loading
close
SON DAKİKALAR

Atatürk resmini indirdiği iddia edilen CHP'li vekili Kılıçdaroğlu açıkladı

Atatürk resmini indirdiği iddia edilen CHP'li vekili Kılıçdaroğlu açıkladı
Tarih: 08.02.2016 - 08:21
Kategori: Siyaset

Aylin Nazlıaka, ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. 'Suçlanan benim' diyen Necati Yılmaz ise fotoğraflarla, Atatürk resminin duvarından hiç inmediğini gösterdi.

CHP’li bir vekilin odasındaki Atatürk resmini indirdiği iddiasını gündeme getiren Aylin Nazlıaka, ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. “Suçlanan benim” diyen Necati Yılmaz ise fotoğraflarla, Atatürk resminin duvarından hiç inmediğini gösterdi.

CHP’li bir milletvekilinin TBMM’deki makam odasının duvarındaki Mustafa Kemal Atatürk resmini indirdiği iddiasını gündeme getiren, ancak ismi açıklamayan Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi. CHP PM Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda MYK’nin Nazlıaka ile ilgili dosyası gündeme geldi. Kılıçdaroğlu, “Bana verdiği isim Necati Yılmaz’dı, fakat bunun kanıtı gerekirdi. Hukuksal olarak eksiksiz sürdürülmesi gerektiğini düşündüm. O nedenle muhakkik heyeti oluşturulması gerektiğini istedim. Böyle bir şey olmadı, olamaz, olduğuna da hiçbir zaman inanmadım. Bu iş kapatılamaz. Kriz yönetilemedi tartışmalarına girmem. Atatürk sadece CHP’nin değil Türkiye Cumhuriyeti’nin de kurucusudur. Söz konusu Atatürk ise üzerine soğukkanlılıkla giderek ortaya çıkmasını sağlamak olmalıydı” dedi. Kılıçdaroğlu, Nazlıaka’yı işaret ederek “O ismi burada açıklamasını istiyorum” dedi. “Beni dedikoduculukla itham ediyorsunuz” yanıtını veren Nazlıaka ise toplantıyı terk etti.

CHP Sözcüsü Böke: Aylin Nazlıaka tarafından ortaya atılan iddia asılsızdır

Ankara Milletvekili Necati Yılmaz da Nazlıaka çıkarken, kendisini dinlemesini isteyerek, “İddialarda muhatap olan kişi benim. Muhakkik heyetin incelemesi sonrasında beni kastettiğini anladım” dedi ve o gün yaşananları anlattı.

Alınan bilgilere göre Necati Yılmaz, “26. parlamento dönemi boyunca Aylin Hanım benim odama sadece 24 Aralık günü yaklaşık iki dakikalık bir süre için geldi. Sadece bir kere geldiği için hatırlıyorum. Benim odamda bulunduğu sırada İstanbul Milletvekili Ali Özcan da odamdaydı” dedi.

Tutanağı gösterdi

Necati Yılmaz’ın gündelik olarak çıkardığı çalışma raporlarında yer alan fotoğrafları göstererek Atatürk portresinin odasından hiçbir zaman inmediğini kanıtladığı, ayrıca, TBMM Genel Sekreterliği’nden talebi üzerine aldığı makamında tadilat yapılmadığına ilişkin tutanağı da PM üyeleriyle paylaştığı öğrenildi. TBMM’nin de demirbaşı olan söz konusu portrenin indirilmesi için TBMM personelinden yardım talep edilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Muhakkik heyetinin Ankara Milletvekili Necati Yılmaz’ın savunmasının ardından heyetin Nazlıaka’ya bir kez daha söz vermek istediğini ancak, Nazlıaka’nın heyetle görüşmediği öğrenildi. Değerlendirmelerin ardından yapılan kapalı oylamada Nazlıaka’nın YDK’ye sevk edilmesine karar verildi. Karar 4’e karşı 54 oyla alındı.

‘İyi yönetilemedi’

Toplantıdan ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulunan Nazlıaka, “Bu olay ismimin ‘Aylin Nazlıaka’ olduğu kadar gerçektir. Olay basına servis edildikten sonra yanlış yönlendirilmiş ve bu iletişim sorunu nedeniyle bir kar tanesi gibi büyüyüp kocaman bir çığa dönüşmüştür. Olayın iyi yönetilememiş olmasının tamamıyla benim üzerime yüklenmesini de doğru bulmuyorum” diye konuştu.

Fırat Kozok - Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları