loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Zeybekci: Asla 'enflasyon da birazcık oluversin' demeyeceğiz

Bakan Zeybekci: Asla 'enflasyon da birazcık oluversin' demeyeceğiz
Tarih: 16.01.2018 - 14:40
Kategori: Gündem

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, enflasyonla mücadeleyi asla ihmal etmeyeceklerini belirterek, 'Enflasyonla mücadelede 'enflasyon da birazcık oluversin' asla demeyeceğiz.' dedi.

TRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Zeybekci, proje bazlı teşvik sisteminde şu ana kadar 80 milyar liralık yatırımı sonuçlandırdıklarını, teşvik verilecek proje sayısının da 20'ye ulaştığını söyledi.
Zeybekci, süper teşviklere ilişkin açıklamayı bu ay içinde yapmak istediklerini ifade ederek, "Bu hakikaten büyük bir başarı, bu hükümetimizin çok büyük bir başarısı" dedi.

'DÜNYANIN EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKELERİNDEN BİRİ OLMAK ZORUNDAYIZ'

Fiyat oluşumlarına ilişkin hassasiyetlerini sürdüreceklerini vurgulayan Zeybekci, "Büyümek zorundayız, dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olmak zorundayız. İhracat, yatırım, altyapı, teşvik, hepsi ama enflasyonu asla ihmal etmeyeceğiz. Enflasyonla mücadelede 'enflasyon da birazcık oluversin' asla demeyeceğiz. Çünkü enflasyonu biz faizin altlığı, gerekçesi, kuluçka makinesi olarak görüyoruz. Enflasyonla mücadelede de tabii ki çok önemli çalışmalarımız var" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'NİN YÖNÜ AB İLE İŞ BİRLİĞİDİR'

Zeybekci, Almanya-Türkiye ilişkilerine yönelik soru üzerine iki ülke arasındaki ticaret hacminin 40 milyar dolar olduğuna işaret etti. Bu tutarın daha yüksek olabileceğini dile getiren Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları