loading
close
SON DAKİKALAR

Bahçeli'den Köşk üçgeni ve yüzde 40 hesabından sonra Kharkiv Metrosu örneği

Bahçeli'den Köşk üçgeni ve yüzde 40 hesabından sonra Kharkiv Metrosu örneği
Tarih: 28.03.2015 - 11:45
Kategori: Siyaset

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Köşk Üçgeni ve yüzde 40 hesabından sonra çok konuşulacak yeni formülünü açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Köşk Üçgeni ve yüzde 40 hesabından sonra çok konuşulacak yeni formülünü açıkladı. Bahçeli, MHP’nin merkez partisi olduğunu anlatmak için bu kez Ukrayna’daki ‘Kharkiv Metrosu’nu örnek gösterdi

MHP Lideri Devlet Bahçeli, kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmede, siyasette şekillenen yeni tabloyu, merkez parti tanımını ve MHP’nin bu tablodaki yerini yeni bir grafikle açıkladı. Habar Türk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre, MHP’nin milli, manevi hassasiyetler taşıyan, ülkenin bölünmesinden kaygı duyan, hükümete dönük yolsuzluk görüntüsünden rahatsız olan, ‘vatan’ tanımının yeniden yapılmasına karşı çıkan seçmen için siyasetteki ‘merkez parti’ konumuna geldiğini vurgulayan Bahçeli, diğer partilerden merkeze, MHP’ye geçiş olacağını vurguladı. Bahçeli, merkez parti tanımını Kharkiv Metrosu modeliyle açıkladı.

MERKEZDE VE GEÇİŞ NOKTASINDA MHP

Bahçeli, Ukrayna’nın Kharkiv kentinin metrosunun grafiğine işaret etti. 3 temel çizgi şeklindeki hattan oluşan metro ağının, hatların merkezdeki çakışma noktaları ile üçgen şeklinde bir merkez bölge oluşturduğunu, çakışma noktalarında hatlardan yolcu aktarımı yapılabildiğini anlatan Bahçeli, farklı siyasi partilere oy veren seçmenin merkezdeki buluşma ve geçiş noktasının da MHP olduğunu belirtti.

DAHA ÇOK OY BEKLENTİSİ

Bahçeli, izlenen politikadan rahatsız olan diğer partilerin seçmenlerinin, hat değiştirmek isteyen yolcular gibi, merkezde yer alan MHP’de buluşabileceğini anlattı. Bahçeli’nin yaptığı ‘merkez’ tanımı, HDP dışında kalan Ak Parti, CHP ve MHP’nin ana omurgasını oluşturduğu bir siyasi model içinde MHP’ye her zamankinden çok oy aktarımı beklediğini ortaya koydu.

3 ANA HATTI BULUNUYOR

Ukrayna’nın ikinci büyük kenti olan Kharkiv’deki metro 1975’te açıldı. 39.6 kilometre uzunluğundaki metronun 3 ana hattı var ve kesişiyor. Metro günde 633 bin 150 yolcu taşıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı adayı konusunda sürpriz bir çıkış yaparak, ‘geometrik bir formül’ önermişti. Formülünü çizerek anlatan Bahçeli, "Hedef en büyük üçgeni oluşturacak bir ‘çatı aday’ çıkarmak" demişti.

MHP Lideri, 2010 yılında bir matematik hesabı ile kendilerinin nasıl tek başlarına iktidar olacaklarını açıklamıştı. İktidar olmak için 258 milletvekili gerektiğini hatırlatan Bahçeli, bunun karşılığının yüzde 40 oy anlamına geldiğini söyledi ve hesabını anlatmıştı.

2009'DA DA FORMÜL VERMİŞTİ

Bahçeli, 2009 yılında da Antalya’da partisinin büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında partisini iktidara taşıyacak formülü açıklamıştı. Bahçeli’nin o zaman ki formülü şöyleydi: 9 Şubat 1969, 9 Şubat 2009 MHP'nin 40. yılı. Bu sene siyasi partiler yasası gereği 9. büyük kurultayımızda 2009 yılında olacaktır. Demek ki 9 ışık 3 dalga 9'la iktidara doğru yürüyor demektir.




Bu sebeple 2009 yılı hayırlara vesile olacaktır. MHP bügün ortaya koymuş olduğu milliyetçi fikri program haline dönüştürmüş, Türkiye'de muhalefeti ilkeli temiz ve çözüm üreten bir anlayışla sürdürmektedir. 2009 yılındayız. 2009'un sıfırlarının üzerine çarpı koyun, atın. İki sıfırı kaldırdık. Ne kaldı 29. 11 ile 29'u toplayın ne oldu, 40. Milliyetçi hareketinin 40. yılı. Bunlar tesadüf olamaz...


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları