loading
close
SON DAKİKALAR

Bahçeli: Yeni hükümet sistemine geçişle birlikte Türkiye'nin otoriterliğe kaydığı söyleniyor, bu iddiaların hepsi zırva ve hayal ürünü

Bahçeli: Yeni hükümet sistemine geçişle birlikte Türkiye'nin otoriterliğe kaydığı söyleniyor, bu iddiaların hepsi zırva ve hayal ürünü
Tarih: 08.01.2019 - 10:47
Kategori: Siyaset

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:
 
"-Ülkemizde basın özgürlüğü ile ilgili tartışma yaşanmaktadır.  Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, Türkiye'de muhalif basının sindirildiğini belirterek, eleştiri dozunu gittikçe artırmaktadır. Türkiye'nin kara listeye girmesi için ince bir işçilik söz konusudur. FETÖ'yle mücadele sürecinin basın özgürlüğüne tehdit olduğu bile değerlendirilmiştir. 
-Yeni hükümet sistemine geçişle birlikte Türkiye'nin otoriterliğe kaydığı söylenmektedir. Bu iddiaların hepsi zırva ve hayal ürünüdür... İhanetin, suçun, cinayetin özgürlüğü olmaz. Darbeye teşebbüsün özgürlüğü hiç olmaz... Güvenlik duvarı yıkılıp vatanımız harap olduğunda ne özgürlüğünden bahsedeceğiz. 
-Özgürlük tıpkı demokrasi gibi birilerinin tekeline girdi derin manasından koptu. İnsan hakları ne insanlığı ne hakkı tanıyan dar, küçük şaibeli grubun ambargosu altına alındı. Konu teröristler olunca hak ve özgürlük yaygaraları kopartıp sıra vatan kahramanlarına gelince katliam çığılğı atanlar bize göre özgürlüğü değil ölümü vadeden soysuzlardır. Bunları tanıyoruz. Bunların iç ve dış işbirlikçilerini dişlerimizi sıkarak isliyoruz. 
-Yıllarca üniversitelerde sadece eğitimini tamamlama gayesi taşıyan çalışan tertemiz ülkücü gençleri eli satırlı faşistler diye gösterip asıl caniler ve terörist bakiyelerini uslu terbiyeli, öğrenciler diye yuttrumaya çalışan insan hakları şarlatanlarını ne unuttuk ne affettik.
-Günümüzün karmaşıklaşan hayat şartlarında vatandaşlarımızın ruhsal olarak da zorluk çektiğini görüyoruz. Tüm bu sorunlarla şuurlu, programlı başa çıkabilmek için bir toplumsal sözleşmeye, ruh sağlığı yasasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Gelişmiş toplumlarda bu yasa vardır. Türkiye'de bu alanda bir boşluk vardır. Ruh sağlığı yasasını TBMM'den çıkarılmasını içtenlikle bekliyorum. Şiddet vakaları, kadın cinayetleri, derin anlaşmazlıklar tehdit edici seviyededir. Ceren Damar evladımız, gözü dönmüş bir katil tarafından katledilmiştir. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde de 4 kardeşimizin canına kıyılmıştı.

-Son dönemlerde artan sosyal şiddet, toplumsal gerginlik bizi fazlasıyla kaygılandırmaktadır. 31 Mart seçimlerine yaklaştıkça ihtilaf ve anlaşmazlıklar alarm verici boyutlara çıkmıştır. Bize öyle geliyor ki gizli ve gizemli eller devrededir. Sosyal dokumuzu bozmak, siyasi dengemizi baltalamak, toplumsal huzurumuzu boğazlamak için tezgah tertip edilmektedir. Yılbaşı kutlaması sırasında bir grubun Suriye bayrağı açması infiale yolaçmıştır. Bu olayın kimler tarafından yapıldığı araştırılmalı. Benzeri tahrik ve tacizler ülkemizin çeşitli yerlerinde zaman zaman vuku bulmaktadır. Hassasiyetler kaşınmaktadır. 

-31 Mart öncesi ülkemizin huzurunu kaçırmak istiyorlar. 1 Nisan sabahı için hazırlık yapıyorlar. 24 Haziran 2018'de milli dirilişe engel olamayan iç ve dış odaklar 31 Mart 2019'da aynı sonuca mahkum olacaklar. CHP'sinden İP'ine, HDP'sinden PKK ve FETÖ'süne kadar kim Türkiye'nin tarihsel yürüyüşünün önünü kesmek istiyorsa hesabımız mahşere kalmadan bu dünyada görülecektir. Kimse şansını fazla zorlamasın, herkes ayağını denk alsın. 
-100 yıl önce bize rağmen çizilen haritaya boyun eğmiştik. Evimizden çıkarılmış anılarımızdan koparılmıştık. Türkiye Fırat'ın doğusu ve batısı demeden ileri atılmakta kararlılığını gösterebilmektedir. Türkiye'ye rağmen kımıldayan bir yaprağın akıbeti bilinsin ki çürümedir. Güney sınırlarımız boyunca ihanet üretimi yapanlar, pusu kuranlar karşılarında çelik gibi bir irade bulacaklardır. Türkiye'nin çevresinde hiçbir terör çetesi yaşamayacaktır. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatıyla emperyalizmin rüyalarını kaçıran Türkiye bu kez de Fırat ve doğusunu zulmüden kurtamaya hazırdır. 100 yıl önce aciz düşmüştük fakat o günler geride kaldı. Türk milleti bekasını müdafaa etmek için cephe açtı, tavır aldı. Türkiye diplomasi ve askeri vasfıyla masadadır, meydandadır. Ülkemiz bölgesel gelişmelerin dışında değil, tam ortasında etkin ve sözü dinlenir şekilde yer almıştır.
-ABD Başkanı Trump, 2018'de IŞİD'i yendiklerini iddia ederek Suriye'den çekileceklerini duyurmuştu. Trump Suriye'deki ABD varlığını sorgulamış, geri döneceklerini ifade etmiştir. Beyaz Saray sözcüleri tarafından takvim duyurulmuştu. Biz Suriye'den çekilme iradesine ihtiyatla yaklaştık. Gerçekten de Trump bir süre sonra Suriye'den çekilme konusunda zaman vermediğini ifade etmiştir. ABD Başkanı daha ileri giderek Suriye'den çekilsek bile Kürtleri korumak istiyoruz demiştir. Bolton musun Dalton musun bilmem, Türkiye ne yapacağını sana ve patronlarına mı soracak? Bu nasıl bir küstahlıktır, nasıl bir terbiyesizliktir. Müttefikleri Kürt savaşçılarıymışmış. Müttefik olduğunuz insan kasaplarının Kürt kardeşlerimizle en ufak alakaları yoktur. Bunların görüldüğü yerde imhaları vaciptir. PKK'yı ve YPG'yi Kürt kökenli vatandaşlarımızla birleştirmek sapkınlıktır, sapmadı, alçaklıktır. Bundan sonra birbirimizin yüzüne nasıl bakacağız. NATO'nun devamını nasıl sağlayacağız? Kürt kökenli kardeşlerimize Trump'ın muhabbeti yalandır, sahtedir. Türkiye'yi Kürtlerle mücadele halinde göstermek ne adamlıktır, ne dostluktur. Teröristlerin Kürt olarak gösterilmesi güftandır. Terörist teröristtir, insan yerine bile konulamayacaktır. 

Esad yönetimiyle YPG arasında yeşeren temasların, bu temaslar içindeki ABD'nin rolünün ne olduğu gizemini muhafaza etmektedir. ABD Türkiye ile Suriye'nin çatışmaya girmesi için YPG ile bir kumpas mı hazırlamaktadır? Türkiye için de karanlık ve kahredici senaryolar mı hazırlamaktadır. Esad, PKK, YPG, ABD arasında bilmediğimiz hangi uzlaşma söz konusudur? Öngörü hataları, aşırı iyimserlik beka düzeyinde kayıplara yol açabilecektir. ABD'nin IŞİD'i yendik demesi, Trump'ın mücadele edeceğiz beyanı oldukça sorunludur. 

1 Nisan sabahı istikrarsizlik hayali görüp sarı yelek hülyasına kapılanlar varsa pişman olacaklardır."
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları