loading
close
SON DAKİKALAR

Arsenal'in Beşiktaş'tan korkması için 11 sebep!

Arsenal'in Beşiktaş'tan korkması için 11 sebep!
Tarih: 19.08.2014 - 18:48
Kategori: Spor

Beşiktaş bu akşam Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarına kalabilmek için Atatürk Olimpiyat stadında Arsenal'le ilk maçına çıkacak...

Beşiktaş cezalı olarak Avrupa'dan yoksun geçirdiği bir senenin ardından yeniden Avrupa arenasında boy gösteriyor. İlk eşleşmesinde karşısına çıkan Feyenoord'u geçmeyi başaran siyah beyazlı ekip, bu sefer Arsenal karşısında! Alexis, Mesut Özil gibi yıldızları kadrosunda barındıran Arsenal maçın favorisi olarak gözükse de aslında bu maçtan korktuklarına inanmamız için 11 sebep var...

1. Beşiktaş zor kuraların takımıdır



İlk Avrupa kupası deneyimini 1958'de yaşayan Beşiktaş daha ilk senesinde 1. turda torbadan Real Madrid'i çekmiştir. Deplasmanda 2-0 yenildiği rakibiyle kendi sahasında 1-1 kalan Kara Kartallar, şanssız kuralar serisinin ilk adımını atmıştır. Arsenal şanssız kura tanımını bile bilmez.

2. Kartal büyük takımlara pençe atar


2000-2001 sezonunda kendi sahasında Barcelona'yı 3-0 yenen Beşiktaş, grup maçarını sonuncu tamamlamış olsa da, Barcelona'ya attığı bu pençeyle İspanyol devinin de gruptan çıkamasına sebep olmuştur.




3. Kartal İngilizlere İstanbul'da kolay yenilmez


Beşiktaş'ın İngilizlerle İstanbul'da yaptığı son maçlara bakacak olursak; Leeds United'la 0-0 berabere kalmış, Liverpool'u 2-1 yenmiş, Stoke City'i 3-1 yenmiştir. Buna karşılık Manchester United ve T.Hotspur'a boyun eğmiştir. Bu istatistiklere göre Beşiktaş'ın kazanma şansı yok değil. Arsenal'in işi zor...

4. Demba Ba faktörü



Demba Ba'yı Arsenalliler iyi tanır...

5. Genç kadro başarıya aç



Arsenal'in yıldızları olabilir ama Beşiktaş'ın da genç ve başarıya aç bir kadrosu var. Dünya kupasından yorgun dönmüş futbolcularla dolu bir Arsenal'in sahada arı gibi çalışan gençlerle mücadele edebilmesi zor...

6. Şampiyonlar ligi hasreti


Beşiktaş 2009-2010 sezonundan beri Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteremiyor ancak Arsenal bu kupaya en çok katılan takımlar arasında başı çekiyor. Beşiktaş'ın bu zafere daha çok ihtiyacı var. Arsenal'in rehavet korkusu da bu akşam ensesinde olacak.

7. Ülke puanı ihtiyacı



Türkiye özellikle şike skandalı sebebiyle son bir kaç yıldır Avrupa kupalarında olması gereken daha az takımla mücadele ediyor ve yıllar oldu ki Şampiyonlar Ligi'nde iki Türk takımı birden boy gösteremedi. Beşiktaş'ın ülke puanı için de bu maçı kazanması gerekir. İngilizlerin böyle bir ihtiyacı olmadığından, bu motivasyondan yoksunlar.

8. 8-0'ın izlerini silmek lazım


Beşiktaş tarihindeki en ağır yenilgilerden biri olan 8-0'lık Liverpool mağlubiyetini İngilizlerin hafızasından silmenin zamanı geldi. Arsenal Beşiktaş'ı kolay lokma zannediyor, fena çarpılacaklar.


9. Çarşı orada olacak



Hiç bir şey için bile olmasa takımlarına her fırsatta sahip çıkan Çarşı grubu için bile Beşiktaş sahaya çıksa bu maçı alır. O taraftar büyük zaferlere hem layık hem de hasret.

10. Arsenal'in Türk fobisi daha geçmedi


Bir Arsenal'liye Türkler kimdir diye sorun 2000 UEFA kupası finalini hatırlayıp bir tedirginlik duyacaklardır. Beşiktaş, Arsenal'in Galatasaray sendromundan bile faydalanıp bu maçı kazanabilir.

11. Seba'nın anısına bu maç kazanılır...


Büyük Başkan Seba'nın kaybının acısı daha soğumadan böyle bir dev mücadeleye çıkacak olan Beşiktaş takımı, onursal başkanlarını yattığı yerde onurlandırmak için bile bu maçı kazanacaklardır.

Beşiktaş'a gönülden başarılar diliyor ve kazanmak için bu kadar sebep varken neden olmasın diyoruz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları