loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara'dan Çipras'a çağrı

Ankara'dan Çipras'a çağrı
Tarih: 03.03.2015 - 13:54
Kategori: Siyaset

Ankara, tehlikeli saha duyurusunu iptal etti

Türkiye; Yunanistan'da Aleksis Çipras'ın başkanlığında yeni hükümetin kurulmasının ardından iki ülke arasındaki sorunların yapıcı bir anlayışla çözümü için diplomatik diyalog kanallarından yararlanma çağrısında bulundu. Türkiye; bu çerçevede somut bir adım atarak Ege'de son tehlikeli saha duyurusunu da iptal etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanvu Bilgiç, Ege'deki tehlikeli sahalarla ilgili soru üzerinde, şu açıklamada bulundu:
"Ege’de Yunanistan ve ülkemiz tarafından ilan edilen uzun süreli tehlikeli sahalar uzun süredir gündemde olan bir konudur. Bu sahaların karşılıklı olarak iptal edilmesi yönünde tarafımızdan geçtiğimiz yıl Yunan tarafına bir öneride bulunulmuştur. Ancak bugüne kadar Yunan tarafından önerimize karşı olumlu bir yanıt alınamamıştır. Bu soruna Türkiye ile Yunanistan arasındaki Güven Artırıcı Önlemler görüşmeleri çerçevesinde zamanlıca bir çözüm bulunmasını arzu etmekteyiz. Bu amaçla, sehven hatalı koordinatlarda ilan edilmiş olan son tehlikeli saha duyurumuz iptal edilmektedir ve bu aşamada belirli bir süre için tarafımızdan yeni bir tehlikeli saha ilan edilmesi cihetine gidilmeyecektir. Tabiatıyla, bu hususta mütekabiliyet ilkesine dayalı tutumumuz mahfuzdur.
Bu vesileyle, göreve yeni gelen Yunanistan Hükümetine ülkelerimiz arasındaki mevcut sorunları, yapıcı bir anlayışla ve mevcut diplomatik diyalog kanallarından yararlanarak ele alma yolundaki çağrımızı yineliyoruz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları