loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan, Ensar Vakfı'nın liselilere dağıtılan 'irticacı' kitabını savundu

Bakan, Ensar Vakfı'nın liselilere dağıtılan 'irticacı' kitabını savundu
Tarih: 24.10.2016 - 13:25
Kategori: Eğitim

MEB, ‘bebeklerin dahi namaza kaldırılması gerektiği’, ‘ince giyinmenin haram olduğu’ iddialarının yer aldığı Ensar Vakfı’na ait kitabın okullarda dağıtılmasının sakıncalı olmadığını savundu.

MEB, ‘bebeklerin dahi namaza kaldırılması gerektiği’, ‘ince giyinmenin haram olduğu’ iddialarının yer aldığı Ensar Vakfı’na ait kitabın okullarda dağıtılmasının sakıncalı olmadığını savundu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),"bebeklerin dahi namaza kaldırılması gerektiği”, “naylon ve ince giyinmenin haram olduğu’’ iddialarının yer aldığı Ensar Vakfı’na ait “Namaz-Dirilişe Çağrı” kitabının "sakıncalı" olmadığını, ‘’farkındalık yaratmak için " lise öğrencilerine dağıtıldığını savundu.

BirGün’ün bir süre önce kamuoyuna duyurduğu, Çanakkale iline bağlı Gökçeada'da lise öğrencilerine dağıtılan Ahmet Bulut imzalı Ensar Vakfı yayınıyla ilgili Bakanlıktan skandal bir açıklama geldi. İddiaları soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek'e dört ay sonra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, garip bir açıklamayla yanıt verdi.

BirGün'den Sebahat Karakoyun'un haberine göre; Bakan Yılmaz, kitabın bir “dernek’’ tarafından Kutlu Doğum Haftası öncesinde "farkındalık yaratmaya yönelik bir konferansa katılan 9'uncu sınıf öğrencilerine dağıtıldığını’’ belirtti.

Hediye edilmiş

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, kitapları “konferansa katılan öğrencilere hediye edilmek üzere’’ okullara gönderdiğini belirten Yılmaz, dağıtılmayan kitapların da yine Milli Eğitim Müdürlüğüne iade edildiğini kaydetti.
Önergeye verilen yanıtta, kitabın basımı konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü’nün harcama yapmadığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Gerek yazar gerekse kitap hakkında herhangi bir tedbir, yasak, toplatılma vb. bir karar olmadığından dolayı ilçe milli eğitim müdürlüğünce dağıtımında sakınca görülmediğinden konu ile ilgili herhangi bir inceleme ve soruşturma yapılmadı. "

Kin ve öfke içermiyormuş!

Yılmaz, Muharrem Erkek’in “İçeriğinde toplumun belli kesim ya da kesimlerine karşı kin öfke ile yaklaşılmasına yönelik tavsiyeleri olan kitaplarla ne amaçlanmaktadır" sorusuna karşılık ise “Toplumun belli kesimlerine karşı kin ve öfke ile yaklaşılması tavsiyeleri içeren hiçbir kitabın ilçe milli eğitim müdürlüğünce desteklenmediği ve dağıtımına izin verilmediğini” iddia etti.

‘İnce giyinenler hayvan gibi’

Karaman’daki çocuklara tecavüz olayının odağında yer alan Ensar Vakfı’nca yayımlanan ve Bakan Yımaz’ın ‘sakıncalı’ bulmayarak öğrencilere dağıtımını savunduğu kitapta, bebeklerin dahi namaza kaldırılması gerektiği söylenirken, naylon ve ince giyinmenin haram olduğu belirtiliyor. Kitapta “İnsanlıktan istifa edip hayvan gibi yaşamak arzusunda olan kimse böyle bir kıyafeti tercih edebilir” ifadeleri yer alıyor.

Tepkilere yol açan kitaptan bazı bölümler şöyle:

» Allah’ın emirlerine muhalefetten korkmak tabiidir. Dünyada bile büyüklerin emirlerine muhalefet etmenin insanın başına ne felaketler doğurduğu herkesin malumudur. Hapishaneleri hiç görmüyor musun? Asılanları ne çabuk unuttun. İşte sen de Allah’tan kork da, onun hiçbir emrine muhalefet etmediğin gibi namazını vaktinde, usul ve erkânına uygun bir şekilde huşu içinde eda etmeye çalış ki, cezaya çarpılmayasın.

»Vücudun rengini gösterecek şekilde naylon veya ince bir kumaşı giyip dışarıda gezmek haramdır. Ahlakın bozulmasına vesile olduğu gibi, fitne ve fesada da vesiledir. Namus ve şeref mefhumuna sahip bir kimse, erkek olsun kadın olsun böyle bir elbiseyle gezemez. Ancak insanlıktan istifa edip hayvan gibi yaşamak arzusunda olan kimse böyle bir kıyafeti tercih edebilir.

»Namaza inanmayan kimse Müslüman değildir. Onunla evlenmek caiz olmadığı gibi kestiğini de yemek caiz değildir. Fakat namazın farziyetini inkâr etmez, ancak tembellikten dolayı kılmazsa günahkâr olsa bile Müslüman sayılır. İslam hukukuna göre, suçlu olduğundan cezaya müstahaktır.

»Aile içinde namaza önem verilmeli. Tüm aile fertleri namaz konusunda harekete geçirilmeli. En küçüğünden en büyüğüne kadar namaz bilinci oluşturulmalı. Ailenin en küçükleri bile sabah namazına kaldırılmalı, küçük yaşta namaza alışmalı ki daha sonra zor gelmesin. Rahmetli Hocamızdan dinlemiştim Suud’da misafir oldukları bir aile beşikteki çocuklarını sabah namazına kaldırınca valide şaşırır. “Hayırdır beşikteki çocuktan sabah sabah ne istersin’’ deyince, evin hanımı “Çocuk şimdiden bu vakitte kalkmaya alışmalı"

»Ağaç yaş iken eğilir diye boşuna söylememiş büyüklerimiz. Bizim bu yaşlarda yanlış merhametimiz, daha sonra telafisi güç hastalıklara sebep oluyor.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları