loading
close
SON DAKİKALAR

Ayakkabı vurmasına ne iyi gelir?

Ayakkabı vurmasına ne iyi gelir?
Tarih: 28.04.2015 - 11:50
Kategori: Sağlık, Yaşam

Severek aldığımız ayakkabılar ayaklarımıza vurunca acısından duramadığımız yaralara ve su toplamasına neden olabilir.

Severek aldığımız ayakkabılar ayaklarımıza vurunca acısından duramadığımız yaralara ve su toplamasına neden olabilir. İşte ayakkabı vurmasına iyi gelen öneriler...

Yumurta

Yumurtanın ayakkabı vurmasına iyi geldiği söylenmektedir. İnce bir tabaka halinde sürerek deneyebilirsiniz.


Koltukaltı deodorantı

Yeni aldığınız bir ayakkabıyı giymeden önce ayağınıza deodorant sıkarsanız ayakkabı ayağınızın etrafında rahatça hareket eder ve su toplamasını önler.


Diş macunu

Özellikle tarçın gibi ekstra tat içermeyen diş macunlarını deneyebilirsiniz. Sivilcelerde uygulanan diş macunu ayakkabının vurduğu yere de iyi gelebilir.


Aloe Vera

Aloe veranın iyileştirici gücünü hemen her sağlık sorununda görüyoruz. Aloe vera bitkisinin yaprağını kestikten sonra açığa çıkan jeli ayakkabının vurduğu yere uygulayabilirsiniz. Aloe vera anti enflamatuvar etki gösterir, kızarıklık ve şişkinliğe iyi gelir, yaranın hızlıca iyileşmesini sağlar ve cildi nemlendirir.


Elma sirkesi

Bir diğer mucize elma sirkesinin de ayakkabı vurmasına iyi geldiği söylenmektedir. Su toplayan yeri elma sirkesine batırarak veya sirkeyi pamuk yardımıyla sürerek yaranın hızlıca iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle su kabarcığı patladıktan sonra uygulandığında enfeksiyonu önler. Biraz acıtabileceğinden kabarcığın etrafına yavaşça uygulayabilirsiniz.


Pişik kremi

Çinko oksit içeren pişik kremlerinin enfeksiyona iyi geldiği ve yara olan yumuşak dokuyu kurutarak çabuk iyileşmesini sağladığı bilgisi yaygındır. Yara olan bölgeye az miktarda uygulayarak deneyebilirsiniz.


Siyah çay

Soğutulmuş siyah çay poşetlerini bölgeye uyguladığınızda şişkinliğini alır. Aynı şekilde yeşil çay da tercih edebilirsiniz.


Çay ağacı ürünleri

Çay ağacı bitkisinden elde edilen ürünlerin antibakteriyel özelliğe sahip olduğu bilinmektedir. Bu sayede pek çok kişide işe yarayabilir. Ancak ufak bir bölgede denemekte fayda var. zira bazı kişilerde tahrişe neden olabilir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları