loading
close
SON DAKİKALAR

Atatürk'e dönme hareketleri

Atatürk'e dönme hareketleri
Tarih: 31.08.2016 - 00:00
Kategori:

Yalçın Bayer; Dinle, dini ilişkilerle hiçbir yere hâkim olamıyorsun. Peki çıkış ne? Önce Atatürk ve fikirleri, sonra yine Atatürk ve fikirleri... Diğer bütün yan yollar çıkmaz sokağa varıyor.

Sevinerek yazıyoruz ki, her kesimde Atatürk çok önemsenir hale geldi.
İsterseniz önce Suriye konusundan başlayalım. İktidar hayali söylemlere son verdi. Döndük yüzümüzü “Yurtta sulh, cihanda sulh”e! Yine iktidarın camide, mahkemede, kışlada siyasete son sloganı Atatürk’ün lafıyla birebir örtüşüyor.

Fetullahçı gruba “Başları secdeye değiyor diye inanmıştık. Ne kadar yanıldığımızı gördük” açıklamaları yine Atatürk’e döndürdü yüzleri. Ne diyordu Atatürk; “Türkiye şeyhler, şıhlar, cemaatler ülkesi olamaz!” Atatürkçülük zaman içerisinde bir ivme daha kazandı...

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Görüldü ki; yargıya, üniversiteye, camiye, askere yerleşsen de sonucun hüsran!

Bütün bunlardan çıkan sonuç şu; demek ki dinle, dini ilişkilerle hiçbir yere hâkim olamıyorsun. Peki çıkış ne? Önce Atatürk ve fikirleri, sonra yine Atatürk ve fikirleri... Diğer bütün yan yollar çıkmaz sokağa varıyor. Abuk sabuk hareketlerde bulunanlar da dönüp dolaşıp Atatürk’e tosluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kaç yıl sonra ‘Aziz Atatürk’ dedi...

O kadar sevinçliyiz ki...

Ama... Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç “Size bir müjdem var” diye aradı: ““Down sendromlu çocuklar artık memur olabiliyor. Bizim kafemizde down sendromlu çocuklar çalışıyor; bunlardan üç genç, memurluk sınavına girip memur oldu” dedi. (Bunu daha sonra yazacağız...)
Bir sitemini de iletti:

“Dün (pazartesi) bir cenaze için İstanbul’daydım, Taksim Meydanı’nda bir tek Atatürk resmi yoktu, çok ağırıma gitti...” dedi. Haydi İBB bu görevi yerine getirmemiş, Beyoğlu Belediyesi ilgilenmiyor... Peki CHP, MHP, VP nerede?

O sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anıtkabir defterini imzalarken ‘Aziz Atatürk’ diye yazdığını söyledik.

Ataç dedi ki... “Benim uzun zamandan beri Atatürk düşmanlığına karşı söylediğim bir şey var:

Atatürkçü ol yenilen... Seni kimse kandıramaz.”

Ankara’dan Salih Taşçı dostumuz dün bir şiir göndermiş; şiir şöyle bitiyor:

“Elin elinden/bizim elimizden/içten vuruldun/dıştan vuruldun/Yıkılmadın/Ne çektin be Türkiyem”

Evet, ne çektin be Türkiyem!...

GÜNÜN SÖZÜ

- “Milli benliğini bulmayan milletler başka milletlerin avıdır.”(Mustafa Kemal Atatürk)

BİLİYOR MUSUNUZ?

CHE’NİN ÇANTASINDAN ATATÜRK RESMİ ÇIKMIŞTI

CHE Guevara’nın bir eşkıya, bizzat infaz yapmış olan bir katil, bir terörist olduğunu, gençlerimizin onun tişörtlerini giymesini doğru bulmadığını söyleyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın (MC’nin eski Kültür Bakanı) bu sözlerinin, Küba Büyükelçiliği’nin bir açıklama ile kabul edilemez olduğunu bildirdiğini, durumu protesto ettiğini...

- CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un, İsmail Kahraman’ın bu konudaki sözlerini tepkiyle karşıladığını belirterek “Hatırlatırım, Che Guevara öldüğünde sırt çantasında ulu önderimiz Atatürk’ün nutku çıkmıştır. Che bile Atatürk’ün Nutuk’unu okuyarak Atatürk’ü anlamaya çalışırken bugün ülkemizin kaderinde söz sahibi olanlar maalesef Atatürk’ü anlamış değillerdir” dediğini...

- BALYOZ’dan yatan emekli Tümamiral Semih Çetin’in Habertürk’te 30 Ağustos Pazartesi günü (gece) Atatürk’ün tartışmaya açılmasına tepki göstererek canlı yayını terk ettiğini...

- TÜRKİYE Komünist Hareketi’nin (TKH) “Cumhuriyet’i yıkanlar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayamazlar” diye açıklama yaptığını...

‘VİRA BİSMİLLAH’

DENİZLERDE 15 Nisan’da başlayan avlanma yasağı bu gece yarısı sona eriyor.Hazırlıklarını tamamlayan tekneler ‘vira bismillah’ nidalarıyla denize açılarak yeni sezona merhaba diyecek. Balıkçılar bu sezon bol çeşit balığın tezgâhlarda yerini alacağını açıklıyor.Gerçi geçen sezon da bereketli sezon yaşanacağı belirtilmişti. Ancak, başta bol avlanan palamut ve hamsi erkenden elini ayağını çekmişti. Balıkçılara göre bu sezon aynı kıtlık olmayacakmış. Geçen yıl az olduğu dikkat çeken palamut bu sezon bereketiyle gelecekmiş. Yine sarıkanadın bir boy küçüğü olan çinakop balığı da bolca avlanacakmış.Tabii bunlar yıllarını denizde geçiren emekçi balıkçıların öngörüleri.Umarız öngörüleri gerçekleşir.
Şükrü KARAMAN

NE ZAMAN UYUYACAK BU ÇOCUKLAR

ANKARA’da özel okula giden 2 çocuğum var; yaşları 7 ve 11...

Çocukların öğrenim gördüğü okul günlük ders sayısını 8’den 9’a çıkardı; 8 bile çok fazlayken... Şimdi akşam 5’te eve gelen 7 yaşındaki çocuk, ödevlerinin de olacağı dikkate alındığında ne zaman uyusun?

Ne zaman oyun oynasın? Ne zaman dinlensin?

Yazık değil mi bu çocuklara? Bunlar yarış atı mıdır? 7 yaşındaki oğlumun halini görünce inanın çok üzülüyorum.
Cem ÇELEBİOĞLU

MESAJ PANOSU
- KÜLLİYE salonunda yapılacak adli yıl açılış törenine katılmama kararı alan Türkiye Barolar Birliği’nin ve kararı destekleyen baroların tutum ve davranışını yerinde bulduğumuzu kamuoyuna duyururuz.

Yaşar ÇATAK (Türk Hukuk Kurumu Başkanı)

OKUYUNUZ

BODRUM AKTUR’U RANTÇILAR KUŞATTI
- PROF. Dr. Örsan K. Öymen, “Rahmetli babam Örsan Öymen gazeteci maaşıyla, yıllarca taksit ödeyerek, 1970’lerin sonunda, Bodrum Aktur Sitesi’nde, o zamanlar çok pahalı olmayan bu evi almıştı. Biz de 32 yıldır her yaz oradayız, babamın anısına ve evine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ama ne yazık ki bu rantçı odaklar Aktur’u kuşatmış durumdalar; babamla kovalarla su dökerek yangından kurtardığımız ağaçları bile bir gecede kesip yok ettiler, hemen dibimize, daha önce doğal sit alanı olan araziye, 3 ayda bir inşaat kondurdular. Bizim açımızdan çok hassas ve önemli bir konu. İlişikteki açıklamamı da değerlendirir ve köşenizde yayınlarsanız çok memnun olacağım. Zaten bilirkişi raporundaki ifadeden de çok ciddi haber değeri taşıyan bir konu olduğunu göreceksiniz” diyor. Örsan K. Öymen’in yazısını internetteki köşemizde okuyabilirsiniz.

Yalçın Bayer - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları