loading
close
SON DAKİKALAR

Aytun Çıray'dan hakkındaki iddialara çok sert cevap

Aytun Çıray'dan hakkındaki iddialara çok sert cevap
Tarih: 29.08.2016 - 22:07
Kategori: Siyaset

CHP İzmir Miletvekili Aytun Çıray, hakkında gazetelerde çıkan iddialara sosyal medya hesabından çok sert cevap verdi...

CHP İzmir Miletvekili Aytun Çıray, hakkında gazetelerde çıkan iddialara sosyal medya hesabından çok sert cevap verdi...

Aytun Çıray'ın yaptığı açıklama;

Bugün (29.8.2016) bir gazetede hakkımda yer alan akıl ve vicdan dışı yazı ile ilgili olarak değerli kamuoyuna açıklamada bulunma zorunluluğu doğmuştur;

Olağan bir dönemde, başlığı ve içeriğinden açıkça "karalama ve hedef saptırma" amacı güttüğü anlaşılan bu yazıyı ciddiye almam ve cevap vermem düşünülemez. Ancak gerçek suçluların perde arkasına saklanarak tetikçiler eliyle şahsım gibi geçmişinde en ufak bir leke bulunmayan dürüst siyasetçilere çamur atma yarışının yaşandığı bu günlerde, ülke olarak içinden geçtiğimiz sürecin hassasiyetini de dikkate alarak açıklama yapmanın gerekli olduğuna karar verdim. Bu açıklamam kesinlikle bir savunma değil, tam tersine yıllarca FETÖ elebaşına biat eden, FETÖ'nün himmet paralarıyla Amerika gezilerine katılıp maklubelere kaşık sallayan, gazete köşelerinde yağ çekip huzurda el pençe duran iki yüzlü sahtekarlara gerçeğin tokatı olarak kabul edilmelidir.

Hayatımın hiçbir döneminde, FETÖ dahil olmak üzere hiçbir suç örgütüyle en ufak bir ilgi ve irtibatım olmamıştır. Aksine, Devletime verdiğim onlarca yıllık bürokrasi hizmetimde ve sonrasında içinde bulunduğum siyaset dünyasında daima demokrasiye, hukuka, ahlaka ve milletime sadık kaldım. Bugün darbe mağduru olarak kendisine reklam yapmaya çalışan bir takım zevatın terör örgütüyle kol kola yürüdüğü yıllarda milletten başka hiçbir güce inanmadım. 2000'li yılların başında milletvekili adayı olduğum bir dönemde kendisiyle benimle aynı siyasi partiden aday olduğu için tanışıklık kurduğum bir iş adamının bugün FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmış olmasını üzerime çamur atma fırsatı olarak gören iftira çetesi, öncelikle hayal aleminden uyanmalı ve gerçek dünyaya dönmelidir. Dönsünler ve gerçek dünyada onları bekleyen şu sorulara yanıt versinler:

1- Okurlarına hitaben kaleme aldığı pek çok köşe yazısında, FETÖ elebaşını ve FETÖ örgütünü yere göğe sığdıramayan, övgüyü aşan beğenilerini emsalsiz bir üslupla dile getiren AKP İzmir milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın TBMM çatısı altında kurulan FETÖ ve darbeleri araştırma komisyonunda yer bulması hakkında ne düşünüyorlar?

2- Hakkımdaki itibarsızlaştırma yazısını yayınlayan gazetenin başında bulunan Şebnem Bursalı'nın, dönemin başbakanı günümüzün cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan hem de çok kritik bir ameliyata giderken başlatılan Hakan Fidan'a yönelik operasyon sonrasında FETÖ'nün ininde ve FETÖ elebaşının huzurunda ellerini önünde kavuşturarak verdiği saygı pozu hakkında ne diyecekler?

3-Kısa bir süre öncesine kadar AKP İzmir il başkanlığının, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan bir iş adamının mülkü olan binada faaliyet göstermesini nasıl karşılıyorlar?

Daha onlarca soruya cevap vermesi gereken tetikçilerin, alınlarındaki kara lekeyi görmeden temiz ve dürüst insanlara çamur atma çabalarına Türk milleti ve bilhassa İzmir halkı itibar etmeyecektir.

Pervasızca haysiyet cellatlığı yapan kişi ve kurumların eylemlerinin karşılığı olan cezayı alacakları hukuki süreci başlattığımı da ayrıca ifade etmek isterim.

Dr. Aytun Çıray
CHP İzmir Milletvekili

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları