loading
close
SON DAKİKALAR

Bağlamanın orkestra ile dansı büyüledi

Bağlamanın orkestra ile dansı büyüledi
Tarih: 05.03.2015 - 14:03
Kategori: Kültür & Sanat

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi (TSKM), unutulmaz bir konsere ev sahipliği yaptı.

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi (TSKM), unutulmaz bir konsere ev sahipliği yaptı. Berlin Senfoni Oda Orkestrası ile bağlama virtüözü Erdal Akkaya’nın büyük ilgiyle izlenen konserinde, Maltepeli sanatseverler unutulmaz bir gece yaşadı.

TSKM, dün gece büyüleyici bir konsere ev sahipliği yaparak, dünyaca ünlü Berlin Filarmoni Orkestrası ve DeutschenOper müzisyenlerinden oluşan Berlin Senfoni Oda Orkestrası ile bağlama virtüözü Erdal Akkaya’yı, Maltepelilerle buluşturdu. İki bölüm halinde düzenlenen konser, Berlin Senfoni Oda Orkestrası’nın bağımsız olarak icra ettiği eserlerle başladı. Daha sonra Erdal Akkaya sahneye çıkarak, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal’i anarak, onun adına “Köroğlu Koçaklaması”nı seslendirdi.

ORKESTRA İLE DEYİŞLER
Konserin ikinci bölümündeyse Pir Sultan Abdal, Daimi ve Şah Hatayi gibi ozanlardan deyişler seslendirilirken, Berlin Senfoni Oda Orkestrası’nın bu geleneksel eserlere eşlik etmesi, dinleyicileri büyüledi. Konserde Akkaya, sözleri şair Ülkü Tamer’e, bestesi kendisine ait olan “Geceleyin” adlı şiiri de senfonik bir biçimde seslendirdi. Konser esnasında bir konuşma da yapan Akkaya, “Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı 1997 yılından beri tanıyorum. Gönlümüz bu gece onun buradan olmasında yanaydı. Bu benim, TSKM’deki ikinci konserim. Umarım Ali Kılıç, Berlin Senfoni Oda Orkestrası ile daha çok işbirliği yapar” dedi.

Konserin hemen bitiminde seyircilerin ısrarlı alkışları üzerine, Berlin Senfoni Oda Orkestrası ve Erdal Akkaya tekrar sahneye gelerek, “Köroğlu Koçaklaması”nı bir kez daha seslendirdi. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları