loading
close
SON DAKİKALAR

Atatürk’ün anıları 'Geçmişten Günümüze Beylikdüzü' kitabında

Atatürk’ün anıları 'Geçmişten Günümüze Beylikdüzü' kitabında
Tarih: 28.10.2016 - 15:33
Kategori: Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Beylikdüzü’nde resmi törenle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Beylikdüzü’nde resmi törenle kutlandı. Atatürk Büstü’ne Beylikdüzü Kaymakamlığı, Beylikdüzü Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı’nın çelenk koymasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Tören sonunda ilçenin neredeyse 100 yıl öncesine dayanan tarihinin anlatıldığı “Geçmişten Günümüze Beylikdüzü” kitabının tanıtım lansmanı gerçekleşti.

Tüm ülkede coşkuyla kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Beylikdüzü Kaymakamlığı, Beylikdüzü Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı belediye başkanlık önünde resmi tören gerçekleştirdi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören sona erdi. Törenin sonunda yine aynı noktada geçmiş aylarda çekilen “Geçmişten Günümüze Beylikdüzü” adıyla ilçe halkıyla buluşan belgeselin yine aynı isimle çıkan kitabının tanıtımı yapıldı.

Osmanlı Arşivlerinden Beylikdüzü Belgeleri

Çok daha kapsamlı bir şekilde, Osmanlı arşivlerinden çıkarılan belgelerle ve ilçede yaşanmış olayların gerçek tanıklarıyla Beylikdüzü’nün 100 yıllık tarihini içeren kitabın Genel Yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir yaptı. Kitabın Yazarlığını Hulusi Üstün ve bölüm yazarlıklarını da Arif Kolay, Şefik Memiş, Ali Murat Güven, Haldun Hürel üstlendi. Gerçekleşen tanıtımda içerisinde belgesel DVD’sinin de bulunduğu 500 adet kitap vatandaşlara dağıtıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Beylikdüzü Anıları da Kitapta

Herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Tarihini öğrenmeyen, tarihiyle yüzleşmeyen toplumların geleceği mutlak sıkıntıdadır. Biz bu kitabı burada yaşayan herkesin buraya olan sorumluluğunun daha da artması dileğiyle tasarladık. Okudukça her sayfasında bu topraklara daha da dikkatli davranmamız gerektiğini fark edeceksiniz.” dedi. Kitabın içerisinde Mustafa Kemal Atatürk’ün Beylikdüzü’nü ziyaret ettiği Angurya Çiftliği’ni de anlattığını göreceksiniz.” diyen Başkan İmamoğlu, kitabın ilçeye hayırlı, uğurlu olmasını diledi. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları