loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden tacizci polis açıklaması: Görüntülerin amacı personeli teşhir ederek moral ve motivasyonunu bozmak

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden tacizci polis açıklaması: Görüntülerin amacı personeli teşhir ederek moral ve motivasyonunu bozmak
Tarih: 19.02.2019 - 09:26
Kategori: Gündem

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Sakarya Caddesi’nde eyleme katılan üniversite öğrencisinin, gözaltına alındığı esnada bir polis tarafından tacize uğramasına ilişkin açıklama yaptı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, TAYAD (Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği) tarafından gerçekleştirilen eyleme katılan üniversite öğrencisi M.D.'yi taciz eden polis hakkında açıklama yaptı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, M.D.'nin babası için 'FETÖ'cü' denildi. Tacizci polis için ise, "Gündeme getirilen bu ve benzeri görüntülerin amacı, Emniyet Teşkilatını yıpratmak, görev alan personeli teşhir ederek moral ve motivasyonunu bozmak, görev yapmasını engellemeye çalışmak amaçlı" ifadelerin kullanıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

"16.02.2019 tarihinde Sakarya Caddesinde TAYAD  (Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği) tarafından (Tutuklanan Örgüt Üyelerine Destek, Tutukluların Cezaevi Koşulları vb. sebeplerle) Cumartesi günleri gerçekleştirilen kanuna aykırı eylemde M. D isimli örgüt sempatizanının gözaltına alındığı esnada, sözde cinsel istismara uğradığı iddiasıyla DHKP-C terör örgütünün alan yapılanması DMH/ KEC (Devrimci Memur Hareketi/ Kamu Emekçileri Cephesi) içerisinde faaliyet yürüten ve Yüksel Caddesinde devam eden eylemlere katılan N.B, A.K, G.B, A.Ş, M.D isimli şahısların kullanmakta oldukları sosyal medya hesaplarında M.D’nin gözaltı videosuna yer verilerek, sadece bahse konu videodan belirli bir kısmı kesmek sureti ile olayı provoke etmeye çalıştıkları, güvenlik güçlerini teşhir ettikleri, benzer şekilde DMH güdümünde paylaşımlar yapan Yüksel TV rumuzlu Facebook hesabı üzerinden de söz konusu görüntülere yer verildiği ayrıca ODA TV’nin 17.02.2019 Saat:13.08’de “Polisten Kadın Eylemciye Cinsel Taciz Benim Türbanlı Bacım Suspus Oldu” şeklinde haber yapıldığı görülmüştür.

Aynı gün saat:18.00’de Yüksel Caddesi Konur Sokak kesişimin de gerçekleşen sözde Yüksel Direnişi eylemine katıldığından hakkında yakalama işlemi yapılarak, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesinden hakkında ikinci kez idari işlem yapılmıştır.

M.D isimli şahsın Çorum’da ikamet ettiği zaman zaman Ankara’ya gelerek DHKP/C Terör örgütü açık alan yapılanmaları organizesinde düzenlenen eylem ve etkinliklere katıldığı, kardeşi B.R.D de anılan söz konusu eylemlerde aktif bir şekilde faaliyet yürüttüğü, babaları E.D’nin ise Çorum ilinde öğretmenlik yaparken FETÖ/PDY Terör örgütü içerisindeki faaliyetlerinden dolayı (Aktif Eğitim Sen üyesi olduğu) 2016 yılı Ağustos ayında ihraç edilmiştir.

M.D isimli şahsın 2017 yılında (1), 2018 yılında (1), 2019 yılında (2) defa söz konusu eylemlerde yer aldığı, kardeşi, B.R.D’nin 2017 yılında (1), 2018 yılında (14), 2019 yılında (3) defa söz konusu eylemlerde yer aldığı ve çok defa destek verdikleri, ayrıca ilimiz Çankaya İlçesi Yüksel Caddesinde 17.03.2017 tarihinde gerçekleştirilen kanuna aykırı eylemde yer aldıklarından  dolayı  haklarında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet suçundan adli işlem yapılmıştır.

Sosyal medyada ve basın kuruluşlarında habere konu olan yakalama işlemi esnasında, çekilen videolarda olay bütünü ile ele alınmayarak sadece bir kare üzerinden Türk Polis Teşkilatını kamuoyu nezdinde yıpratılmaya çalışılarak küçük düşürülmek istenmiştir. Bahse konu eylemde şahıslara dağılmaları hususunda gerekli yasal uyarılar yapılmış olup, şahısların eylemlerine devam etmeleri üzerine,  yakalama işlemi sırasında   direnmeye devam ettikleri, M.D. isimli bayanın gözaltı aracına alınması esnasında direnmesi sonucu basına yansıyan görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Kanunsuz eylemlere yapılan müdahaleler müdürlüğümüz  tarafından kayıt altına alınmıştır.
Örgüt mensuplarınca gündeme getirilen bu ve benzeri görüntülerin amacı, Emniyet Teşkilatını yıpratmak, görev alan personeli teşhir ederek moral ve motivasyonunu bozmak, görev yapmasını engellemeye çalışmak amaçlı olup, şahıslar tarafından kullanılan sosyal medya hesaplarında Emniyet Teşkilatı ve personeli hakkında yapılan tehdit, hakaret, personeli hedef gösteren vb. paylaşımlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına birden fazla suç duyurusunda bulunulmuştur."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları