loading
close
SON DAKİKALAR

Arda Turan Medipol Başakşehir'e imzayı attı

Arda Turan Medipol Başakşehir'e imzayı attı
Tarih: 15.01.2018 - 16:17
Kategori: Spor

Medipol Başakşehir'in yeni transferi Arda Turan, resmi sözleşmeyi imzaladı.

Medipol Başakşehir, İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona'dan transfer ettiğini Arda Turan için imza töreni kapsamında basın toplantısı düzenledi.

İmza töreninde yapılan konuşmalar şöyle:

ARDA TURAN: G.SARAY BANA KUCAK AÇMADI

''Öncelikle herkese hoş geldiniz diyorum. Başakşehir ailesine toplu bir teşekkürle başlamak istiyorum. Bu transfer emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü hayalime ve istediğim şampiyonluk arzusuna ışık tuttukları için ve bana imkan sağladıkları için çok mutluyum. Benim için çok anlamlı ve özel bir imza. Hatta Atletico Madrid'e giderkenki günlerimi hatırlatıyor. Hem lig hem de Avrupa'da başarılı günler yaşarız. Çok mutluyum. İnanarak ve isteyerek geldim. Planladığımız hedeflere ulaşacağımızı düşünüyorum. Göksel Başkan'ın anlattıklarına ve organizasyonlarına çok inanarak geldim. Abdullah Avcı hocamızla abi kardeş gibi her şeyi konuşurduk. Şimdi profesyonel bir oyuncu olarak bu işin içinde olacağım. Hayatımda en çok yapmak istediğim şey olan futbola geri döneceğim. Bu yüzden çok heyecanlıyım. Göksel Başkan'a da az önce 'Hemen imza törenini yapalım, antrenmana çıkayım' dedim. Fizik olarak hazır değilim. Antrenmanlarımı düzenli olarak yapıyorum ama maç oynamaya ihtiyacım var.

Hocamla beraber bunu konuştum. Başkanım bana 'ne zaman kendini hazır hissedersen futbol oyna' dedi. Beni ne zaman hazır hissederlerse o zaman sahada olacağım. Beni en çok rahatlatan şey bu sözler oldu. Hem maddi hem de manevi olarak şampiyonluk yarışı çok önemli. Gün gün ve maç maç ilerleyeceğiz. Şampiyonluğun en büyük adayıyız. Her maç bir final olacak. İnanıyoruz ki şampiyon olacağız. İnşallah da kazanacağız. Avrupa'ya Başakşehir ile başarılar kazanarak dönmek istiyorum. Böyle bir hayalim var. Hayallerimin hepsini söylemeyeceğim. Umarım hayalleri hep birlikte yaşayarak mutlu oluruz. Benim de kimseyle bir sorunum yok. Herkese başarılar dilemek istiyorum. Galatasaraylı taraftarların duygusallığını anlıyorum. Bu transfer için çok emek veren insanlar var. Bu güzel güne haksızlık etmek istemiyorum. Hizmet ettiğim bir kulüptür. O yüzden kimseye saygısızlık etmek istemiyorum. İnşallah bu güzelliklere müsaade edersiniz. ''

ARDA TURAN: ''EMRE VE ADEBAYOR HALA BU ÜLKENİN EN İYİ FUTBOLCULARI''

''Adebayor ve Emre Belözoğlu hala bu ülkenin en iyi oyuncuları. Onların yeteneklerinden hiçbir zaman şüphe etmedim. Emre abi her zaman zorlu şartlarda başarılı olma yeteneğine sahip. Her şeye rağmen önüme bakarak ve keyif alarak futbolumu oynamak ve başarılar yaşamak istiyorum. Burak Yılmaz da çok yakın bir arkadaşım ve sorduğunuz bazı sorular özel konular. Bu yüzden Burak Yılmaz'ın söylediklerini tekrar konuşmak istemiyorum. Başakşehir taraftarının potansiyelinin ortaya çıkmasına da çok seviniyorum. Bazen 100 bin kişiyi 20 bin kişiye tercih edersiniz. Hep birlikte aidiyet duygusunu oluşturacağız diye düşünüyorum.''

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: ARDA'NIN YÜZDE 25'İ BİZİM

''Bugün bizim için çok önemli bir gün. Dünyanın en iyi oyuncularından birini transfer ediyoruz. Bu transferin gerçekleşmesinde bize yardımcı olan sponsorlarımıza da büyük teşekkür ediyorum çünkü onlar olmasaydı transferi yapamazdık. Geçen hafta bugün transfer komitemiz ile birlikte Barselona kentine gittik. Arda ile ben baş başa vakit geçirmek istedim. Onlar da Barcelona ile diğer görüşmelere devam ettiler. Özellikle Arda'nın Türkiye'ye geri dönme fikri ve bakış açısı bizim için her şeyden önemliydi. Onun bu duygularını duymak için onunla baş başa yemek yemek istedim. Biz sadece futbol kulübü değiliz. Başakşehir sadece futbol kulübü değil aynı zamanda bir şirket. Bu yıl bitmeden gerçekleştirmek istediğimiz hedeflerimiz var. Bu zor transfer konusunda onun söyledikleri bizi motive etti. Atılacak bu imza tüm Başakşehir camiasını mutlu etti. 2.5 yıl bedelsiz kiralama maliyetiyle ilgili birçok spekülasyon yapılıyor. Bu basın toplantısında bazı detayları tüm şeffaflıkla paylaşmak istiyorum. Bunu özellikle vurgulayacağım çünkü biz bir şirket statüsü ile yönetiliyoruz ve biz bir şirketiz. Bunu yapmak zorunda değiliz ama şeffaflık adına yapacağım.

ARDA'NIN ALACAĞI ÜCRET...

Yarım sezon 2 milyon Euro + Bonus, önümüzdeki sezon için de 4 milyon Euro + Bonus olarak sözleşmesini imzalamıştır. Oyuncuyu satın alma opsiyonu ilk bizde olacak. Arda Turan'ın bonservisine %25 oranında bir başka deyişle ortak olduk. Önümüzdeki sezon Arda Turan satılırsa %20, önümüzdeki sezon satılırsa %25'lik bir bedel ödeyecekler. Bu çok business bir iş oldu. Tabi her şeye rağmen biz burada Arda Turan ile uzun soluklu bir hikaye yazdık. Amacımız devamını da getirmek. Barcelona ile Başakşehir'in arasında özel bir anlaşma yapıldı. Şampiyon olursak, Barcelona'ya 300 bin Euro bedel ödeyeceğiz. Onun dışında da hiçbir bedel ödemeyeceğiz. Opsiyonumuzda anlaşma bittikten sonra 48 saat içinde geçerli olacak. En büyük hedefimiz; Şampiyonluk. Yaptığımız her şeyin temeli bu. Üzerimizde baskı oluşturmamalı. Biz Başakşehir gibi oynamaya devam edersek şampiyonluk bize gelecektir. Şampiyonluk bizim vizyonumuzun bir parçası.

Şampiyon olunca her şey bitmeyecek. Aksine her şey yeniden başlayacak. Biz 4 sene önce kurulduk. Şirketimizi çok iyi yönetiyoruz. Arda Turan gibi isimleri transfer etmek vizyonumuzun bir parçası. Bu yükselişimiz kesinlikle tesadüf değil. Yurtdışındaki yatırımcıların da dikkatini çekiyoruz. Biz de global bir takım olabilmek için doğru bir model olmak istiyoruz. Kapımız her türlü yatırımcıya açık. Özellikle şirket yapımızdan detaylı bir biçimde bahsetmek istiyorum. Başarılı olduğunuz sürece birçok spekülasyon çıkabilir. Bizi seven bir kamuoyu var. Sizleri de bilgilendirmek benim görevim. Bilgisizlik ve ön yargıdan dolayı birçok yanlış haber okuyoruz. 2014 yılında kurulmuş 8 ortaklı bir anonim şirketiyiz. Ben yönetim kurulu başkanıyım. Benimle birlikte 7 tane arkadaşım var. Ekipteki herkes iş arkadaşı. Borçlu ve alacaklardan da sorumluyuz. Bizler başarılı olmak zorundayız. Çünkü başarı eşittir para. 4 yılda büyüyen bir kulüp olduğumuzu düşünürsek; her sene büyüyoruz ve kazanıyoruz. Beşiktaş'tan sonra geçen sene en çok para kazanan kulüp olduk. UEFA'dan gelirimiz; 13.5 milyon Euro... Aynı zamanda Cengiz Ünder transferinden 15 milyon Euro bir gelir sağladık. Badji ve Enver Cenk'ten de para kazandık. Biri Bundesliga'da biri Belçika'ya satıldı. ''

TERİM'İN ADINI ANMADI

Arda Turan: "Benim için çok özel bir imza. Atletico Madrid'e gittiğim gibi mutluyum. İnandığımız hedeflere hep birlikte ulaşacağız. Avrupa'ya Başakşehir kulübüyle başarılar kazanarak geri dönmek istiyorum. Benim de hayallerim var. (Fatih Terim'in 'Kimseyle derdim yok' açıklamasıyla ilgili olarak) Benim de kimseyle dedim yok. Herkese hayırlı olsun tabii ki. (Fatih Terim adını söylemedi) Bu tür sorularla, bu basın toplantısını hazırlayanlara bu transferi yapanlara haksızlık etmek istemiyorum. Sorularınızı da anlıyorum ama bugün mutluyuz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları