loading
close
SON DAKİKALAR

Apple'dan önemli güvenlik açıklamaları

Apple'dan önemli güvenlik açıklamaları
Tarih: 20.09.2014 - 17:55
Kategori: Bilim & Teknoloji

Apple, yeni işletim sistemi iOS 8'i kullanıma açtıktan hemen sonra, şirketin CEO'su Tim Cook kullanıcı güvenliğini ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı.

Şirketin web sitesinde yayınladığı mektupta Tim Cook, müşterilerin güvenini çok önemsediklerini ve kişisel verilerin korunması için oldukça ciddi önlemler aldıklarının altını çizdi.

iPhone'larda 3G isyanı


Zaman gazetesinde yer alan habere göre, “Apple olarak bizim işimiz kullanıcıların kişisel verisini toplayıp, kullanım alışkanlıklarını tespit edip, reklam verenlere satmak değil. Bizim işimiz iyi ürün satmak. İnternette bir servis ücretsiz olduğunda, müşteri değil bir ürünsünüz.” ifadelerini kullanan Tim Cook, kullanıcıların iPhone veya iCloud'da sakladığı bilgilerle kesinlikle ilgilenmediklerini vurguladı.

“Güçlü ve özgün şifreler kullanıcıların hesaplarını koruması için en iyi yöntemdir” diyen Tim Cook, iki adımlı doğrulama servisini kullanmayı teşvik ediyor. İki adımlı doğrulama sisteminde kullanıcılar, hesaplarıyla ilgili önemli bir değişiklik yapmak istediklerinde Apple ID şifrelerine ek olarak, sisteme tanıtılan bir cihaza Apple tarafından gönderilen ikinci güvenlik şifresini de girmeleri gerekiyor.

iPhone 4'e iOS 8 yüklenmeli mi


Bu servisi kullanmak isteyen Apple kullanıcıları, My Apple ID adresi üzerinden iki adımlı doğrulama servisini seçeneğini aktive edebiliyor.

Geçtiğimiz yıl içerisinde bazı teknoloji şirketlerinin Amerikan devlet birimlerine bilgi servisi yaptığı iddiası, dünya çapında büyük tartışmalara yol açmıştı. www.apple.com/privacy adresinde yapılan detaylı açıklamada şirketin bu alanda nasıl bir politika izlediği detaylı bir biçimde açıklanıyor. Açıklamada Apple'ın bugüne kadar hiç bir devlet birimine kullanıcıların cihazlarına gizlice giriş yapacakları “arka kapı” açmadığı açık bir şekilde ifade ediliyor.

iOS 8 ‘le birlikte gelen önemli değişiklikler arasında kullanıcı bilgilerinin resmi makamlarla paylaşılması konusu da var. Artık mahkeme kararıyla bile olsa, kullanıcılara ait 4 rakamlı şifre olmadan Apple cihazlarındaki hiç bir bilgi resmi makamların gözetimine açılamayacak. Yapılan açıklamada ayrıca kullanıcı şifrelerinin Apple tarafından bilinmesinin de mümkün olmadığı özellikle vurgulanıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları