loading
close
SON DAKİKALAR

Artık Erdal'la Birlikte

Artık Erdal'la Birlikte
Tarih: 04.03.2015 - 13:29
Kategori: Gündem

12 Eylül Darbesi sonrası 17 yaşında idam edilen Erdal Eren'in annesi Şadan Eren, bugün toprağa verildi...

12 Eylül Darbesi sonrası 17 yaşında idam edilen Erdal Eren'in annesi Şadan Eren, bugün toprağa veriliyor...

12 Eylül Darbesinin ardından 17 yaşında idam edilen ve yıllardır Türkiye'nin gündemin inmeyen Erdal Eren'in annesi Şadan Eren, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ankara’daki evinde 28 Kasım’da rahatsızlanarak bilinci kapalı bir şekilde hastaneye kaldırılan Şadan Eren aylardır tedavi görüyordu. Yıllarca oğlunun tek bir kare fotoğrafını bile duvara asamayan, günden güne arttığını söylediği acısıyla ayakta durmaya çalışan Şadan Eren,pazartesi günü saatlerinde tedavi gördüğü hastanede yaşama gözlerini yumdu.

'ONLAR BİLE EVLAT ACISI ÇEKMESİN'

Uzun yıllar suskun kalan Şadan Eren, İstanbul 78’liler Adalet ve Dayanışma Derneği ve Hayat Televizyonu’nun katkılarıyla hazırlanan, “Aileler 12 Eylül’ü Sorguluyor” belgeselini çeken ekibe duygularını şöyle anlatmıştı:

“Önceleri, onlar da benim çektiklerimi çeksin, aynısını yaşasın diye düşünüyor, beddualar ediyordum. Yıllarca bu duyguları taşıdım, yüreğimi yaktılar...Sonradan vazgeçtim bu düşünceden. Onlar yargılanıp cezalandırılsınlar ama kimsenin, onların bile evlat acısı çekmesini istemem, bu çok acı. Çok acı...”

Şadan Eren için bugün Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda cenaze töreni düzenlenecek. Şadan Eren vasiyeti doğrultusunda eşi Ahmet Eren'in mezarına defnedildi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları