle:





Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları