loading
close
SON DAKİKALAR

Atina'da FETÖ operasyonu

Atina'da FETÖ operasyonu
Tarih: 24.03.2018 - 17:02
Kategori: Dünya

FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle Yunanistan'a girişleri yasaklanan Türkiye kökenli 3 ABD vatandaşı, Atina havaalanında 24 saat sorgulandıktan sonra ABD'ye geri gönderildi.

Yunan Kathimerini gazetesine göre Atina havaalanına sokulmayan Türkiye kökenli 3 ABD vatandaşı, Fethullah Gülen Cemaati üyesi oldukları gerekçesiyle ABD'ye geri gönderildi.

BBC Türkçe'den Stelyo Berberakis, Kathimerini'nin bu haberi sürmanşetten verdiğini duyurdu.

"İTİRAF ETTİLER"

Habere göre, Atina'nın Eleftherios Venizelos havaalanında 24 saat boyunca tutulan 3 kişi, verdikleri ifadelerde Fethullah Gülen taraftarı olduklarını kabul etti.

​"ÖRGÜTLENME VE YERLEŞTİRME İÇİN GELDİK"

Üçlü, Atina'ya gelme amaçlarını 'emlak alanında yatırım yapmak ve buradaki yandaşlarını örgütleyip yerleştirmek' diye izah etti.

YUNAN İSTİHBARATI DEVREDE

Olayın hafta başında yaşandığı bildirildi.

Yunan isithbarat servisi (EYP) tarafından harekete geçirilen Atina havaalanı polisi, ABD'den gelen 3 Türk kökenli kişinin girişini yasakladı.

Adları açıklanmayan üçlü, gerekli sorgulama yapıldıktan sonra ertesi gün Emirates havayollarının uçağıyla New York'a geri gönderildi.

"İLİŞKİLER DAHA DA BOZULMASIN"

Yunan hükümet çevrelerinin de doğruladığı haberde, Atina'nın zaten gergin olan Türk-Yunan ilişkilerinin daha da bozulmasına fırsat vermemek için Yunan ulusal çıkarlarına zarar verecek bu gibi olaylardan kaçınıldığına dikkat çekildi.

FETÖ'DEN YUNANİSTAN'A 2000 İLTİCA TALEBİ

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden beri Türkiye'den Yunanistan'a gelerek Yunan makamlarından siyasi sığınma talebinde bulunan FETÖ üyelerinin sayısının 2 bini bulduğu iddia ediliyor.

 

Çipras'tan Türkiye açıklaması: Ege'de sıcak temas yaratan kendi ayağına kurşun sıkar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları