loading
close
SON DAKİKALAR

Bahçeli: Milli iradenin tercihiyle yeni bir sisteme geçilmesi göz kamaştırıcı bir başarıdır, Türkiye artık zincirlerinden kurtulmuştur

Bahçeli: Milli iradenin tercihiyle yeni bir sisteme geçilmesi göz kamaştırıcı bir başarıdır, Türkiye artık zincirlerinden kurtulmuştur
Tarih: 17.01.2019 - 12:56
Kategori: Siyaset

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli Kızılcahamam'da partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:
 
"-Bizim meselesimiz vatandır. Bu nedenle var gücümüzle çalışalım. Dedikoduyla geçirecek vakit yoktur. Sürekli hareket halinde olacağız. Sürekli üretip, ülkemiz için fedakarlık yapacağız. Çünkü sorumluluğumuz ağırdır. Unutmayınız; siyasetin doğru olması kadar, doğru siyasetin yapılması da önemlidir. Halkın yanında olmak doğru tutumdur. Hakikatin yanında olmak doğrunun ta kendisidir. Bizim yalanla işimiz olmadı, olmayacak. Yarım asırdır dediğimizi yaptık, yapacaklarımızın vaadini verdik. Asla taviz vermeyeceğiz. 
-Zafer ancak onu isteyenleri çalışanların, emek verenlerin, mücadele edenlerin olacaktır. Hiçbir başarıya çiçeklerle bezenmiş yollardan gidilemeyecektir. Dava adamı inanç ve iman adamıdır. Sahte mürşitlerin sanal müritlerin varsı hezeyan içinde kıvransın. Bizim meselemiz vatandır, mili bekadır. Dedikoduyla geçirecektir vakit yoktur. Bekleyecek halde yoktur sürekli bir adım önde bulunacağız. Çünkü sorumluluğumuz ağırdır, bir atimiz vardır. Türkiye'nin aciliyet gerektiren sorunları vardır. Doğru siyasetin yapılması tarihi önemdedir. Halkın yanında olmak doğru tutumdur. Çıkarlarımızın akıntısına kapılmadık. Asla taviz vermeyeceğiz, asla vazgeçmeyeceğiz. Siyaset cambazları bırakın yalan ve riya ile oyalansınlar. Biz işimize bakalım, var gücümüzle çalışalım. Dedikoduyla geçirecek zaman yoktur.

-24 Haziran 2018 genel seçimlerinden sonra Türkiye cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmiştir. 9 Temmuz 2018 itibariyle yeni sistem resmen tesis edilmiştir. 15 Temmuz'la mücadele edildiği bir zaman döneminde milli iradenin tercihiyle yeni bir sisteme geçilmesi göz kamaştırıcı bir başarıdır. Türkiye artık zincirlerinden kurtulmuştur. AK Parti ile milli kaderimize yön verdik.

 31 Mart seçimleri çok önemli. Zalimler fırsat kolluyorlar. Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler hazırlık yapıyor. Bizim hedefimiz; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 31 Mart'tan güçlenerek çıkmasıdır. Zillet ittifakını bozguna uğratmak gayemizdir. İkinci hedefimiz milli bekamız üzerinde oynanan oyunlar hakkında uyanık olmaktır. Cumhur İttifakı Türkiye'ye tuzak kuranları şaşkına çevirecektir. Zilletin, millete meydan okumasına sessiz kalamazsınız.

30 büyük şehirin tamamında AK Parti ile uzlaşmaya vardık. Oy dağılımlarını dikkate alarak, siyasi irademizi somutlaştırdık. 712 belediye başkan adayımızı milletimizin huzuruna çıkardık. Kalan 220 adayımızı önümüzdeki günlerde takdim edeceğiz.

31 Mart 2019’da düşman sevindirmeyin, gevşeklik göstermeyin. İllerinizde zaferleri müjdeleyin. Beka uğruna her fedakarlığı yapacağımızı aklınızdan çıkarmayın. Birkaç belediye daha alalım diye ilkelerimizi çiğnemedik.

Teneke gürültüsü çıkaran soytarıları mahcup edeceğiz. Zaman milliyetçi ülkücü hareketindir. Zemin ise tüm Türkiye’dir. Hiç kimse davanın önünde üstünde davadan daha önemli değildir. Kibirlenmek, böbürlenmek, insana tepeden bakmak,  dava arkadaşının düşmesini  beklemek utanmazlıktır. Millet ne diyorsa ona kulak vereceğiz. Zillete ise haddini bildireceğiz.  Boş tribünlere oynamayacağız. Hırslarımıza yenilmeyeceğiz.

ABD, YPG/PKK'yı himaye altına almak, bu terör örgütlerini Kürt kardeşlerimizin temsilcisi saymak adına karanlık bir kampanyayı tedavüle sokmuştur.

Terör örgütlerini Kürtlerle ilişkilendirmek insanlık tarihi için ağır suçtur. Trump Kürtlere saldırmayın sözleri ile Türkiye’yi YPG’den uzak tutmak terörle mücadeleyi durdurmak niyetindedir. İsrail de işin içindedir. Güvenli bölgede terörle mücadele tavizsiz sürecekse diyecek bir şey yoktur. Stratejiyi biz kurmuşsak şartları biz belirlemişsek mesele yoktur. Ancak ABD’nin yazdığı senaryoya kanıp terör örgütlerine göz yumacaksak herkesi uyarıyorum ki bugüne kadar yaptıklarımızın üzeri bir kalemde silinecektir. Güvenli bölge tanımıyla kastedilmek istenen nedir.  Terör örgütleri bulunacak mı? Uçuşa yasak bölge olacak mı? Rusya bu işin neresindedir? Terör bitmeden ne söylense ne yapılsa boştur. Biz devletimiz ve hükümetimizin yanındayız. Haklı davamızdan, beka mücadelemizden kesinlikle dönmemeliyiz."

Soru & Cevap

(Erhan Usta'nın ihracı) Merkez Disiplin Kurulu, sayın vekilin Samsun'da yaptığı çalışmalar sırasında ortaya koyduğu karar ve görüşler parti tüzüğümüzle uyuşmadığından parti yönetimimizden ihraç edilmiştir.

(MHP aday çekecek mi?) MHP, 30 büyükşehirde, 27 il AK Parti'ye, 3 il MHP'ye bırakılmıştır. 30 büyükşehrin ilçelerinde ise değerlendirmeler yapılmış, ilçelerde paylaşımlar söz konusu olmuştur. Bu pazarlık değil, 2014 ve 2018 verileri ışığında yapılmıştır. 51 ilde her parti kendi adaylarıyla seçime katılacaktır. İllet ittifakı her gün televizyonda takip ediyoruz, şurada anlaşıldı gibi zamana yaygın sözler işitiyoruz. Kesinleştikten sonra zillete teslim etmemek için her alan olabilir.

(Erdoğan ile görüşme) Bizden talep gitmesi nezaket olmaz. Cumhurbaşkanımız herhangi bir bilgiyi bizimle paylaşmak isterse gider görüşürüz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları