loading
close
SON DAKİKALAR

Anadolu Efes Türkiye Kupası'nda yarı finalde

Anadolu Efes Türkiye Kupası'nda yarı finalde
Tarih: 15.02.2018 - 00:13
Kategori: Spor

Basketbolda PTT Erkekler Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasında Anadolu Efes, Fenerbahçe Doğuş'u 83-80 yenerek, yarı finale yükseldi.

Basketbolda PTT Erkekler Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasında Anadolu EfesFenerbahçe Doğuş'u 83-80 yendi.

Bu sonuçla lacivert-beyazlılar, yarı finale yükselerek Darüşşafaka'nın rakibi oldu.

Karşılaşmaya iyi başlayan Anadolu Efes, ilk 5 dakikada üç sayı çizgisinin gerisinden etkili olurken, 5. dakikayı 13-8 üstün geçti. İlk çeyrekte üst üste top kayıpları yapan Fenerbahçe Doğuş karşısında dışarıdan 5'te 5 ile oynayan Anadolu Efes, 9. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 12-23. Kalan bölümde üstünlüğünü sürdüren lacivert-beyazlılar, ilk çeyreği 26-14 önde kapattı.

Müsabakanın ikinci periyoduna Guduric ve Datome'nin basketleriyle başlayan Fenerbahçe Doğuş, 12. dakikada farkı 7 sayıya indirdi: 19-26. Dunston ve Brown'ın pota altındaki etkili performansıyla toparlanan Anadolu Efes, Simon'un 16. dakikadaki isabetli atışıyla farkı yeniden çift hanelere (25-36) çıkardı. Fenerbahçe Doğuş'un faul hakkını erken doldurmasını iyi değerlendiren ve üst üste çizgiye gelen lacivert-beyazlılar, soyunma odasına 45-36 üstün gitti.

Maçın ikinci yarısına Dragic'in üç sayılık basketiyle başlayan Anadolu Efes, 25. dakikada farkı 16 sayıya çıkardı: 42-58. Wanamaker'ın sayılarıyla toparlanan Fenerbahçe Doğuş, 28. dakikada Vesely'nin basketiyle farkı yeniden tek hanelere çekti: 52-61. Melih Mahmutoğlu ve Guduric'in üç sayı çizgisinin gerisinden isabetli atışlarıyla tempoyu yakalayan sarı-lacivertliler, çeyreğin bitimine 23 saniye kala farkı 4 sayıya (61-65) indirse de Anadolu Efes, son periyoda 67-61 önde girdi.

Mücadelenin son çeyreğine Wanamaker'ın sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Doğuş, 32. dakikada Datome'nin 3 sayılık basketiyle farkı 1'e indirdi: 66-67. Oldukça çekişmeli geçen periyodun son bölümüne girilirken her iki takım da savunma sertliğini artırdı. Anadolu Efes, McCollum'un basketleriyle rakibinin farkı kapatmasına izin vermezken, sarı-lacivertliler, Datome ve Melih Mahmutoğlu ile skor üretti. Anadolu Efes, Simon ve Dragic'in üç sayılık basketleriyle son 2,5 dakikaya 5 sayı farkla üstün girdi: 76-81. Wanamaker'ın 39. dakikadaki isabetli atışıyla farkı tek hücuma indiren Fenerbahçe Doğuş, bitime 27 saniye kala Melli'nin serbest atıştan bulduğu sayılarla farkı yeniden 1 sayıya çekti: 80-81. Mücadelenin Anadolu Efes adına son hücumunda Simon serbest atıştan 2 sayı bulunca fark yeniden 3'e (80-83) çıktı. Son hücumu kullanan Fenerbahçe Doğuş, Wanamaker ile skoru bulamayınca lacivert-beyazlılar sahadan 83-80 galip ayrıldı.

Maçın adamı Anadolu Efes formasıyla 23 sayı, 6 ribaunt ve 3 asistle oynayan Dunston oldu.

Obradovic ile Ataman arasındaki gerginlik sürdü

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic ile Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman arasındaki gerginlik, bu maçta da sürdü.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 17. haftasında Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan ve sarı-lacivertlilerin 100-74 kazandığı karşılaşmanın ardından Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Doğuş Başantrenörü Zeljko Obradovic'e tepki göstermişti.

Maçın ardından Obradovic'in elini sıkmayan Ataman, "Meslektaşlar arası saygı vardır. Bir takımın 24 sayı öndeyken faul yaptırıp, 6 saniye kala hücum etmesi mesleki anlamda çok büyük bir saygısızlıktır. Üzüldüm ama doğal tabii. Tokat olayı ve 25 sayılık mağlubiyetin ardından zor bir hafta geçirdi." ifadelerini kullanmıştı.

Bu maçın ardından ikili, PTT Erkekler Türkiye Kupası'nın basın toplantısında ilk defa bir araya gelmiş ve gerginlik orada da devam etmişti. Basın toplantısında ikili arasında süren gerginlik, bu maça da taşındı. Zeljko Obradovic, karşılaşma öncesinde Ergin Ataman'ın elini sıkmaya gelmedi.

Öte yandan Fenerbahçeli taraftarlar, hem karşılaşma öncesi hem de mücadele sırasında Ergin Ataman'a tepki gösterdi.   

Muhabir: Basketbolda PTT Erkekler Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasında Anadolu Efes, Fenerbahçe Doğuş'u 83-80 yenerek,yarı finale yükseldi. 

Kaynak : AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları