loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Albayrak: Merkez Bankası işini çok iyi yapıyor

Bakan Albayrak: Merkez Bankası işini çok iyi yapıyor
Tarih: 24.01.2019 - 16:35
Kategori: Ekonomi

Hazine yönetiminin piyasada çok daha aktif ve agresif olacağını söyleyen Bakan Albayrak, "Merkez Bankası işini bağımsız olarak son bir kaç aydır çok iyi yapıyor" diye konuştu.

Merkez Bankası'nın her sene 1 Nisan'da yapılan genel kurul toplantısını 18 Ocak'a çekerek kârının yüzde 90'ını Hazine'ye aktarmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamaları dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019’un Türkiye için “iyi bir yıl olacağını” söyleyerek, Merkez Bankası'nın bağımsız çalıştığını söyledi.

Ayrıca Merkez Bankasının işini iyi yaptığını vurgulayan Berat Albayrak, "Merkez Bankası işini çok iyi bir şekilde, bağımsız olarak yapıyor, işlerini analitik bir şekilde verileri inceleyerek yapmaya da devam edecekler" ifadelerini kullandı.

Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kaliteli bir büyümeye odaklanmış durumdayız, şu ana kadar stratejimiz iyi gitti. 2019 yılı bizim için çok iyi bir yıl olacak gibi görünüyor. Büyüme yumuşak iniş stratejisini ortaya koyuyor. Merkez Bankası işini çok iyi bir şekilde, bağımsız olarak yapıyor, işlerini analitik bir şekilde verileri inceleyerek yapmaya da devam edecekler. Hazine yönetimi olarak piyasada çok aktif ve agresif olacağız. Odaklandığımız şey kaliteli bir büyüme."

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları