loading
close
SON DAKİKALAR

Bahçeli ameliyat sonrası grup toplantısında konuştu

Bahçeli ameliyat sonrası grup toplantısında konuştu
Tarih: 09.02.2016 - 12:32
Kategori: Siyaset

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Ocak'ta geçirdiği kalp ameliyatının ardından Meclis'teki grup toplantısında konuştu...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Ocak'ta geçirdiği kalp ameliyatının ardından Meclis'teki grup toplantısında konuştu.

Toplantı öncesinde MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partilerinin kuruluşunun 47. yıldönümü olduğunu belirterek, sözü Devlet Bahçeli'ye bıraktı. Bahçeli, partililerin alkışları arasında kürsüye çıktı.

Bahçeli, ilk kez kürsüde ayakta değil, oturarak konuştu. 

Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında konuşmasından satır başları; 

MHP lideri Devlet Bahçeli kalp ameliyatı sonrası grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli'nin ameliyat sonrası grup toplantısında partililere oturarak seslenmesi dikkatlerden kaçmadı.

Bahçeli'nin ilk cümlesi "Eskisine göre daha zinde bir şekilde aranızdayım" oldu

"Bugünkü toplantımızın ne mutlu bizlere ki MHP'nin 47'nci kuruluş yıldönümüne tesadüf etmesi ayrıca değerlidir. 47 yıllık emaneti omuzlayarak bu günlere geldik. Acze düşmedik, gevşemedik. MHP Türkiye'nin ruh kökünden, Türklüğün binlerce yıllık engin tarihinden doğmuştur.

8-9 Şubat 1969 tarihinde milliyetçilik bir hareket almış ve Türk siyasetine milli bir yorum gelmiştir. bu yolun Türk milletini özüne ve özbenliğine kavuşturmuştur. Ülkülerimiz hem önümüzü, hem kalbimizi aydınlattı. Biz çamurluğu sürekli reddettik. Hep daha ilerisini hedef olarak ortaya koyduk. Ülkümüzü göklerde parlayan yıldız gibi gördük. İşte MHP 47 yıldır aşkla milletine hizmet etmektedir. Yarım asra yaklaşan hareketimiz tarihsel yolculuğunu sürdürmektedir.

Yol doğru, yolcu inanmış, yolculuk da mübarektir. Bu yolculukta vatan, millet kavramı vardır. Bu kavramlarla ters düşenler bizim gibi gözükse de, bizim gibi asla olamazlar. 47 yıldır yalanla mücadele ediyoruz. 47 yıldır adaletsizlikle, yolsuzlukla mücadele ediyoruz.
Yıldığımızı düşünenler bizi kendine benzeten korkaklardır. Bir an olsun karamsar olmadık. Kötümserlik seline kapılmadık. Başaracağımıza inandık. Yaralarımızı sara sara, omuz verdiğimiz şehit tabutları altında bu aziz davanın hedeflerine varacağını izledik.

Sofrasına oturup, ekmeğini yediğimiz bu aziz vatanın yeri geldi kefensiz toprağına girdik. Ne öngördüysek gerçekleşti. Allah'a şükür olsun ki yanılıp, yitirip mahcubiyet yaşamadık. Milletimiz 47 yıl bize kol, kanat gerdi. Bundan dolayı şükran borçluyuz. Artık haklı çıkmak yetmiyor, kafi gelmiyor. Hakkımızı söke söke almasını bileceğiz. Ecdadımızın beklentisi budur. Kızgın ateşte dövülür gibi dövülen, yok sayılan, küçümsenen, erimesi beklenen Türklüğün vicdanı bunu hedeflemektedir."

DAVUTOĞLU'NA ELEŞTİRİ

Türk milleti hergün şehit verirken askerlerimiz ve polisimiz mücadele ederken mardin'de neyin ayelm planıdır. Davutoğlu sana cevap vereyim. Elbette fark bulunmuyor. Bunu düşünen bile yok. Farklar sizinle birlikte oluştu.

Mardin konuşmasını Arabistanlı Lawrens mezarından kalkıp yapsa ancak senin kadar yapar. Davutoğlu diyorki bakanlar kuruluna baktığımda ben Türkmen çocuğuyum. Sol tarafımda mezopotamya çocuğu Mehmet Şimşek, sağ tarafımda Karadeniz çocuğu Numan Kurtulmuş. İşte Bakanlarını etnik olarak ayıran bir başbakan.

Sayın Davutoğlu senin dilin ne söylüyor. Varmak istediğin yer neresi" dedi...

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları