loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara'da yasa dışı dinleme operasyonu

Ankara'da yasa dışı dinleme operasyonu
Tarih: 21.10.2014 - 14:52
Kategori: Gündem

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim oldu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak Emniyetteki paralel yapı iddialarına yönelik operasyon başlattı. Operasyon kapsamında bazı adreslerde arama yapılıyor. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim oldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bu sabah başlattığı soruşturmada biri cezaevinde olmak üzere 14'ü Ankara'da, diğerleri İstanbul, İzmir, Siirt ve Ağrı'da toplam 18 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu kişilerden şu ana kadar 4'ü gözaltına alındı. Şüphelilere “Siyasal ve askeri amaçla casusluk yapmak” suçlaması yöneltildiği öğrenildi. Şüphelilerin dinlediği isimler arasında gazeteci Nuray Mert, CHP Milletvekili Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal ve bazı CHP’liler de yer alıyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğünün, yasa dışı dinlemelerle ilgili "paralel yapı" iddialarına yönelik operasyonunda, eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak ile eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı'nın da gözaltına listesinde yer aldığı öğrenildi. TRT Haber'in iddiasına göre listede yer alan isimlerden biri de İzmir İstihbarat Şubesi eski müdürü Hasan Ali Okan...

SÜPHELİLERE CASUSLUK SUÇLAMASI
Anayasal Suçlara Karşı Soruşturma Bürosu Savcılarından Tekin Küçük, bu sabah operasyon talimatı verdi. Toplam 18 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Şüphelilerinden birinin halen cezaevinde bulunan polis memuru E.D olduğu öğrenildi. Şüphelilerden birinin halen MİT görevlisi olduğu, ancak suç tarihinde polis olduğu belirlendi.

Şüphelilere, “Kişisel verileri kanuna aykırı ele geçirmek, siyasal ve askeri amaçlarla casusluk yapmak, kurulan örgüte üye olmak, özel hayatının gizliliğinin ihlal, resmi belgede sahtecilik” suçlamaları yöneltildi. Şüphelilerin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, TÜBİTAK ve BİLGEM’in ortaklaşa yürüttüğü Güdümlü Mermilere Karşı Savunma (GMKS -2) isimli projede görev yapan kişileri dinleyerek, casusluk suçu işledikleri iddia edildi.

SUBAY Ö.G DE MAĞDUR
Soruşturmada bazı TÜBİTAK görevlileri ile Hava Kuvvetleri Harekat Daire Başkanlığı Şube Müdürü olarak görev yapan Ö.G isimli subayın da mağdurlar arasında yer alıyor. Şüphelilerin, Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal, Nuray Mert, Ahmet Şık’ın eşi Yonca Şık’ın kendi isimleri ile doğrudan dinleme kararı aldıkları ileri sürüldü.

ALTIPARMAK TESLİM OLDU
Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim oldu. Avukatı ile birlikte Ankara Emniyet Müdürülüğü'ne gelen Altıparmak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Altıparmak ve avukatı, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne geçip teslim oldu. Tahsin GÜNER - Muhammet BAYRAM / ANKARA (DHA)

FUAT AVNİ BUNU DA YAZMIŞTI
Daha önceki yasa dışı dinleme operasyonlarını gözaltılardan saatler önce yazan Twitter fenomenlerinden Fuat Avni, gece saatlerinde attığı tweetlerle bu sabahki operasyon hakkında bilgi verdi. Fuat Avni'nin Twitter hesabından atılan tweetlerde ''Ömer Altıparmak ve Lokman Kırcılı gözaltına alınacak'' ifadeleri yer aldı.

ÖMER ALTIPARMAK İSTİHBARATIN BAŞINDAYDI

Ankara'da yasa dışı dinleme operasyonu

Ramazan Akyürek’in Hrant Dink soruşturması nedeniyle merkeze alınmasının ardından boşalan İstihbarat Daire başkanlığı görevine 2010 yılında dönemin Kastamonu Emniyet Müdürü Ömer Altıparmak atanmıştı.

LOKMAN KIRCILI 17 ARALIK'TAN SONRA GÖREVDEN ALINMIŞTI
17 Aralık operasyonun ardından Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı görevden alınmıştı.

HASAN ALİ OKAN'A 961 YIL İSTENİYOR
Eylül ayında İzmir merkezli olarak Ağustos 2014'de 13 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan'ın da olduğu 11'i tutuklu 32 polis hakkında, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Okan Bato'nun, 30 ile 961 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaları için hazırladığı iddianameyi 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi kabul etti. En çok ceza eski Hasan Ali Okan'a istendi. Okan hakkında 961 yıl isteniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları