loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Turhan: TCDD’de üniversite mezunu işçilerin memur olması için bir düzenleme yok

Bakan Turhan: TCDD’de üniversite mezunu işçilerin memur olması için bir düzenleme yok
Tarih: 06.01.2019 - 13:34
Kategori: Kadın

TCDD'de 631'i işçi ve 6 bin 499'u da memur olmak üzere toplam 7 bin 130 üniversite mezunu personel bulunduğunu açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, işçi statüsündeki üniversite mezunu personelin memur kadrosuna alınması için bir yasal düzenleme olmadığını söyledi. ...

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçtiğimiz yıl temmuz ve aralık aylarında meydana gelen ve onlarca yurttaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan tren kazaları ile gündeme gelen TCDD’de, işçi statüsündeki üniversite mezunu personelin taleplerini Meclis’e taşıdı. Gürer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “TCDD'de üniversite mezunu çalışan sayısı kaçtır? İşçi ve memur olarak üniversite mezunlarının dağılımı nedir? İşçi statüsünde çalışanların memur olabilmesi için bir düzenleme düşünülmekte midir? Üniversite mezunu işçilerin tayin ve terfi haklarının önünü açacak yeni bir düzenleme düşünülmekte midir?” şeklinde sorular yöneltti.

TCDD’DE İŞÇİ KADROSUNDA 631 ÜNİVERSİTE MEZUNU PERSONEL GÖREV YAPIYOR

Gürer’in soru önergesine yanıt veren Bakan Turhan, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğünde, 631'i işçi ve 6 bin 499'u da memur olmak üzere toplam 7 bin 130 üniversite mezunu personel bulunduğunu açıkladı.

YASAL DÜZENLEME YOK

İşçi statüsünde görev yapan personelin memur kadrosuna atanmasına ilişkin herhangi bir yasal düzenleme bulunmadığını belirten Bakan Turhan, “TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçilerin tayin ve terfileri, toplu sözleşme hükümleri ve yürürlükteki mevzuat çerçevesinde yapılmaktadır” dedi.

"YAPISAL DEĞİŞİKLİK, TCDD’DE SORUNLARI DA BERABERİNDE GETİRDİ"

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunana CHP Milletvekili Gürer ise TCDD’deki yapısal değişikliklerin kurumda ciddi sorunları da beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Kurumda halen taşeron statüsünde çalışanların olduğunu, serbestleşme ile yapısal değişimin sürdüğünü ve kurum ruhunun tüketildiğini  belirten Gürer, “Liyakat, tecrübe, çalışan memnuniyetinin kurumun başarısında önemli etken olduğu unutulmamalıdır. Kurumda birden fazla şirket ve farklı görevlendirmelerin varlığı ve geçmişte oluşmuş kuruma ait yapıların yok edilmesinin önemli sorunlar ürettiği yaşanan olaylarla görülmüştür. Eğitim almadığını söyleyen makasçıya görev veren kurum, içsel ve yapısal olarak yeni baştan kuruluş anlayışına uygun ele alınmalıdır” dedi.

Üniversite mezunu olan işçi statüsünde çalışan personelin yanı sıra, yine üniversite mezunu olup taşeron statüsünde işçi olarak çalışan personelin bulunduğunu belirten Gürer, “Üniversite mezunu personelin memur kadrosuna alınması için yapılması gereken yasal düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları