loading
close
SON DAKİKALAR

Avrupa ile krizin ardından 'Erdoğan Ayasofya'da cuma namazı kılacak' iddiası

Avrupa ile krizin ardından 'Erdoğan Ayasofya'da cuma namazı kılacak' iddiası
Tarih: 20.03.2017 - 16:51
Kategori: Gündem

Referanduma doğru kulisler de hareketlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandum öncesi Ayasofya'da cuma namazı kılabileceği iddia edildi.

Referanduma doğru kulisler de hareketlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandum öncesi Ayasofya'da cuma namazı kılabileceği iddia edildi.

Sözcü’den Zeynep Gürcanlı, saray kulislerinden aldığı bilgiye göre, Kandil’e önümüzdeki ayın başında yapılacak bir operasyonun son dönemde sıklıkla konuşulduğunu yazdı.

Gürcanlı yazısına şöyle devam etti:


“Bu operasyonun da istenen etkiyi vermeme ihtimaline karşılık sürpriz unsur ise Ayasofya… Hollanda ile başlayıp, tüm Avrupa ülkelerini kapsayan suni krizde Cumhurbaşkanı Erdoğan söylemini ‘Hilal Haçlı’ya karşı’ gibi, Müslüman/Hıristiyan çekişmesine kadar getirdi. Bu kadar büyük bir söylemi yine büyük bir ‘eylem’ ile taçlandırmak gerekir. Ankara’da da işte bu ‘eylemin’, başta Erdoğan, tüm AKP’lilerin Ayasofya’da birlikte kılacakları bir cuma namazı olabileceği konuşuluyor. ‘Hilal’e karşı Haçlı’ söylemi eşliğinde, Ayasofya’nın müze olmaktan çıkarılıp, yeniden tam kapasite ile ibadete açılması, Saray’da ciddi ciddi konuşuluyor.”

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI "MÜZE DEĞİLDİR" DEMİŞTİ


Ayasofya, İstanbul’un fethinden neredeyse 1000 yıl önce Bizans İmparatoru I. Jüstinyen döneminde 537 yılında inşa edilmişti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 1935 yılında müzeye dönüştürülen tarihin en eski kiliselerinden Ayasofya için “Müze değildir”demişti: “Ayasofya kilise değildir. Ayasofya, Fatih Sultan Mehmet’in hatta bütün Müslümanların ortak bir mabedidir.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları